ΒΓΑΖΟΥΝ ειδήσεις οι πτήσεις για Βρυξέλλες- ιδίως τη Δευτέρα το πρωί. Χθες συνέπεσαν στο αεροπλάνο ο Κώστας Σκανδαλίδης (που πήγαινε στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ε.Ε.) με τον Μάξιμο Χαρακόπουλο και τον (εξοστρακισθέντα από τη Ν.Δ.) Θόδωρο Σκυλακάκη. Για ευνόητους λόγους, οι διάλογοι έχουν ενδιαφέρον- διαφορετικό ανά ζεύγος.

Ο ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ είπε μια ξερή καλημέρα- για λόγους αστικής ευγένειας- με τον Σκυλακάκη. Με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης όμως, ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού είχε πολλά να πει. Κι αυτό γιατί την Κυριακή, ο Κώστας ήταν Θεσσαλία.

Ο Μάξιμος, που εκλέγεται εκεί, ήθελε να μάθει πώς πήγαν τα πράγματα με τους αγρότες. Ο Σκανδαλίδης, φύσει αισιόδοξος αλλά και άνετος εν μέσω μαζών, έδωσε μια θετική εικόνα. Ο Χαρακόπουλος του είπε πάντως ότι έχει πέσει «πράσινο σκουλήκι» στα βαμβάκια, καταλήγοντας:

«Αν δεν έχετε να πληρώσετε αποζημιώσεις, ετοιμαστείτε να βρείτε τους βαμβακοπαραγωγούς στους δρόμους τον Ιανουάριο…». ΠΡΟΣ τον Σκυλακάκη είχε πάντως μια καλή κουβέντα ο Σκανδαλίδης.

ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: «Τι έγινε;Είχες περιπέτειες;».

ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ: «Ο,τι ήταν να γίνει,πέρασε…» .

Πολιορκούμενα υπουργεία

ΚΑΙ ΕΝΩ ο Σκανδαλίδης ήταν ήδη στον αέρα, οι αλιείς βιντσότρατας είχαν προσέλθει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Είναι οι τελευταίες ημέρες που οι αλιείς θα βγαίνουν στην ξηρά και θα ανεβαίνουν στην Αριστοτέλους. Οσονούπω ορκίζεται ο Γιάννης Διαμαντίδης και σηκώνει αυλαία το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, οπότε θα πηγαίνουν εκεί. Η ΜΙΛΕΝΑΑποστολάκη είδε τους αλιείς- που είναι απελπισμένοι γιατί με τους νέους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα πρέπει να σταματήσουν να ψαρεύουν από τον Οκτώβριο. Τους ηρέμησε κάπως – αν και, με δεδομένη τη γραμμή των Βρυξελλών, τα περιθώρια της κυβέρνησης είναι περιορισμένα. Προς στιγμήν πήγαν να αποκλείσουν το υπουργείο, ενώ μάλιστα έπρεπε η Μιλένα να φύγει και να πάει στο Υπουργικό Συμβούλιο.

ΤΕΛΙΚΩΣ όμως επικράτησε η ψυχραιμία, η πολιορκία ελύθη και η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εξήλθε ανενόχλητη και προσήλθε κανονικά στη Βουλή (φωτό).