ΟΧΙ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙνα σκάσει!

ΓΙΑ ΓΕΝΕΥΗέφυγε χθες ηΛούκα Κατσέλη (φωτο). Η νέα υπουργός Εργασίας πάει να μιλήσει στον UΝCΤΑD, το Συμβούλιο Εμπορίου και Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Η Λούκα θα μιλήσει για πολιτικές απασχόλησης σε περιβάλλον μακροοικονομικών πολιτικών λιτότητας. Πρόκειται για θέμα εξόχως επίκαιρο, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και στον κόσμο που μπαίνει σε εποχή ισχνών αγελάδων.

Με τους κοινωνικούς εταίρους

Η ΛΟΥΚΑ- την οποία έχω την αίσθηση ότι στραβοκοιτάζει ο Λοβέρδος στις υπουργικές συσκέψεις- έκλεισε και ραντεβού με τον Χουάν Σομαβίατου Διεθνούς Γραφείου Εργασίας. Ο οργανισμός αυτός είναι κρίσιμος παίκτης στο θέμα της διαιτησίας, που ήταν από τα ακανθώδη ζητήματα της Συλλογικής Σύμβασης ΓΣΕΕ και ΣΕΒ. Τους κοινωνικούς εταίρους η Λούκα θα τους συναντήσει την προσεχή εβδομάδα.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑη Κατσέλη καθοδηγεί τονΜιχάλη Χρυσοχοΐδηγια να υλοποιήσει τα θέματα αιχμής που του άφησε στο υπουργείο Ανάπτυξης όπως ο αναπτυξιακός νόμος, η απλοποίηση διαδικασιών ίδρυσης και αδειοδότησης επιχειρήσεων, καθώς και το καινούργιο νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού.