ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣπαραπολιτικού ενδιαφέροντος δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο η χθεσινή συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία τουΓιώργου Παπανδρέου. Οι μυημένοι στους συμβολισμούς του όμως πρόσεξαν ότι είχε μαζί του και έδωσε τον λόγο σε τρία στελέχη. Τον υπουργό ΕσωτερικώνΓιάννη Ραγκούση, τον υπουργό ΟικονομικώνΓιώργο Παπακωνσταντίνουκαι τον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο, επικεφαλής του ΙΣΤΑΜΕ. Μηνύματα

ΑΦΟΥ ΜΙΛΑΜΕγια το επίσημο «θινκ τανκ» του ΠΑΣΟΚ, ο προηγούμενος επικεφαλής τουΝίκος Κοτζιάς, έχει μια συνήθεια εδώ και χρόνια: κάθε πρώτη του μήνα στέλνει σε έναν κύκλο προσώπων ένα μικρό μήνυμα, από το οποίο οι μυημένοι βγάζουν συμπέρασμα για τις σχέσεις τους «με το σύστημα» πέριξ του Πρωθυπουργού. Ιδού το μήνυμα του Σεπτεμβρίου: «Μήνας γλυκού αέρα που σύννεφα κουβαλά τους καημούς ενός λαού. Σύννεφα θλίψης και αντίστασης σε αυτό που έγινε και αυτά που δεν θα γίνουν. Το μέλλον του τόπου ευθύνη και στάση ζωής του καθένα…».

Δικαιολογίες

ΤΟ ΕΙΠΕμέλος της κυβέρνησης όταν εκλήθη να εξηγήσει γιατί αρνείται να δεχθεί την πρόταση να θέσει υποψηφιότητα σε κρίσιμη περιφέρεια, για την οποία ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως το ΠΑΣΟΚ. «Γιατί δεν μπορώ να κοιμάμαι εφτά μέρες την εβδομάδα μακριά από την Αθήνα». Ετερο κυβερνητικό στέλεχος ανέσυρε ένα πιο επιστημονικό επιχείρημα: πάσχει από οσφυαλγία!