Πριν ακόµη σβήσουν οι προβολείς του σταδίου και κάτω από τους ήχους του «Space Οddity» του Ντέιβιντ Μπάουι, ο Μπόνο και η παρέα κάνουν είσοδο στη σκηνή. Είναι λίγα λεπτά πριν από τις 10 και οι πρώτες νότες των U2 «ελευθερώνονται» στο Μαρούσι. Στην πρώτη συναυλία των Ιρλανδών στην Αθήνα, στην πιο φαντασµαγορική περιοδεία τους. Με τον παιχνιδιάρικο ρυθµό του ινστρουµένταλ «Return Οf Τhe Stringray Guitar», ο Μπόνο αρχίζει τις βόλτες του στην κυκλική πασαρέλα και στην «καρδιά» των θαυµαστών, αφού οι πιο φανατικοί από αυτούς θα έχουν τρέξει και θα έχουν πάρει τη θέση τους µέσα στο δαχτυλίδι, γύρω από τη σκηνή, για να παρακολουθούν τον Μπόνο από πολύ κοντά. Αρκετοί άλλωστε από αυτούς που ήρθαν από το εξωτερικό για να δουν τη συναυλία έχουν κατασκηνώσει έξω από το στάδιο. Ροκ καταστάσεις, πίστης και αφοσίωσης.

«Υou love this town… / Ιt’s a beautiful day / Don’t let it get away» τραγουδάει ο frontman, καθώς διαλέγουν ένα από τα πιο δηµοφιλή, κοµµένα και ραµµένα για αρένες και στάδια, τραγούδια τους στην αρχή. Γρήγορα φτιάχνουν ένα beautiful day σκηνικό. Το διαστηµόπλοιο-σκηνή αλλάζει χρώµατα, θα αλλάξει και σχήµατα, ενώ οι U2 έχουν όλο τον χώρο στη διάθεσή τους να κινηθούν και να επικοινωνήσουν µε τον κόσµο τους. Ολη η παραγωγή του ήχου, και όχι µόνον, ουσιαστικά «κρέµεται» από τον ουρανό της κατασκευής. Η σκηνή, άλλωστε, δεν έχει «πλάτη» και οι θεατές µπορούν να βλέπουν από παντού. Κερδισµένοι ειδικά στην 360° περιοδεία, οι θεατές των κερκίδων που έχουν σκηνή και οθόνες µπροστά τους «πιάτο». Η κεντρική, µεγάλη κυλινδρική οθόνη την οποία οι θεατές βλέπουν µπαίνοντας στο γήπεδο, στη συνέχεια θα ανοίξει σαν πλέγµα και θα παίξει τον ρόλο της στην παράσταση.

«Get Οn Υour Βoots», «Μysterious Ways», «Μagnificent» ανεβάζουν την ένταση και ήδη ώς εκείνη τη στιγµή (αν κρίνουµε από τις προηγούµενες συναυλίες της περιοδείας) είναι όλοι όρθιοι και χορεύουν. Εννοείται και όσοι «κάθονται» στις κερκίδες.

TIPS

Τι θα δείτε

Πώς θα πάτε

Πώς θα φύγετε

Τι να έχετε µαζί σας

Θα παίξουν παλιά κι αγαπηµένα;

Επιλογή των U2 είναι να παίζουν καινούργια τραγούδια σε αυτές τις συναυλίες. Από το Τορίνο όπου ξαναβγήκαν στον δρόµο µετά τον τραυµατισµό του Μπόνο, έχουν παίξει εκτός από το «Stingray Guitar» (που είναι πια βασικό) και τα «Dark Star», «Glastonbury» και «Εvery Βreaking Wave» που έκανε πάλι την εµφάνισή του στο σετλίστ της Βιέννης. Η Αθήνα είναι ο δέκατος σταθµός του ευρωπαϊκού σκέλους της περιοδείας και η πρώτη επίσκεψή τους επίσης. Στις πρωτιές µερικές φορές παραλείπουν τα καινούργια, παίζουν παλιά κι αγαπηµένα.