Καµπάνες σε Star και Αlpha

Χ.


Με πρόστιµα που ανέρχονται συνολικά σε 125.000

ευρώ «τιµώρησε» τα κανάλια Star και Αlpha το Εθνικό Συµβούλιο Ραδιοτηλεόρασης επειδή παραβίασαν διατάξεις της κείµενης νοµοθεσίας περί προστασίας ανηλίκων και συγκεκαλυµµένης και έµµεσης διαφήµισης. Αναλυτικά, στο Star επιβλήθηκε πρόστιµο συνολικά 65.000

ευρώ για παραβάσεις του νόµου (για την προστασία ανηλίκων) από την εκποµπή «Super Star» (22/6/2010 και 8/3/2010). Με αφορµή πλάνα από γερµανικό κλαµπ που προβλήθηκαν στην εκποµπή «Κους Κους το µεσηµέρι» (19/3/2010), επιβλήθηκε πρόστιµο 30.000 ευρώ στον Αlpha µε το σκεπτικό ότι µεταδόθηκαν σε ώρα που µπροστά στις τηλεοράσεις βρίσκονται και παιδιά. Επίσης για συγκεκαλυµµέ- νη διαφήµιση από την εκποµπή «Μες στην καλή χαρά» (21/3/2010) αλλά και για έµµεση προβολή από την εκποµπή «Καφές µε την Ελένη» (15/1/2010) επιβλήθηκε στον ίδιο σταθµό πρόστιµο 30.000 ευρώ (15.000 ευρώ για κάθε εκποµπή).

Φίνος

Δ.Δ.


Προς αποκατάσταση ολόκληρης της αλήθειας σχετικά µε την κινηµατογραφική κληρονοµιά της Finos Film από την Οdeon, την εταιρεία µε την πλούσια ελληνική παραγωγή, έλαβα την ακόλουθη διευκρίνιση: Η Finos λοιπόν διά µέσου της κληρονόµου, Τζέλλας Φίνου, συµµετείχε ως συµπαραγωγός στις ακόλουθες ταινίες της Οdeon: «Uranya» του Κ. Καπάκα, «Πρώτη φορά νονός» της Ολγας Μαλέα, «Παράδεισος στη Δύση» του Κώστα Γαβρά, «Ο Ηλίας του 16ου» του Νίκου Ζαπατίνα και «Αθήνα – Κωνσταντινούπολη» του Νίκου Παναγιωτόπουλου. Επίσης έχει συµφωνήσει να συµµετάσχει και σε δύο ακόµα της Οdeon, «Ζητείται ψεύτης» και «Ο ακάλυπτος» που θα προβληθούν την προσεχή σεζόν, ενώ αυτές τις µέρες διεξάγονται συζητήσεις για τη συµµετοχή της στο «Γάλα» του Γιώργου Σιούγα. Τέλος, αυτές τις µέρες ολοκληρώνεται το έργο αποκατάστασης και ψηφιοποίησης όλων των ταινιών της Finos µε 100% ιδιωτική χρηµατοδότηση!

Λαϊκό φεστιβάλ

Χ.Π.


Καλεσµένη στην τελευταία πανηγυρική βραδιά του «Woodstock της Ταραντέλας» – La Νotte de La Τaranta – που γίνεται κάθε χρόνο στην Απουλία (Κάτω Ιταλία) ήταν η Σαβίνα Γιαννάτου. Ατµόσφαιρα γιορτής, κρασί και πάνω από 100.000 άνθρωποι χορεύουν µέχρι πρωίας σ’ αυτό το λαϊκό φεστιβάλ, που πέρα από το καθαρά παραδοσιακό του κοµµάτι φροντίζει να ανανεώνεται και µε ξένους καλλιτέχνες που αποδίδουν τη µουσική παράδοση της Κάτω Ιταλίας. Την ίδια µέρα µε τη Σαβίνα, έπαιξε η Ντούλτσε Πόντες, ο Ρουµάνος Ταράφ ντε Χαϊντούκ, ο Τούρκος Μερκάν Ντεντέ, οι Κρουστοί από το Μπουρούντι και οι Σουντ Σάουντ Σύστεµ. Αυτό δίνει νέα πνοή στα απολύτως οικεία ακούσµατα και σίγουρα έχει καλλιτεχνικό ενδιαφέρον για τους πιο απαιτητικούς ακροατές. «Λαϊκό φεστιβάλ», λέει η Σαβίνα Γιαννάτου, «αλλά το επίπεδο είναι πολύ υψηλό». Οι επόµενες κινήσεις της Σαβίνας περιλαµβάνουν έναν ακόµη δίσκο µε την ΕCΜ (µε τους Ρrimavera en Salonico)

και την προετοιµασία ενός προγράµµατος που θα παρουσιάσει µε την Ευγενία Καρλάφτη, στο «Gazarte».