Αν σας σφίγγει η πόλη γύρω, αν έχετε διάθεση να επικοινωνήσετε για το πρόβλημά σας, η κυρία Φοίβη Αθηναίου (που έχει τα νεύρα της από οκτώ ετών!) είναι εδώ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση Ρhoebe@dolnet.gr (με ένδειξη: Για Φοίβη) και στην ταχυδρομική διεύθυνση «ΤΑ ΝΕΑ», «Ορίζοντες», Για κ. Φοίβη Αθηναίου, Μιχαλακοπούλου 80, 115 28 Αθήνα

Το εγκρίνει;


Κυρία Φοίβη, σας γράφω πρώτη φορά για να καταγγείλω τον αντισημιτισμό που εξακολουθεί να εκπέμπει (επί ημερών Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, παρακαλώ!) ο Ραδιοσταθμός της Εκκλησίας 89,5 FΜ: Ανήμερα Δεκαπενταύγουστο, στις 11.20 το πρωί του Σαββάτου, άκουγα την εκπομπή «Μορφές από το Συναξάρι», που παρουσιάζει η χριστιανή δεσποινίς Ιωάννα Κατσούλα. Μιλούσε για την Κοίμηση της Παναγίας και διάβαζε από το επίσημο Συναξάρι της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Μεταφέρω επί λέξει τι ακούσαμε, για να κρίνετε μόνη σας:

«…Μόνο οι φθονεροί Εβραίοι δεν βαστούσαν να βλέπουν και να ακούνε τα τόσα θαύματα της Παναγίας, και σκέφθηκαν να αρπάξουν το νεκροκρέβατο από τους ώμους των Αγίων Αποστόλων, να πετάξουν κάτω και να μολύνουν το ιερό σκήνωμα της Θεοτόκου… Δεν πρόφθασαν, όμως, να προχωρήσουν στη σατανική τους πράξη, διότι η Θεία Δίκη πρόλαβε και δεν τους άφησε να πράξουν αυτό που επιχείρησαν. Τυφλώθηκαν όλοι όσοι σχεδίαζαν τούτη την βέβηλη πράξη. Τότε, ένας άλλος Εβραίος, που ονομαζόταν Ιεφονίας, με θρασύτητα μεγάλη τόλμησε και πλησίασε το νεκροκρέβατο με το Πάναγνο Σώμα της Θεομήτορος, με σκοπό να το αναποδογυρίσει. Μα… καθώς άγγιξε το ιερό σκήνωμα της Παναγίας, Άγγελος Κυρίου πρόλαβε και με το σπαθί του τού απέκοψε τα χέρια, τα οποία έμειναν κρεμασμένα επάνω στο νεκροκρέβατο. Με θρήνους γοερούς και πόνους αφόρητους, ο Ιεφονίας παρακαλούσε τον Κύριο και τη Θεία Μητέρα Του να τον συγχωρήσουν για τη βέβηλη πράξη του και να τον θεραπεύσουν. Ο Κύριος είδε την ειλικρινή του μετάνοια, κι έτσι Άγγελος του έδωσε και πάλι θαυματουργικά τα χέρια του. Συγχρόνως δε και οι Εβραίοι εκείνοι που είχαν ήδη μετανοήσει, έλαβαν και πάλι το φως τους. Όλοι μαζί δόξαζαν τον Κύριο και ευχαριστούσαν την Παναγία Μητέρα Του»!

Υπ΄ όψιν ότι η ανωτέρω παράδοσις για τον ασεβή Εβραίο Ιεφονία είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στην Παράδοση της Εκκλησίας. Και σας ερωτώ: Εγκρίνει ο πολυδιαφημισμένος κ. Ιερώνυμος Λιάπης να διαβάζονται τέτοια αντισημιτικά κείμενα από τον επίσημο Ραδιοσταθμό της Εκκλησίας;

Μετά τιμής Σόνια Πανάκη, Καρέας- Αθήνα Χωρίς σχόλια…

«Λυπάμαι…»


Αγαπητή Φοίβη Η φωτό είναι όσο πρέπει φλύαρη για το επίπεδο πολιτισμού αυτής της πόλης (;) για να μην εκθέσω όλη τη χώρα.

Δυστυχώς τα φαινόμενα «καλής μεταχείρισης» των μεταναστών είναι πολλά. Τις σκυλίσιες ημέρες του Αυγούστου, που τίποτα δεν σαλεύει από τη ραθυμία, έτυχε να επισκεφθώ τα επείγοντα του ΚΑΤ. Και αντίκρυσα κάτι πιο δυσάρεστο από το ίδιο το συμβάν του ατυχήματος: ο χώρος των εξωτερικών ιατρείων είχε γεμίσει από μετανάστες ξυλοκοπημένους! Ποιος τους κατάντησε με σπασμένα πλευρά, χέρια και πόδια; Δυστυχώς, οι ψηλοί γεροδεμένοι άντρακλες που εμφανίζονται μετά τις αστυνομικές δυνάμεις στην Ομόνοια και τα Κάτω Πατήσια κι έχουν χρίσει εαυτούς «υπερασπιστές της πατρίδας». Μας το ψιθύρισαν οι φοβισμένοι τραυματίες και οι συνοδοί τους από το Μπανγκλαντές και το Πακιστάν.

Κατά τα άλλα λέμε ότι έχουμε και μεταναστευτική πολιτική. Λυπάμαι πολύ για τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου. Γι΄ αυτούς τους γενναίους πατριώτες που δείχνουν τη δύναμή τους στους ανυπεράσπιστους συνανθρώπους τους! Ευχαριστώ για τη φιλοξενία, Φιλομήλα Ποδηματά

Χώσε το χέρι στην τσέπη (αλλά σεμνά!)


Αγαπητή κ. Φοίβη, «Ότι τα πράγματα δεν βαίνουν κατ΄ ευχήν στην Αποικία, δεν μένει η ελάχιστη αμφιβολία» έλεγε ο Αλεξανδρινός, ο κορυφαίος ποιητής μας, εδώ και εκατό χρόνια. Αλλά φρονώ πως ταιριάζει γάντι και στο σημερινό κατάντημα της ταλαίπωρης χώρας μας, με τις πολλές ofshore «Αποικίες».

Παρακολουθούμε, έντρομοι, κάθε μέρα τον Μάξιμο και καταλληλότερο, με την απίθανη παρέα του, να σοφίζονται λογής λογής τερτίπια και να χώνουν βαθιά το χέρι στην τσέπη μας, για να μαζέψουν αυτά που απερίσκεπτα κατασπατάλησαν, σεμνά και ταπεινά, πέντε χρόνια τώρα.

Κι εδώ τους πρόλαβε πάλι ο ποιητής, όταν έλεγε: «Είν΄ οι προσπάθειές μας, των συφοριασμένων, είν΄ οι προσπάθειές μας σαν των Τρώων, κομμάτι κατορθώνουμε, κομμάτι παίρνουμε επάνω μας», αλλά πάντα κάποια λαμογιά ξεσπάει και πάμε από το κακό στο χειρότερο!

Κι εδώ, αγαπητή Φοίβη, θα ΄θελα να πω πως το μπάχαλο ξεκινάει από την κάκιστη αρχή, την καταστροφική «Απογραφή» Αλογοσκούφη και Μάξιμου με όλα τα συμπαρομαρτούντα:

διάλυση ΣΔΟΕ, φοροεισπρακτικού μηχανισμού, όργιο σπατάλης κ.λπ., αντί για εξοικονόμηση 10 δισ. τον χρόνο που μας είχαν υποσχεθεί…

Κάπου εδώ φτάνουμε στον Γιώργο, που… οσονούπω γίνεται πρωθυπουργός. Και επειδή το πρόβλημα είναι πάνω απ΄ όλα οικονομικό, εύλογα μου γεννιέται η απορία: πώς θα τα καταφέρει; Θα μου πεις, έχει στο πλάι του τον Στίγκλιτς που θα του δώσει ιδέες, αλλά τα λεφτά πώς θα βρεθούν;

Επικαλούμαι το αξίωμα του Ρωμαϊκού Δικαίου: «Qvod ab initio vitiosum est» etc, etc, που αναφέρεται στις συμβάσεις- και πά΄ να πει, σε απλά ελληνικά, πως ό,τι ξεκινάει στραβά, δύσκολα διορθώνεται.

Αυτά είχα να σου πω και κλείνω, με την ελπίδα πως κάτι πρέπει να ΄χει ο Θεός για τον Γιώργο, αλλά τι να σου κάνει κι αυτός, εδώ θα χρειαστούν και οι δώδεκα των αρχαίων ημών προγόνων, οι… πατριώτες μου του Ολύμπου!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία Με ιδιαίτερη εκτίμηση Αντώνης Στρούλιας εκ Τεμπών Όλα ρέπει προς αναποδογυρισμένη τσέπη. Αττική σύνταξη, των 350 ευρώ.