Του βγήκε το μάτι

ΔΕΝ ΞΕΡΩ αν έγινε επίτηδες. Πάντως τα γραφεία Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ στη Μαδρίτη είναι απέναντι. Αναπόφευκτο ήταν να συναντηθούν η Ντόρα και ο Σκοπιανός ομόλογός της Μιλόσοσκι στον διάδρομο και να ανταλλάξουν αβρότητες. Η Μπακογιάννη τού είχε στείλει περαστικά για ένα πρόβλημα που έχει εμφανιστεί στο μάτι του. Δεν ξέρω αν ισχύει εδώ το «καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα».

Μετακινήσεις με νόημα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ η διαδικασία εξόδου του παραιτηθέντος προέδρου της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Γουργουράκη. Και αρχίζει η περιπέτειαγια την κυβέρνηση- επιλογής του διαδόχου του. Κρίσιμη είναι η επόμενη εβδομάδα. Οι περιπλοκές όμως άρχισαν να διακρίνονται από την τρέχουσα εβδομάδα.

ΜΑΘΑΙΝΩ πως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός δεν ενδιαφέρεται να αναλάβει την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Φαίνεται όμως πως παίζεται ενδοδεξιό παιχνίδι και κάποιοι ενδιαφέρονται να τον μετακινήσουν στην Αρχή, ώστε να αδειάσει η καρέκλα του στον ΔΣΑ. Για ποιον;

Μα για τον «πούρο Δεξιό»- ο Παξινός θεωρείται «ανεξάρτητος Δεξιός»- Μιχάλη Ζαφειρόπουλο, υιό του άλλοτε προέδρου του ΔΣΑ Νώντα. Οι απορίες για το αν αυτός θα κατέβει υποψήφιος βρίσκουν απάντηση, αφού επίκειται εκδήλωση όπου θα ξεδιπλώσει τις προθέσεις του. Η εκλογή στον ΔΣΑ είναι τον προσεχή Φεβρουάριο. Πασοκικές παρέες

ΔΙΑΣΤΑΥΡΟΥΜΕΝΕΣ προσωπικές παρέες χθες στο «Κεντρικόν». Στο ένα τραπέζι ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τον Αντώνη Κοτσακά και τον πρώην πρόεδρο της ΓΣΕΕ Ραφτόπουλο. Σε άλλο η Ντίνα Λάζαρη με τον Μιχάλη Νεονάκη.