ΕΤΟΙΜΟΙ να τα σπάσουν είναι περίπου οι μετέχοντες στον δημοτικό συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ στον Πειραιά. Ήδη στο δημοτικό συμβούλιο έγινε της μουρλής. Το λέω γιατί οι μισοί σχεδόν δημοτικοί σύμβουλοι εμφανίζονται να διαφωνούν με τις πρακτικές του Παναγιώτη Φασούλα. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το κονδύλι που αποφάσισε να διαθέσει η ΔΕΠΕΠ (Δημοτική Επιχείρηση Προβολής και Επικοινωνίας Πειραιά)

για τον εορταστικό στολισμό της πόλης. Το ποσό λέγεται πως υπερβαίνει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ, ενώ ο δήμος παραπαίει οικονομικά και προσφεύγει σε συνεχείς δανεισμούς. Οφειλές στην Εφορία έχει και η ΔΕΠΕΠ. ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ τη δουλειά αυτή αναλάμβανε η ΔΕΠΑΠ (Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού), η οποία τα έβγαζε πέρα με χορηγίες και ο δήμος έβαζε από το ταμείο του λιγότερα από 100.000

ευρώ. Η φασαρία γίνεται για να στηθούν φέτος μπισκοτόσπιτα, σοκολατόσπιτα και διάφορα άλλα φαντεζί σε πλατείες του Πειραιά. Στο μεταξύ, κάποιοι αμφισβητούν το αν έγινε μειοδοτικός διαγωνισμός για τα μπισκοτόσπιστα και το πώς μοιράστηκε το έργο ανέγερσής τους!

Όσο για τον Φασούλα, αυτός βρίσκεται αυτή την περίοδο στις ΗΠΑ. Να δούμε τι θα βρει όταν γυρίσει. Περί όλων αυτών ο μισός δημοτικός συνδυασμός έχει δώσει αναφορά στο γραφείο Παπανδρέου και ο άλλος μισός στο γραφείο Βενιζέλου, με τον οποίο ετάχθη ο Παναγιώτης. Πρώτος σταθμός

ΜΕΓΑΛΗ επιτυχία είχε θεωρηθεί πέρσι η «μεταγραφή» του Βασίλη Βουγιουκλάκη από τον συνδυασμό Αγραπίδη στον συνδυασμό Φασούλα. Τώρα όμως ο μεταγραφείς ανεξαρτητοποιήθηκεάλλη μια ένδειξη του χάους που επικρατεί στα δημοτικά του Πειραιά.

Κάποιοι εκτιμούν ότι η ανεξαρτητοποίηση είναι ο πρώτος σταθμός σε μια πορεία που δεν αποκλείεται να οδηγήσει τον Βουγιουκλάκη στις αγκάλες του Πέτρου Μαντούβαλου. O τελευταίος πιθανολογείται ότι θα διεκδικήσει τον δήμο την επόμενη φορά ως μόνη λύση για τη Ν.Δ.- αν, βεβαίως, ξεμπλέξει με τα δικαστικά.