ΣΤΗΝ ΝΤΑΟΥΝΙΝΓΚ Στριτ πέρασε χθες το πρωινό του ο Γιώργος Παπανδρέου . Ο Γιώργος ήταν παρέα με τους συντρόφους της Σοσιαλιστικής Διεθνούς σε μια από τις δύο αίθουσες του πρώτου ορόφου του πρωθυπουργικού γραφείου. Η Επιτροπή για τη Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία άρχισε να συνεδριάζει στις δέκα το πρωί και ολοκλήρωσε στις τρεις το απόγευμα. Στο πρόγραμμα περιλαμβανόταν και γεύμα εργασίας, όπου προσήλθε και ο οικοδεσπότης Γκόρντον Μπράουν. Στον πρώτο όροφο

Ο «ΦΛΑΣ» Γκόρντον, όπως αναφέρεται χαϊδευτικά στους πολιτικούς κύκλους του Λονδίνου, κάθησε ανάμεσα στον Γιώργο και έναν από τους δύο συμπροέδρους της Επιτροπής, τον Σουηδό πρώην πρωθυπουργό Γκόραν Πέρσον. Έτερος συμπρόεδρος είναι ένας άλλος «πρώην»- ο Χιλιανός τέως πρόεδρος Ρικάρντο Λάγκος που τυγχάνει και ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για θέματα περιβάλλοντος.

Γιώργο, συγχαρητήρια

Ο ΜΠΡΑΟΥΝ συνεχάρη τον Παπανδρέου για την επανεκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ενώ είπε και θερμά λόγια για τη δουλειά του στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρθενική συνεδρίαση της Επιτροπής για τη Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία φιλοξενήθηκε από τον Βρετανό πρωθυπουργό. Ή ότι ο Γκόρντον μαγνητοσκόπησε την εβδομαδιαία τηλεοπτική ομιλία του σε παρακείμενη αίθουσα με θέμα- τι άλλο;- το περιβάλλον.

Του χάρισε λάδι και κρασί

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ χάρισε στον Μπράουν βιολογικό κρασί και ελαιόλαδο, καθώς και ελιές βιολογικής καλλιέργειας. Η προσφορά ήταν συμβολική, όχι μόνο για το αντικείμενο της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διε θνούς, αλλά και για τις δυνατότητες της Ελλάδας. Το εξήγησε ο Παπανδρέου, που αναφέρθηκε και στη σημασία που αποδίδει στην «πράσινη οικονομία» το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Τρίτη φορά

ΔΡΑΤΤΟΜΑΙ της ευκαιρίας για να επισημάνω πως είναι η τρίτη φορά από το 2004 που ο Γιώργος περνά το κατώφλι της Ντάουνινγκ Στριτ. Τον δέχθηκε ο Τόνι Μπλερ λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2004. Πήγε ξανά στη βρετανική κατοικία το καλοκαίρι του 2005, όταν, στο πλαίσιο της βρετανικής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Τόνι κάλεσε σε δείπνο τους ηγέτες των Ευρωπαϊκών Σοσιαλιστικών κομμάτων. Η χθεσινή είναι η τρίτη φορά. Τι να πω; Ότι ο Παπανδρέου συνάντησε τον Γκόρντον Μπράουν πριν από τον Κώστα Καραμανλή; Ή ότι ο Πρωθυπουργός έχει πάει Ντάουνινγκ Στριτ όλη κι όλη μια φορά πέρσι τον Νοέμβριο;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ τώρα την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;Κατόπιν σκέψεων,συζητήσεων και διακριτικών συναντήσεων,δύο ονόματα ακούγονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.Μαθαίνω πως ο υπουργός Σωτήρης Χατζηγάκης έχει καταλήξει σε δύο πρόσωπα.Αμφότεροι είναι «γκράντε» συνταξιούχοι της Δικαιοσύνης.Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτρης Λινός- η θητεία του οποίου ξεκίνησε επί Σημίτη και συνεχίστηκε επί Καραμανλή πριν πάρει τη θέση του ο Γ.Σανιδάς.Και ο Μιχάλης Μαργαρίτης,που έγινε πανελληνίως γνωστός ως πρόεδρος στην πρωτοβάθμια δίκη της 17Ν.Ο Λινός μετέχει σε διάφορες νομοπαρασκευαστικές επιτροπές.Ο Μαργαρίτης ιδιωτεύει,συγγράφοντας βιβλία επί ποινικού δικαίου.Το ζητούμενο είναι ποιος εκ των δύο θα έχει ευρύτερη αποδοχή.Κι αυτό γιατί η εκλογή νέου προέδρου της Αρχής Προσωπικών Δεδομένων από τη Βουλή προϋποθέτει διακομματική συναίνεση.