Εγκαινιάστηκε στο Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών Βιβλιοθήκη με την ονομασία Ουμπέρτο Έκο.

Διαθέτει 30.000 τίτλους πολλών και διαφόρων ειδών, καθώς και συλλογή περιοδικών και εφημερίδων. Η βιβλιοθήκη είναι ανοιχτή σε όλους ενώ είναι διαθέσιμη και υπηρεσία πληροφοριών πάνω στην πολιτιστική ζωή και την καλλιτεχνική κληρονομιά της Ιταλίας. Οι πληροφορίες παρέχονται και τηλεφωνικά αλλά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η ετήσια συνάντηση των επτά Βαλκάνιων εκδοτών που δίνουν το Βραβείο Μπαλκάνικα γίνεται αύριο στη Σόφια. Από την Ελλάδα συμμετέχουν, ως γνωστόν, οι Εκδόσεις Κέδρος. Το ελληνικό υποψήφιο για διάκριση βιβλίο είναι ο Σκοτεινός Βαρδάρης της Έλενας Χουζούρη που έχει μεταφραστεί στα σερβικά (σε μετάφραση Γκάγκα Ρόσιτς) και σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα βουλγαρικά.

Τη Δευτέρα αρχίζει η ψηφοφορία του Βραβείου Αναγνωστών 2007. Τις δύο πρώτες χρονιές του θεσμού το βραβείο πήραν η Ευγενία Φακίνου (2005) και η Ρέα Γαλανάκη (2006). Φέτος υπάρχουν αλλαγές στη διαδικασία. Τετραμελής επιτροπή αποτελούμενη από τους Αλέξη Ζήρα, Ελισάβετ Κοτζιά, Βαγγέλη Χατζηβασιλείου και Διονύση Μαγκλιβέρα επέλεξε τη δεκάδα βιβλίων από την οποία καλείται να ψηφίσει το κοινό. Είναι τα βιβλία: Το ταξίδι του Ιάσονα Ρέμβη (Χρήστος Αστερίου), Μια ζωή δυο ζωές (Νίκος Θέμελης), Το αριστερό χέρι της Αφροδίτης (Τάκης Θεοδωρόπουλος), Σουέλ (Ιωάννα Καρυστιάνη), Θερμοκρασία δωματίου (Δήμητρα Κολλιάκου), Η χαμένη βιβλιοθήκη του Δημητρίου Μόστρα (Δημήτρης Μαμαλούκα), Η μανία με την άνοιξη (Άρης Μαραγγόπουλος), Ο κύριος Επισκοπάκης (Ανδρέας Μήτσου), Τυφλό σύστημα (Βασίλης Πεσμαζόγλου), Ο Άνθρωπος Καλαμπόκι (Δημήτρης Σωτάκης). Οι αναγνώστες μπορούν από τις 12 Νοεμβρίου και έως τις 2 Δεκεμβρίου να ψηφίζουν με SΜS στο 4160 γράφοντας ΒΑ 1 ή ΒΑ 2 κ.ο.κ. μέχρι ΒΑ 10 σύμφωνα με την παραπάνω σειρά των τίτλων που συμπίπτει με την αλφαβητική σειρά των ονομάτων των συγγραφέων. Δηλαδή με ΒΑ 1 ψηφίζουν τον Χρήστο Αστερίου και με ΒΑ 10 τον Δημήτρη Σωτάκη. Το Βραβείο Αναγνωστών οργανώνεται από το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου σε συνεργασία με την ΕΡΤ. Η παρεμβολή της επιτροπής προφανώς αποκλείει μπεστ σέλερ που η κριτική θεωρεί μικρότερου λογοτεχνικού ύψους. Και αυτό διαφοροποιεί πολύ τη διαδικασία σε σχέση με το παρελθόν.