ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Παρ΄ όλα αυτά, ο Γιώργος Σουφλιάς δέχθηκε χθες τρεις τζούνιορ υπουργούς της κυβέρνησης. Όχι μαζί, αλλά σε διαδοχικά ραντεβού. Ραντεβού, που έγιναν μάλιστα κατόπιν αιτημάτων των επισκεπτών. Τώρα, γιατί τους είδε όλους την ίδια ημέρα ο Σαρακατσάνος, αυτό το αφήνω στην πολιτική φαντασία σας.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, τον υπουργό Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Άρη Σπηλιωτόπουλο. Οι δύο τελευταίοι είναι «κλίματος Σουφλιά», διατηρώντας πολύ καλή πολιτική αλλά και προσωπική σχέση με τον Σαρακατσάνο. Τα χαρτοφυλάκιά τους έχουν επίσης συναρμοδιότητες με το ΥΠΕΧΩΔΕ.

Του συνέστησε να ταξιδεύει

ΕΙΔΙΚΑ σε ό,τι αφορά τον Άρη, ο Σουφλιάς υποσχέθηκε να τον βοηθήσει σε ξενοδοχειακά και άλλα θέματα. Του συνέστησε να ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό και θαύμασε τη γραμμή του. Όχι την πολιτική του γραμμή, αλλά το γεγονός ότι παραμένει αδύνατος. Σουφλιάς και Άρης συμφώνησαν να βλέπονται τακτικά στα γραφεία τους ή έξω για φαγητό.

Καθοδήγηση για την Παιδεία

ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, στην περίπτωση του αγνού καραμανλικού Στυλιανίδη, η συνάντηση έγινε για να αντλήσει ο Ευριπίδης από την εμπειρία του Σουφλιά, που έχει διατελέσει και υπουργός Παιδείας. Στα εκπαιδευτικά, η κυβέρνηση οδηγείται σε σκληρή γραμμή απέναντι στους μαθητές και ο Στυλιανίδης ήθελε, φαίνεται, καθοδήγηση και ενθάρρυνση.

Πήγε με το λεωφορείο

ΕΚΕΙΝΟΣ που έδωσε πρόσθετο πολιτικό χρώμα στη συνάντηση με τον Σουφλιά ήταν ο Κωστής Χατζηδάκης. Προκειμένου να μετριάσει τον φόβο των επιβατών των αστικών λεωφορείων, μετά τις απανωτές αυταναφλέξεις τους, ο υπουργός Μεταφορών πήγε στο ΥΠΕΧΩΔΕ χρησιμοποιώντας τις αστικές συγκοινωνίες. Πιο συγκεκριμένα: ο Κωστής πήρε το λεωφορείο της γραμμής Β5, Σταθμός Λαρίσης- Αγίας Παρασκευής.

Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ότι το λεωφορείο, επί του οποίου επέβαινε ο Χατζηδάκης, ακολουθούσε διακριτικά από κάποια απόσταση πυροσβεστικό όχημα ελέγχεται ως ανακριβής.

ΓΕΥΜΑ για τρεις χθες το μεσημέρι στην ωραία Λισαβώνα. Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης έφαγε παρέα με τον Δημήτρη Σιούφα και τον πρόεδρο της πορτογαλικής Βουλής. Αν δεν το έχετε αντιληφθεί- που δεν θα το έχετε – λάβετε υπ΄ όψιν ότι η Ελλάδα έχει την προεδρία της Ευρωμεσογειακής Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Ωραία ευκαιρία για τους Γάλλους να παρουσιάσουν, διά στόματος του υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ, την πρότασή τους για Ευρωμεσογειακή Ένωση. Είναι το αντίδοτο του Σαρκοζί στην είσοδο της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Αντί να βάλει την Άγκυρα στην Ευρώπη, θέλει να την ενώσει με άλλες μεσογειακές χώρες.