ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ασχολήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου με τις τέσσερις τελευταίες σελίδες της ομιλίας του στο προγραμματικό συνέδριο που ξεκινούν με τη φράση: «Με ρωτάνε τελευταία όλο και πιο συχνά: Πώς θα κυβερνήσετε;».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήθελε να παρουσιάσει τις απόψεις του για το πώς θα αξιολογήσει και θα επιλέξει τα στελέχη με τα οποία θα κυβερνήσει. Πρόκειται για απόψεις που εκφράζουν την πολιτική του φιλοσοφία. Όταν λοιπόν, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της προεδρικής παρουσίας στο συνέδριο, κάποιοι στη Χαριλάου Τρικούπη πήγαν να κάνουν φραστικές ή άλλες προτάσεις για την κατάληξη της ομιλίας, έλαβαν την εξής κοφτή απάντηση από τον Γιώργο: «Αυτά αφήστε τα…».

ΣΤΟ μεταξύ συζητήσεις μεταξύ των στελεχών προκάλεσε μια παρατήρηση του Παπανδρέου στο τραπέζι με τους συντάκτες ΠΑΣΟΚ στο «Μαλβάζια». Ο Γιώργος είπε ότι η σύνθεση τού Επικρατείας θα δίνει το στίγμα της κυβέρνησής του.

Άνθρωποι του προέδρου διευκρίνιζαν χθες ότι το πνεύμα του Παπανδρέου είναι ότι το Επικρατείας θα αντανακλά όλη την γκάμα προσώπων που εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, είτε προέρχονται από τις διάφορες τάσεις εντός Κινήματος είτε από την κοινωνία πολιτών. Μάλιστα η παρατήρηση αυτή αναφέρεται σε όλη τη λίστα υποψηφίων Επικρατείας και όχι στις πέντε ή έξι εκλόγιμες θέσεις.

Ο Γιώργος φαίνεται πως διασκεδάζει και με τη συμπεριφορά της Ν.Δ. που οψίμως το παίζει επιφυλακτική με τις δημοσκοπήσεις και παίρνει αποστάσεις από τα νούμερα. «Καλά, τώρα το θυμήθηκαν;», έλεγε με το γνωστό ανθυπομειδίαμα ο Παπανδρέου σε συνεργάτες του.