O Νομός Μαγνησίας είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, καθώς συγκεντρώνει όλα τα πλεονεκτήματα: συνδυάζει βουνό και θάλασσα, νησιά, χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, προστατευμένες περιοχές του δικτύου Νatura.

Στις προτεραιότητές μας είναι η προσπάθεια καθιέρωσης σταθερών και μόνιμων πτήσεων από το εξωτερικό προς τα αεροδρόμια της Νέας Αγχιάλου και της Σκιάθου, σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα. Επίσης, επιδιώκουμε την ενεργό υποστήριξη των δήμων και τη συνεργασία με την ιδιωτική πρωτοβουλία για την ανάπτυξη τουριστικών αγκυροβολίων σε υφιστάμενες λιμενικές υποδομές της περιοχής.

Παράλληλα, διεκδικούμε από την κεντρική διοίκηση την ανάπτυξη νέου νομοθετικού πλαισίου σε θέματα όπως: Η απλούστευση της υπάρχουσας νομοθεσίας και η διαμόρφωση νέου νομοθετικού πλαισίου για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Η εφαρμογή τρόπου πιστοποίησης εκπαιδευτών για εναλλακτικές μορφές τουρισμού. Ο εκσυγχρονισμός της υπάρχουσας νομοθεσίας για τις επενδύσεις στον τομέα των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Η κατοχύρωση του επαγγέλματος των οδηγών βουνού με φορολογικές και ασφαλιστικές καλύψεις και, τέλος, η προώθηση των διαδικασιών για τον χαρακτηρισμό του Νομού ως «Τουριστικής Μικρογραφίας της Ελλάδας» και ως «Πιλοτικής Περιοχής Εφαρμογής Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού», καθώς διαθέτει μοναδικό συνδυασμό χερσαίου και νησιωτικού περιβάλλοντος. Επίσης, σε ό,τι αφορά τη θαλάσσια σύνδεση των Βόρειων Σποράδων με τον Άγιο Κωνσταντίνο, πρέπει να επισημανθεί ότι αυτή δεν είναι ικανοποιητική και απαιτείται η άμεση αναβάθμισή της.

Ο Απόστολος Παπατόλιας είναι νομάρχης Μαγνησίας.