Κυριακή πρωί. Παίρνω τη φίλη μου τη Λιζάνα τηλέφωνο για να δω τι θα κάνει, οικογενειακά, για το μεσημέρι. Συμφωνούμε να φάμε μαζί, κλείνει σε ένα γνωστό μεζεδοπωλείο στο Χαλάνδρι, στο «Χοχλιδάκι», και ξεκινάμε για την κυριακάτική μας ιεροτελεστία: το να φάμε κάπου έξω, δηλαδή, με τα παιδιά, όπως κάνουν μιαδυο γενιές Ελλήνων. Φίσκα «Το Χοχλιδάκι», και όμορφο, φωτεινό, με όλη τη βαβούρα που περιμένει κανείς μεσημεριάτικα την Κυριακή όταν συνεδριάζουν οικογένειες, παιδιά, παρέες φίλων κ.λπ. γύρω από ένα τραπέζι.

Η γκάμα των μεζέδων είναι μεγάλη και το μαγαζί έχει ειδικότητα σε διάφορα παρασκευάσματα από εντόσθια, ιδίως στα γαρδουμπάκια, τα οποία πράγματι είναι νόστιμα. Δεν δοκιμάσαμε ούτε την αρνήσια γλώσσα, ούτε τα αμελέτητα, ούτε τα συκωτάκια· όλα όμως υπάρχουν στο μενού και απ΄ ό,τι έβλεπα γύρω μου είναι μεζέδες άκρως δημοφιλείς.

Είχαμε όλοι όρεξη για υπερβολές εκείνη την Κυριακή, κι έτσι αρχίσαμε με ντολμαδάκια γιαλαντζί (ωραία), μελιτζάνες φούρνου (το κλασικό, πνιγμένο στο τυρί, φτιαγμένο για μπουκιές), τσιροσαλάτα (πικάντικη, ξιδάτη και ωραία), κασερόπιτα (με σφολιάτα και παστουρμά), σαγανάκι γαρίδας (πλούσιο) και καβουροκεφτέδες, κάτι σαν μπουρεκάκια. Αυτό το τελευταίο πιάτο φαντάζομαι να είναι ένας έτοιμος, προκατεψυγμένος μεζές, ολόιδιο το κάθε κομμάτι, ομοιογενές το κουρκούτι, με ισοπεδωμένη γεύση. Παρά ταύτα, ήταν ο μεζές που καταβρόχθισαν οι έφηβοι στο τραπέζι, μια πράξη που ίσως λέει πολλά για τα μελλοντικά μας γούστα! Οι κολοκυθοκεφτέδες, σπιτικοί απ΄ ό,τι φαινόταν, ήταν ελαφροί και τραγανοί, οι σαρδέλες ψητές, μεγαλούτσικες και μια χαρά.

«Το Χοχλιδάκι»- και μιλώ για αυτό στη Λ. Πεντέληςείναι ένα μαγαζί που αντιπροσωπεύει τα γούστα και τις προτιμήσεις του μέσου Έλληνα, σίγουρα όχι υψηλή γαστρονομική άποψη περί μεζέδων, αλλά ένα κλασικό, ευχάριστο, απλό μαγαζί με σέρβις καλό- παρά το πλήθος-, ζεστή ατμόσφαιρα και λογικές τιμές.

«Το Χοχλιδάκι»: Λ. Πεντέλης 41, Χαλάνδρι. Τηλ. 210-6848.043

ΙΝFΟ

Τιμές:

Από 20-25 ευρώ το άτομο

Σέρβις:

Καλό

Ατμόσφαιρα:

Ευχάριστη

Κουζίνα:

Κλασικό μεζεδοπωλείο

Κάβα:

Καλή

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.