ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ήταν τουριστικό- το κέντρο «Διογένης» στην Πλάκα. Ωστόσο το πρόσωπο που βρέθηκε στο επίκεντρο του τραπεζιού έχει κρατήσει και το χαρτοφυλάκιο του τουρισμού- άρα δεν ήταν έξω από τα νερά του. Αναφέρομαι, αν δεν το καταλάβατε, στον Δημήτρη Αβραμόπουλο . Ο υπουργός Υγείας, περιστοιχιζόμενος από τους γενικούς γραμματείς της Αριστοτέλους, Καλογερόπουλο και Φωτεινόπουλο, είχε τραπέζι με τους επικεφαλής όλων των ΝΟΔΕ του Λεκανοπεδίου. Παρών επίσης ο Κώστας Σταϊκούρας, διευθυντής του γραφείου του προέδρου στη Ρηγίλλης, καθώς και ο γραμματέας και αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού της Ν.Δ.

Δεν θα γίνει Βουλγαράκης!

ΗΤΑΝ ΜΙΑ ενδιαφέρουσα βραδιά. Ο Αβραμόπουλος έκανε έναν ύμνο στον Κώστα Καραμανλή ως άξιο αρχηγό και ηγέτη. Δήλωσε επίσης πως πιστεύει στο κόμμα. Η παρουσία Σταϊκούρα πιστοποίησε τη νομιμότητα της εκδήλωσης, υπό την έννοια ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε πλήρη γνώση της συνεστιάσεως στον Διόνυσο. Στόχος να μην την πάθει ο προνοητικός Δημήτρης σαν τον Γιώργο Βουλγαράκη που κάηκε η γούνα του ως δελφίνου ύστερα από διάφορα αντίστοιχα τραπέζια με βουλευτές.

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ είχε και χαρακτήρα ομαδικής κομματικής ψυχοθεραπείας, αφού ο Αβραμόπουλος έδωσε, με τη γνωστή του ευφράδεια, εξηγήσεις για την ίδρυση του ΚΕΠ, αλλά και για το άγονο γεύμα με τον Καραμανλή στον «Διόνυσο» το 2000. Μετά τα πολιτικά, το μενού είχε ψητό. Ο Δημήτρης έδωσε υποσχέσεις στους κομματικούς για διορισμούς νοσηλευτών. Η ποσόστωση είναι δέκα- δεκαπέντε για τον καθένα- με μεγαλύτερη προνομία για την Α΄ Αθηνών.

Δείπνο με υπουργάρες

ΠΗΓΗ με γνώση του θέματος μου επισημαίνει τον ανταγωνισμό του Αβραμόπουλο με την Ντόρα στην εν λόγω περιφέρεια «όπου», μου λέει, «θα έχουμε καλλιστεία».

Προσθέτει δε ότι «ο Δημήτρης είναι κινητικός, προκειμένου να εξασφαλίσει κομματικές επιρροές, πραγματικές ή νομιζόμενες». Τούτο προσδιορίζει και τα όρια ενδιαφέροντος των καραμανλικών για τον Αβραμόπουλο. Ακόμη περισσότερο: «Η δραστηριότητά του είναι ανεκτή όσο περιορίζεται στο Λεκανοπέδιο. Αν γίνει πανελλαδική είναι άλλη υπόθεση».

Ανεβάζουν οι καραμανλικοί τον Δημήτρη κόντρα στην Ντόρα στην Α΄ Αθηνών; Ασφαλώς.

OΥΠΟΥΡΓΟΣ Υγείας δεν τρώει μόνο με κομματικά στελέχη. Τις προάλλες συνέφαγε στο σπίτι επώνυμου Πειραιώτη δημοσιογράφου με παρέα άλλους υπουργούς. Ήταν εκεί ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Δημήτρης Σιούφας , ο Αναστάσης Παπαληγούρας αλλά και ο Λευτέρης Ζαγορίτης. Τουλάχιστον δύο συνδαιτυμόνες λένε ότι δεν ήξεραν ποιοι άλλοι θα ήταν στο τραπέζι, «αφού δεν είναι κόσμιο να ρωτάς εκ των προτέρων».