Βασίλης Αξελής

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε εταιρείες δημοσκοπήσεων που εργάζονται για λογαριασμό φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ να δίνουν πέρα από κάθε λογική εξωφρενικά ποσοστά στο κυβερνών κόμμα. Γιατί το ΠΑΣΟΚ μένει απαθές και δεν αποκαλύπτει τι ρόλο παίζει η κάθε εταιρεία ώστε ο απλός πολίτης να γνωρίζει;

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων οφείλουν οι ίδιες, πρώτα από όλα, να διαφυλάσσουν με τα αρμόδια όργανα τις αρχές δεοντολογίας. Είναι ιδιαίτερα αρνητικό ότι δεν υπήρξε ποτέ κανένα μέτρο, ακόμη και όταν εταιρεία- φάντασμα χρησιμοποιήθηκε από τη Ν.Δ.

στις εκλογές του 2000, για να επηρεάσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Θέμα υπάρχει, επίσης, όταν οι εταιρείες δημοσκοπήσεων συνδέονται με την κυβέρνηση και «παίρνουν δουλειές» από το κράτος, χωρίς να υπάρχουν διαφανείς διαδικασίες. Το ΠΑΣΟΚ έχει επανειλημμένα επισημάνει αυτά τα κρίσιμα ζητήματα και επιμένει ότι χρειάζονται καθαρές απαντήσεις από τους αρμόδιους φορείς. Αποστολία Παναγιωτίδου

Μονιμοποιήσατε τους γυμναστές της Ολυμπιακής Παιδείας με νομική διάταξη, μια ούτως ή άλλως ευνοημένη ομάδα αδιορίστων, παραβιάζοντας όμως το ισχύον θεσμικό πλαίσιο και τις διακηρυγμένες αρχές περί ΑΣΕΠ.

Η εκπαίδευση αντλεί τα μόνιμα στελέχη της και από το ΑΣΕΠ και από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών. Εισήγαγα αυτή τη νομοθετική ρύθμιση γιατί πιστεύω ότι αποτελεί πράξη εκπαιδευτικής και κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν είναι δυνατόν η εκπαίδευση να χρησιμοποιεί επί σειρά ετών τους αναπληρωτές και ταυτοχρόνως να τους έχει σε ανασφάλεια στην εργασιακή τους σχέση.

Δημήτρης Χατζόπουλος

κ. Ευθυμίου, τι θα προτείνατε σε έναν εργαζόμενο, 37 ετών, καθηγητή Φυσικής σε φροντιστήριο, για να βελτιώσει το μέλλον του και το βιοτικό του επίπεδο. Πού να στραφεί;

Ένας καλός και έμπειρος καθηγητής φροντιστής με ευκολία μπορεί να ανταποκριθεί στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αν επιλέξει την ασφάλεια του Δημοσίου ή να κατευθυνθεί στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην οποία, με νόμο που έχω ψηφίσει, διασφαλίζεται, επίσης ισχυρά, η εργασιακή αξιοπρέπεια του ιδιωτικού εκπαιδευτικού.

Γιώργος Μπουρνάς

Σχολιάστε το γεγονός ότι η ΠΑΣΠ συμμετέχει στις καταλήψεις για το άρθρο 16.

Η ΠΑΣΠ μάχεται με κοινούς στόχους για την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και ως αυτόνομη παράταξη εκφράζει τις θέσεις της και για συγκεκριμένα, κάθε φορά, ζητήματα.

Χρήστος ΜαραζόπουλοςΡhd Candidate University of Βath

κ. Ευθυμίου, πιστεύετε ότι σε αμφιλεγόμενα θέματα που διχάζουν το Κίνημα και τους ψηφοφόρους του, το ΠΑΣΟΚ πρέπει να στηρίζει αταλάντευτα αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παρά οποιαδήποτε πολιτικό κόστος και αναγκαίες κομματικές ισορροπίες;

Το ΠΑΣΟΚ από το 2004 δρομολόγησε αλλαγές στηριγμένες στη διαβούλευση και τη συμμετοχική δημοκρατία, διαβούλευση όχι μόνο μεταξύ των μελών της οργάνωσής του αλλά και με τις ενεργές δυνάμεις της κοινωνίας. Κάθε απόφαση που προέρχεται από μια τόσο εκτεταμένη διαδικασία διαλόγου δεν μπορεί να είναι διαπραγματεύσιμη ούτε αντικείμενο εσωκομματικών ισορροπιών. Το ΠΑΣΟΚ είναι μεταρρυθμιστική δύναμη αλλαγής, χωρίς κανένα δίλημμα για κάποιο πολιτικό κόστος, όταν στόχος της πολιτικής του είναι το όφελος της ελληνικής κοινωνίας.

Αλέξανδρος Πετρούλιας

Είναι προφανής η προστασία του κ. Καραμανλή από αρκετά ΜΜΕ. Πώς σχολιάζετε το γεγονός αυτό, ενώ υπάρχει κυβερνητική αποτυχία σε αρκετούς τομείς; Η ερώτηση δίνει μόνη της την απάντηση. Τα τρία χρόνια πλήρους κυβερνητικής αποτυχίας σε όλους τους τομείς είναι αποτυχία του Πρωθυπουργού και της πολιτικής του και όχι μόνον ατομικά των υπουργών του. Ο κ. Παλαιοκρασσάς πρώτος είπε ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Όσο πιο έντονη γίνεται η αντίθεση της επικοινωνιακά φιλοτεχνημένης εικόνας του κ. Καραμανλή με την πραγματική αποτυχία του ως Πρωθυπουργού τόσο πιο ολοκληρωτικό και απότομο θα είναι το ξεφούσκωμα της επικοινωνιακής πομφόλυγας.

Μαρία Ραπτάκη

Καθημερινά, στελέχη της Ν.Δ.

έχουν συμπεριφορά και ύφος που είναι ικανά να τα καταστήσουν αντιπαθητικά.

Γιατί δεν τα προβάλλετε-τονίζετε και κυρίως σε δελτία καναλιών; Πριν από όλα, είναι οι πολιτικές της Ν.Δ. αρνητικές για τον Έλληνα πολίτη. Και αυτές τις πολιτικές τονίζουν περισσότερο η αλαζονεία, η έπαρση, η διγλωσσία και η υποκρισία του Πρωθυπουργού και των κυβερνητικών στελεχών, που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές. Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή και- όταν καλούνται- στα κανάλια αναδεικνύουν την κυβερνητική υποκρισία και αλαζονεία.