Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει μία ώρα. Τελικά κράτησε δυόμισι ώρες. Είχε πολλές προσωπικές στιγμές, αφού, όπως εξήγησε αργότερα ο Μίκης Θεοδωράκης, τον συνδέει φιλία τριάντα έξι χρόνων με τον Γιώργο Παπανδρέου. Ο συνθέτης υποδέχθηκε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ στην πόρτα της οικίας του στον περιφερειακό του Φιλοπάππου. Και του έβαλε να ακούσει δύο τραγούδια από τη νέα του σύνθεση «Οδύσσεια». Του είπε μάλιστα, κάνοντας βιβλική αναφορά, ότι νιώθει σαν τη Σάρα, αφού όπως κι εκείνη γέννησε σε προχωρημένη ηλικία. Όχι γιο, αλλά έργο.

Τα μυστικά του iΡod

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ρώτησε τον Παπανδρέου αν ακούει πάντα μουσική, όπως συνήθιζε. Οπότε ο Γιώργος ζήτησε από την ασφάλειά του να του φέρουν από το σακίδιό του το iΡod. Ο συνθέτης είχε πολλές απορίες για τη συνάντηση μουσικής και πληροφορικής. Του τις έλυσε όλες ο Παπανδρέου, αρχίζοντας από το πόσα τραγούδια χωράει το iΡod του: χίλια. ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ να τα ξαναπούν.

Άλλωστε, στην κουβέντα τους, εκτός από τα μουσικά, κάλυψαν και όλα τα θέματα πολιτικής, διεθνή ή εσωτερικά. Παρών και ο βουλευτής Φλώρινας Γιώργος Λιάνης που, με την ιδιότητα του γραμματέα της Επιτροπής Πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ, είχε συμβολή στην οργάνωση της συνάντησης.