ΠΛΗΡΟΦΟΡΟΥΜΑΙ ότι ο καλός αυτός άνθρωπος που λέγεται Προκόπης Παυλόπουλος φουρκίστηκε με το φιάσκο του προεδρικού διατάγματος που προωθούσε μαγειρέματα στην εκλογή του προεδρείου της ΚΕΔΚΕ. Ο υπουργός Εσωτερικών τα είχε με τους Ευάγγελο Μεϊμαράκη και Λευτέρη Ζαγορίτη που τον «έχωσαν». ΑΥΤΑΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ εβδομάδα. Το τρέχον επταήμερο ο Προκόπης θα έχει άλλες φούριες.

Στο τέλος του καλοκαιριού, με κοινή υπουργική απόφαση Αλογοσκούφη,Μαριέττας και Ανδρεουλάκου επήρχετο μονιμοποίηση 4.500 καθαριστριών πλήρους και 2.500 καθαριστριών μερικής απασχόλησης στα σχολεία. Τούτο είχε ένα κόστος 30-33 εκατ. ευρώ για τους λίγους μήνες του 2006 οπότε θα ίσχυε. Για το 2007, ένα πλήρες δωδεκάμηνο θα κόστιζε περί τα 110 εκατ. ευρώ και θα εκαλύπτετο από κονδύλια του υπουργείου Παιδείας. Ο υπουργός Οικονομίας όμως «ξέχασε» να το εγγράψει στον προϋπολογισμό. Οπότε σε φύλλο της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως του Νοεμβρίου αναγράφεται ότι το κονδύλιο αυτό θα προέλθει τελικά από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους της αυτοδιοίκησης. Τα χρήματα όμως που παίρνουν ήδη οι δήμοι για τα σχολεία- φως, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση και άλλα τινά- είναι όλα κι όλα 180 εκατ. ευρώ. Τι θα μείνει αν τα 110 από αυτά δοθούν για τη μονιμοποίηση των καθαριστριών;

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ το πήραν χαμπάρι, οπότε Κουκουλόπουλος και Σία αναμένεται να κάνουν χαμό αύριο στην ΚΕΔΚΕ. Όπερ σημαίνει ότι πάλι θα πληρώσει τη νύφη ο Παυλόπουλος. Το άλλο συμπέρασμα, βέβαια, είναι ότι οι υπουργοί έχουν φορτώσει ο ένας στον άλλον- κι όλοι μαζί στον κόκορα- τα έξοδα, αφού όλοι βλέπουν εκλογές το 2007. Κοινώς, κοροϊδεύουν τον κόσμο.