Ο κ. Δημήτρης Αφένδρας, από την Ιστιαία, γράφει για την ακύρωση της εκλογής δημάρχου:

«Δήμαρχος Ιστιαίας, κατά τις τελευταίες Δημοτικές Εκλογές, εξελέγη η κ. Αναστασία Μιμούση (τοπογράφος- μηχανικός). Αντίπαλοι συνυποψήφιοί της υπέβαλαν αιτήσεις ακυρότητας της εκλογής της, επειδή ως μέλος εταιρείας είχε αναλάβει εκτέλεση έργων του δήμου (πριν από την υποβολή τής υποψηφιότητάς της. Δύο μήνες αργότερα (την 15.12.2006) το δικαστήριο απεφάνθη θετικά στις ενστάσεις και ακύρωσε την εκλογή της.

Αυτά, τα τόσο απλά! Δεν είμαι νομομαθής, έχω όμως μερικές απορίες.

1. Αν δεν γίνονταν οι ενστάσεις, η δικαστική εξουσία θα έψαχνε να βρει το ασυμβίβαστο τής κ. δημάρχου;

2. Ποιες ήταν οι προθέσεις των ενισταμένων (έννομα συμφέροντα ή πικρία και μίσος για τη δική τους αποτυχία;). Και αντελήφθησαν άραγε οι ενιστάμενοι (που ζητούσαν την ψήφο μας) ότι δεν εστρέφοντο μόνον εναντίον της εναγόμενης, αλλά και (κυρίως) εναντίον της αύξησης των “αφελών” ψηφοφόρων της;

3. Είναι δυνατόν να υποπτεύεται κανείς διαπλοκή μεταξύ του δήμου και της υποψήφιας μηχανικού, που ανέλαβε (ως μέλος εταιρείας) κάποιο έργο του, αφού μάλιστα είχε παραιτηθεί της εργολαβίας πριν από την υποβολή τής υποψηφιότητάς της; (Και όταν μάλιστα το Δημοτικό Συμβούλιο, και ο ένας εκ των ενισταμένων, είχαν συμφωνήσει σ΄ αυτό;).

4. Γιατί η δικαστική αρχή δεν ερεύνησε τη νομιμότητα της υποψηφιότητάς της; (η μία ένσταση είχε υποβληθεί πριν από τις εκλογές).

5. Εγώ, ψήφισα την κ. Μιμούση, γιατί πίστευα ότι αυτή (προσωπικά) είχε τη δυνατότητα και τη θέληση να προσφέρει έργο στον τόπο. Αν δεν ηγείτο αυτή, δεν θα ψήφιζα τον συνδυασμό της. Ποιος έχει το δικαίωμα να μου στερήσει αυτήν την επιλογή και να μου επιβάλει δήμαρχο τής δικής του επιλογής και με ποιον τρόπο;».