ΜΕ ΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ στοιχείο στην πολιτική ασχολείται, ως γνωστόν, ο Μίμης Ανδρουλάκης στο τελευταίο βιβλίο του «Θηλυκό πόκερ». Τις γιορτές ο Μίμης έλαβε αρκετά μηνύματα στο e-mail του, όχι από Γαλλίδες, αλλά από Ελληνίδες τριαντάρες που προέρχονται από την τοπική αυτοδιοίκηση της περιφέρειας. «Η Μόκα είμαι εγώ!», του γράφουν αρκετές εξ αυτών, καθώς αρέσκονται να αναγνωρίζουν τον εαυτό τους στην ηρωίδα του βιβλίου.

Βιβλία και μαγειρέματα

ΤΟΒΙΒΛΙΟ του Μίμη διάβασαν για τις γιορτές και κάποιες από τις κυρίες του ΠΑΣΟΚ, όπως η Μιλένα Αποστολάκη και η Άννα Διαμαντοπούλου. Η πρώτη διάβασε επίσης τον «Καθένα» του Φίλιπ Ροθ. Η δεύτερη, πέραν της ανάγνωσης, μαγείρεψε και έγραψε αρκετά. Το μαγείρεμα ήταν προς τέρψιν φίλων και συγγενών. Το γράψιμο αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ.

Έμεινε στην Αθήνα

ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ του ΠΑΣΟΚ θα ενσωματωθεί η πρόταση του Κινήματος για την ανώτατη παιδεία- εν όψει της συζήτησης για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αρχίζει την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου. Η πρόταση αφορά συνολικά την ανάγκη μεταρρύθμισης των ΑΕΙ και σε αυτήν εντάσσεται ως τμήμα και το θέμα των μη κρατικών πανεπιστημίων.

ΕΠ΄ ΑΥΤΟΥ εργάστηκε τις ημέρες των εορτών και ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που δεν έλειψε από την Αθήνα και είχε επικοινωνία και με την Άννα αλλά και με τον Νίκο Χριστοδουλάκη που, εκ των μελών της ομάδας του προγράμματος, έχει την ευθύνη για την παιδεία. Ο Χρυσοχοΐδης είδε επίσης πανεπιστημιακούς, ενώ τα είπε αρκετές φορές και με το ντουέτο ΑθανασάκηΕυθυμίου.

Λιγότερες γυναίκες

ΠΑΝΤΩΣ, μια κι έπιασα το θέμα του γυναικείου στοιχείου στην πολιτική, σας μεταφέρω την άποψη στελέχους του ΠΑΣΟΚ που εμφορείται από διακριτικό μισογυνισμό. «Το νέο οργανόγραμμα λειτουργεί καλύτερα, γιατί έχει μειωθεί ο αριθμός των γυναικών που συμμετέχουν». Πράγματι, αυτή τη φορά ο Παπανδρέου δεν έλαβε υπ΄ όψιν του την ποσόστωση.

Άντζελα και μάζα

ΣΕ Ο,ΤΙ ΑΦΟΡΑ μια πολυσυζητημένη κυρία του ΠΑΣΟΚ, να σας πω ότι πρόσφατες έγκυρες πληροφορίες από το κερκυραϊκό «τερέν» λένε ότι η Άντζελα Γκερέκου και θα ξανακατέβει στο νησί των Ιονίων και θα επανεκλεγείάνετα. Γιατί; Διότι, μου εξηγούν, «ψηφίζεται από ευρύτερες μάζες απλών ανθρώπων».