Πλούσιος μπουφές μεσογειακών επιλογών, που τιμήθηκε από τους παρισταμένους

στην «Αίγλη» του Ζαππείου. – Κάτω αριστερά, η Νταϊάνα Κόχυλα, που επιμελήθηκε

το μενού της συλλεκτικής σειράς του «Ταχυδρόμου», επί το έργον

Από αυτό το Σάββατο και για έξι εβδομάδες ο «Ταχυδρόμος» και «TA NEA

Σαββατοκύριακο» θα «συνοδεύονται» από μια κομψή περιεκτική γευστική έκδοση,

χρήσιμη για μυημένους αλλά και πρωτάρηδες στην τέχνη του φαγητού, καθώς και

για όσους αγαπούν να ταξιδεύουν.

Μια πρώτη γεύση πήραν όσοι βρέθηκαν προχθές στην «Αίγλη» του Ζαππείου, όπου με

οικοδέσποινα την Νταϊάνα Κόχυλα η οποία επιμελήθηκε το μενού αυτής της

συλλεκτικής σειράς, δοκίμασαν μικρά θαύματα της ιταλικής, της ισπανικής και

φυσικά της ελληνικής κουζίνας. Οι καλεσμένοι απόλαυσαν λιχουδιές των τριών

χωρών, ακούγοντας τις μουσικές επιλογές του Νίκου Μουρατίδη. Γεύσεις από την

Ιταλία της μοτσαρέλας, του προσούτου και της παρμεζάνας συναγωνίζονταν την

Ισπανία με τις παέγιες και τα τάπας και τους ελληνικούς θαλασσινούς θησαυρούς.

Όλα λειτούργησαν άψογα, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του Ζαν Λουί Καψαλάς, του

σεφ της «Αίγλης», ο οποίος ικανοποιούσε όσο ήταν δυνατόν την περιέργεια των

γευσιγνωστών που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποκωδικοποιήσουν τις συνταγές.

Κάθε τεύχος περιλαμβάνει μια ξενάγηση στα μυστικά της εθνικής κουζίνας στο

οποίο είναι αφιερωμένο και συνοδεύεται από πενήντα χαρακτηριστικές συνταγές

που φέρουν την υπογραφή διάσημων σεφ και αναλαμβάνουν να μας συστήσουν τοπικές

γεύσεις, συνήθειες και έθιμα. Το πρώτο τεύχος είναι αφιερωμένο στην Ιταλία,

ενώ θα ακολουθήσουν η Τουρκία, η Ισπανία, το Μαρόκο, η Τυνησία, η Γαλλία και η

Κύπρος.

Το πρώτο τεύχος: Ιταλία

Στο τεύχος της Ιταλίας θα γνωρίσουμε την οικογένεια Ιακαρίνο, η οποία κοντά

στην ακτή Αμάλφι της Ιταλίας έχει αναγάγει σε επιστήμη την τέχνη της

μαγειρικής. Θα ταξιδέψουμε στη Νάπολι, τη «μάμα» της πίτσας και θα γυρίσουμε

πίσω στον χρόνο, στο 1889, τότε που ο φούρναρης Ραφαέλε Εσποζίτο σέρβιρε την

πρώτη πίτσα «βαφτίζοντάς» την με το διάσημο και πολυταξιδεμένο πλέον όνομα

«Μαργαρίτα». Θα μάθουμε τα μυστικά της μοτσαρέλας και την «επιρροή» της στην

ιταλική σχολή. Θα γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά και τις «συνήθειες» της

παρμεζάνας και του προσούτου και το πώς άλλαξαν τη γαστρονομική φιλοσοφία.

Παράλληλα, η Νταϊάνα Κόχυλα θα μας αποκαλύψει πέντε από τις αγαπημένες της

συνταγές, ενώ η Ιταλίδα ηθοποιός και χορεύτρια Κριστίνα Γουλιελμίνο, η οποία

ήδη μας έχει «συστηθεί» αρκετές φορές από την τηλεόραση, θα συγκρίνει τις

διαφορές μας με τους γείτονες και θα μας πει αναλυτικά πώς μαγειρεύει τα

αγαπημένα της Ravioloni ala Ricotta della Nonna. Στη συνέχεια θα «μυηθούμε»

στις ιταλικές γεύσεις από δέκα πολύ γνωστά εστιατόρια και, τέλος, αφού μάθουμε

τα μικρά μυστικά που θα κάνουν πιο εύκολο το ταξίδι μας στη Ρώμη, το Μιλάνο,

τη Νάπολι, την Πάρμα και την Άλμπα, θα γευτούμε τους γλυκούς ιταλικούς

πειρασμούς που πέρασαν τα γειτονικά σύνορα, ταξίδεψαν και κατέκτησαν τον κόσμο.

INFO

H σειρά «Ταξίδια στη γεύση» θα ολοκληρωθεί σε έξι τεύχη. Το πρώτο ταξίδι

αρχίζει αύριο και ο πρώτος σταθμός είναι η Ιταλία. Χορηγός τα COOK SHOP.