Σχέδιο Τούρκων για κατάληψη του Έβρου!

Νέες αποκαλύψεις για τα «σεμινάρια» των στρατηγών

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 25/01/2010 07:00 |
 Σχέδιο Τούρκων για  κατάληψη του Έβρου!
▅Ο αρχηγός του Α΄ Σώματος Στρατού της Τουρκίας, Τσετίν Ντογάν (φωτό), στο πλαίσιο του σεμιναρίου που οργανώθηκε τον Μάρτιο του 2003 είχε προτείνει κατάληψη του Έβρου για να δημιουργηθεί κρίση και να πέσει η κυβέρνηση Ερντογάν

Κατάληψη τμήματος του ελληνικού Έβρου προτείνει ο αρχηγός του Α΄ Σώματος Στρατού Τσετίν Ντογάν στο πλαίσιο του σεμιναρίου που οργανώθηκε τον Μάρτιο του 2003.

Η εφημερίδα «Ταράφ» επανήλθε χθες με νέες αποκαλύψεις, αν και το Γενικό Επιτελείο της Τουρκίας επιμένει ότι πρόκειται για σενάρια στο πλαίσιο του σεμιναρίου, τα οποία δεν θα εφαρμόζονταν.

Το χθεσινό νέο δημοσίευμα της «Ταράφ», η οποία εδώ και μέρες αποκαλύπτει τις λεπτομέρειες του «Σχεδίου Βαριά» του στρατού που στόχευε στην πτώση της κυβέρνησης Ερντογάν, είχε τίτλο «δεύτερη κρίση στα Ίμια».

Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, το οποίο αποτελείται από 175 απομαγνητοφωνημένες σελίδες, προτείνεται η χαμηλή ένταση με την Ελλάδα με στόχο να διασφαλιστεί η εθνική ενότητα στην Τουρκία. Την τρίτη ημέρα του σεμιναρίου ο Τσετίν Ντογάν προτείνει να εισέλθει ο τουρκικός στρατός από τα βόρεια του Έβρου και να δημιουργηθεί μια τεχνητή κρίση. Προτείνει κατάληψη τμήματος του ελληνικού εδάφους δίπλα στο βόρειο τμήμα του ποταμού Έβρου. Η επιχείρηση θα ενισχυόταν από την αεροπορία και το ναυτικό της Τουρκίας.

Η εφημερίδα «Ταράφ» αποκαλύπτει επίσης και την ομιλία ενός αξιωματικού ονόματι Αλμπάι, ο οποίος αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός ανάγκασε τους Ρωμιούς της Ίμβρου να εγκαταλείψουν το νησί τους. Παραδέχεται ότι η ανοιχτή φυλακή η οποία έγινε στην Ίμβρο το 1965 ήταν ένα σχέδιο για να φύγουν οι Ρωμιοί. «Στείλαμε μονάδα χωροφυλακής στην Ίμβρο. Κάναμε ανοιχτή φυλακή και ως αποτέλεσμα ένας σημαντικός αριθμός μετανάστευσε», λέει ο αξιωματικός Αλμπάι.

Κατάρριψη αεροσκάφους
Στο πλαίσιο του «Σχεδίου Βαριά», το οποίο άρχισε να αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ταράφ», περιλαμβανόταν και η πρόκληση που θα οδηγούσε στην κατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους από ελληνικό με στόχο της δημιουργία κρίσης. Αν δεν πετύχαινε το σχέδιο, τότε θα κατέρριπταν μόνοι τους το δικό τους αεροσκάφος ισχυριζόμενοι ότι το κατέρριψε ελληνικό. Στο ίδιο σχέδιο σχεδιαζόταν και ο βομβαρδισμός δύο τζαμιών στην Κωνσταντινούπολη με στόχο να προκληθεί χάος στη χώρα και να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για εκδήλωση πραξικοπήματος.


Στο τραπέζι του ΝΑΤΟ οι τουρκικές διεκδικήσεις
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Λουκάς Δημάκας

ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ του ΝΑΤΟ μπαίνουν σήμερα όλα σχεδόν τα καυτά ζητήματα που δημιουργούν οι πάγιες διεκδικήσεις της Άγκυρας για συνδιαχείριση στο Αιγαίο και έλεγχο της αεράμυνάς του μέχρι το μέσον του.

Η κρίσιμη συζήτηση πραγματοποιείται στο κορυφαίο στρατιωτικό επίπεδο του ΝΑΤΟ, καθώς αφορά ζητήματα που άπτονται διαδικασιών της Συμμαχίας, στην ουσία όμως αποτελεί έμμεση διαμεσολάβηση των ΗΠΑ- εξ ου και η συμμετοχή σε αυτήν του αρχηγού των αμερικανικών Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με τους ομολόγους του, Ελλάδας και Τουρκίας.

Αφορμή για τη συνάντηση, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο κορυφαίοι στρατιωτικοί ηγέτες του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, είναι η διευθέτηση «τεχνικού ζητήματος» που αφορά το εύρος του χώρου τον οποίο θα καλύπτουν τα ραντάρ Ελλάδας και Τουρκίας στο νέο ενιαίο σύστημα αεράμυνας της Συμμαχίας.

Τα ραντάρ
Ως προς τα ραντάρ, το ζήτημα που εγείρει η Τουρκία είναι να συνεισφέρουν τα ραντάρ της που βρίσκονται προς την πλευρά της Ελλάδας την εικόνα που «πιάνουν» μέχρι το μέσον του Αιγαίου. Ωστόσο, η αξίωση αυτή είναι πέραν από κάθε πρόβλεψη και πρακτική του ΝΑΤΟ, καθώς αποτελεί πάγια θέση κάθε χώρα να έχει εποπτεία όλου του εναέριου χώρου που καλύπτει το FΙR της- στη συγκεκριμένη περίπτωση, το Αιγαίο είναι σχεδόν όλο εντός του FΙR Αθηνών.

Αν γινόταν δεκτή η αξίωση που προβάλλει η Τουρκία- ορισμένες φορές με τις πλάτες κάποιων εταίρων- τότε τα ελληνικά νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα ήταν, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, υπό διπλή εναέρια αστυνόμευση, έλεγχο και εποπτεία- ελληνική και τουρκική! Δηλαδή, θα μπορεί η Τουρκία να χαρακτηρίζει ένα αεροπορικό ίχνος- π.χ. ένα ελληνικό μαχητικό που κατευθύνεται από την Τανάγρα στη Λήμνο- «εχθρικό» και να απαιτεί την αναχαίτισή του από το ΝΑΤΟ! Πιέζει για Λάρισα
Η Τουρκία χρησιμοποιεί όμως το θέμα αυτό και ως μοχλό πίεσης και ζητεί να ακυρωθεί ή να παγώσει η ενεργοποίηση του (αναβαθμισμένου) Αεροπορικού Κέντρου Λάρισας (CΑΟC-4) μέχρι να λυθεί το θέμα των ραντάρ. Κι αυτό το κάνει επειδή το CΑΟC της Λάρισας στη νέα δομή παραμένει το μόνο στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο της αεράμυνας σε όλη την περιοχή, αφού καταργείται του Εσκί Σεχίρ.

119
fovos
29/01/2010 16:18
Αγαπητοί αναγνώστες, εάν έχει απομείνει κάτι όρθιο σε αυτή τη χώρα αναμφισβήτητα είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις. Από την καθημερινή παρακολούθηση του τύπου διακρίνω μία κεκαλυμμένη προσπάθεια δημιουργίας αρνητικού κλίματος για τα στελέχη των ΕΔ, ότι δήθεν παίρνουν επίδομα στολής, αν και έχει κοπεί πολλά χρόνια, ότι κυκλοφορούν με χλιδάτες λιμουζίνες, ακόμη και πολιτικούς να αναφέρονται αρνητικά για τα συνταξιοδοτικά, τις αμοιβές, τις μετακινήσεις και άλλα τα οποία αφορούν τα στελέχη και δεν αξίζουν ούτε απάντησης. Λέγονται και αναπαράγονται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που πρόκειται να κατατεθεί το νομοσχέδιο περί Ιεραρχίας και προαγωγών, πολύ σημαντικό για το μέλλον των στελεχών και των ΕΔ γενικότερα, καθώς και άλλες επεμβάσεις όχι προς όφελος των στελεχών, όπως η ένταξη των στρατιωτικών νοσοκομείων στο ΕΣΥ ή το ξεπούλημα της ακίνητης περιουσίας του ΜΤΣ. Ένα από αυτά είναι και το άρθρο του Πάρη Καρβουνόπουλου στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Real News, 18.10.2010, επί σειρά ετών στρατιωτικού συντάκτη, ο οποίος αναφέρεται στην εκπαίδευση συντηρήσεως των ιπταμένων αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας και ούτε λίγο ούτε πολύ θεωρεί ότι είναι πεταμένα λεφτά! Βλέπετε η πολυετής πείρα του αναμονής στα σαλόνια του ΕΠΥΕΘΑ τον έκανε ειδικό και σε θέματα εκπαίδευσης της ΠΑ. Επί του θέματος θα θέσω μερικά ερωτήματα στον κύριο Καρβουνόπουλο απλά για να αναρωτηθεί γιατί τα έγραψε αυτά, εκτός και αν του τα υπαγόρευσαν. Πως θα εκπαιδεύονται οι ιπτάμενοι οι οποίοι υπηρετούν σε κάποιο επιτελικό γραφείο; Έχει κάποια πρόταση να κάνει; Σε περίπτωση ανάγκης που θα πρέπει να αναλάβουν δράση αυτοί οι ιπτάμενοι πως θα πετάξουν μετά από 2,3 ή και περισσότερα έτη απραξίας; Γνωρίζει ότι διεθνή στάνταρντ επιβάλλουν αυτή τη συντήρηση πτήσης σε όλους τους πιλότους ακόμη και της πολιτικής αεροπορίας; Επιπλέον αν μειώνοντας την μαχητική ισχύ της χώρας, αυτό θα συμβεί αν πάψουν να κάνουν συντήρηση οι πιλότοι, σώσουμε μεν την οικονομία, τι θα συμβεί; Ακόμη και οι αλεξιπτωτιστές οι οποίοι υπηρετούν σε επιτελικές θέσεις κάνουν άλματα συντηρήσεως, πόσο μάλλον ο πιλότος ενός μαχητικού; Μάλλον έχετε μπερδευτεί κε Καρβουνόπουλε και όλοι οι άλλοι, που βαλθήκατε τελευταία να κάνετε χατήρια για να διαμορφώσετε αρνητική εικόνα για τα στελέχη των ΕΔ στην κοινή γνώμη, και νομίζεται ότι το μαχητικό είναι σαν το ποδήλατο και κάτι άλλο που όποτε το καβαλήσεις το θυμάσαι! Δεν είδα να κόπτεστε να πάρουν πίσω τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που πήγαν στο ίδρυμα Σημίτη, Μητσοτάκη και τα υπόλοιπα κομματικά ιδρύματα. Την ώρα που ο κάθε υπουργός παίρνει ταξιδάκι μαζί του 10-15 δημοσιογράφους εμείς συζητάμε για το πτητικό των αεροπόρων ; Λίγη ΑΙΔΩΣ αν σας απέμεινε θα πρέπει να κοκκινίσετε και να ζητήσετε συγνώμη από αυτούς τους ανθρώπους, τους πιλότους της πολεμικής μας αεροπορίας , τουλάχιστον!
Δημήτρης
28/01/2010 19:54
@Στάμος Σέμσης 27/1/2010 01:02
Μια απορία, επαγγελματίας σχολιαστής είσαι;
Σχολιάζεις παντού και πάντα με το ίδιο ανθελληνικό μένος. Έλεος!

Αγόρι μου βάλτο καλά στο μυαλό σου. Εδώ είναι Ελλάδα και γίνεται ότι θέλουν οι Έλληνες. Είμαστε η χώρα του Κολοκοτρώνη και του Εφιάλτη. Εσύ επέλεξες τον δεύτερο ρόλο. Έβρισες ακόμη και τον Μίκη Θεοδωράκη. Σοβαρέψου. Μόνο σε αυτήν την χώρα που τόσο λίγο αγαπάς, θα μπορούσες να έχεις την ελευθερία να γράφεις αυτά που γράφεις. Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου, απλά θα διακοσμούσες τα κλαδιά κάποιου δένδρου.
Είσαι βέβαια ένα καμπανάκι αφύπνισης για να ξέρουμε ότι κινδυνεύουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή από προδοσία. Σταμάτα επιτέλους το ανθελληνικό σου παραλήρημα. Έχει καταντήσει γελοίο.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
27/01/2010 11:12
Στάμος Σέμσης 26/1/2010 22:08.

Ανακάλυψη ΣΕΜΣΗ .

(((Αλήθεια, γιατί το επίγραμμα των Θερμοπυλών απευθύνεται στους Λακεδαιμόνιους ΜΟΝΟ και όχι στους Έλληνες συνολικά; Η έννοια του "Έλληνα" δεν υπήρχε τότε - καθώς τα έθνη - κράτη είναι εφεύρεση του 19ου αιώνα)))

Τι μας λέει ο ΣΕΜΣΗΣ Μέχρι τον 19το αιώνα δεν υπήρχανε έθνη , και τι ήτανε τότε ΣΕΣΜΣΗ οι άνθρωποι ? ομάδες ιθαγενών που μετακινιότανε σαν την άμμο .

ΛΕΕΙ και κάτι άλλο ο Ιστορικός ΣΕΜΣΗΣ .

(((Βλέπεις, δεν υπήρχε τότε το ιδεολόγημα της φυλετικής "καθαρότητας", το οποίο επικαλέστηκε κάποτε ο Χίτλερ και τώρα το επικαλούνται οι ελληναράδες του καναπέ. Ρε που κατάντησε το ιδεολόγημα της φυλετικής "καθαρότητας"! )))

ΟΧΙ ΣΕΜΣΗ τότε υπήρχε ο νόμος του ισχυρού όπως και τώρα , γιατί δεν θες να καταλάβεις ότι εκείνο που ισχυρίσθηκε ο ΧΙΤΛΕΡ οι άλλοι το εφαρμόζανε χωρίς ισχυρισμούς με το έτσι θέλω , γιατί ένιωθαν ανώτεροι εκείνων που κατακτούσανε ,και βέβαια μετά εφαρμόζανε την δικιά τους κουλτούρα και πολιτισμό .
Βέβαια ξεχνάς να μας πεις ότι τότε δεν υπήρχε ΑΡΙΣΤΕΡΗ ιδεολογία ( οι αγάπη προς όλους και πρωτίστως προς τους λαθρομετανάστες ) γιατί στην ουσία αυτό είναι που σε κάνει έξαλλο και όχι εάν ήτανε η όχι μονολιθικό έθνος η Έλληνες .
Όσο για τους Ελληναραδες του καναπέ που τόσο υποτιμητικά μας αποκαλείς είναι αστείο , αλλά τι μπορεί να περιμένει κάποιος από έναν άνθρωπο που αντί να άπαντα επί της ουσίας σε πολιτικά ερωτήματα προσφεύγει στην Ιστορία της αρχαίας Ελλάδος ψάχνοντας εκεί μέσα κάτι που να δικαιολογεί την αδυναμία του λόγου του .

Λέει παρακάτω ο ΣΕΜΣΗΣ .
(((Αυτόν ακριβώς το διαχωρισμό έκαναν και οι "εθνοσωτήρες" της 21ης Απριλίου 1967, γεγονός που δεν εξηγεί πως παρέδωσαν τη μισή κύπρο στους Τούρκους, εκτελώντας το σχέδιο του μεγάλου ... Έλληνα πατριώτη Χένρι Κίσσινγκερ. Βλέπεις πως δεν είσαι καθόλου πρωτότυπος;)))

ΟΧΙ ΣΕΜΣΗ δεν έκαναν το ίδιο η Συνταγματάρχες της 21ης Απριλίου 1967 όπως λες , έκαναν εκείνο που έπρεπε ανάλογα της πολιτικής κατάστασης που επικρατούσε στην Ελλάδα ,(το ΚΥΠΡΙΑΚΟ αφήνω έξω γιατί είναι ιστορία διαχρονική δεν αφορά μόνο τους Συνταγματάρχες ) απλά δεν το τελειώσανε σωστά , και σήμερα μετά από 35 χρόνια έχουμε τα ίδια φαινόμενα πολιτικής αυθαιρεσίας και κατάντιας του πολιτικού συστήματος , και όλα αυτά επειδή κυβερνάνε την Ελλάδα τα απομεινάρια τον τότε πολιτικών ανδρών , και κάτι πρόσθετα σαν εσένα που θέλουνε να έχουνε λόγο στην διακυβέρνηση της Ελλάδος , αλλά ταυτόχρονα να μην τον έχουνε κάποιοι ιδεολογικά αντίθετη από εσάς .
Η όπως λέμε το δικό μας δίκαιο τελειώνει εκεί που αρχίζει το δικό σας , γιατί έτσι σας μάθανε .
Μιλτιαδης ο Νεώτερος
27/01/2010 07:03
Λέτε να αφήσουν οι ξένοι να καταληφθεί η Ελλάδα από τους Τούρκους? μετά από πού θα τα παίρνουν? Προσωπικά αν γινότανε ποτέ πόλεμος στην Ελλάδα θα την έκανα για αλλού χ_σμένη την έχω την Ελλάδα... έτσι όπως έχει γίνει τους την χαρίζω!
πατριώτης
27/01/2010 01:55
Φασίστες τούρκοι και έλληνες, κρεμάλα ανάποδα όπως ο μουσολίνι follow your leader και αυτοκτονήστε. Απο οτι φαίνεται κάποιοι πολύ ψηλά ιστάμενοι και στις δύο χώρες βγάζουν τρελά λεφτά απο την ένταση και τα θερμά επεισόδια. Οι πολίτες δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε. Να πετάξουμε στο αιγαίο να κάνουν παρέα με τα ψάρια τους πατριδοκάπηλους και πατριδέμπορες και απο τις δύο πλευρές
BYZANTINOS
27/01/2010 01:02
Προτείνω να σοβαρευτούμε και να αφήσουμε κατά μέρος τους αγρότες και τους ...τρακτεράδες. Η Τουρκία είναι όντως μία υπολογήσιμη δύναμη, αλλά φοβάται την Αμερική. Χώρια ότι υπάρχει γενικώς και διαχρονικά εσωτερική αστάθεια στο εσωτερικό της Τουρκίας σε όλα τα επίπεδα.
Στάμος Σέμσης
27/01/2010 01:02
Προς dimitris korinthios 26/1/2010 21:09,
Πιστεύεις πως προσφέρεις υπηρεσίες στο ... έθνος, γράφοντας 500 φορές την ίδια πα__ιά;
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
26/01/2010 22:45
ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Είναι γεγονός ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε μιά από τις πιό κρίσιμες γεωπολιτικές περιοχές. Αυτός είναι ο λόγος που δέχεται συνεχείς επιθέσεις και απειλές από τους γείτονές της . Ειδικά τώρα που άλλαξαν τα δεδομένα βάσει των οποίων είχεν οργανώσει το αμυντικό της σύστημα , κατόπιν της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974 και τη διάλυση του Συμφώνου της Βαρσοβίας το 1990. Αυτά τα γεγονότα διέλυσαν την άμυνα της χώρας , αλλά και επαλήθευσαν ότι τόσα χρόνια ξοδεύαμε δισεκατομμύρια γιά τον ανύπαρκτο εκ Βουλγαρίας κίνδυνο, και είχαμε παραμελήσει τον υπαρκτό εκ Τουρκίας , παρά τις προειδοποιήσεις από κάποιους φωτισμένους ανθρώπους που έβλεπαν την πραγματικότητα. Ούτω απαιτείται νέος προσανατολισμός του αμυντικού μας δόγματος. Η Εθνική Αμυνα δεν είναι αποκλειστικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων , αλλά όλων των δυνάμεων του Εθνους. Σ’ αυτές εντάσσονται κατά πρώτον το φρόνημα και η αγωνιστική διάθεση του λαού, που αυτή την περίοδο είναι πολύ χαμηλά. Επίσης η βιομηχανική κινητοποίηση, η εφεδρεία , αλλά και η ξεχασμένη Παλλαϊκή Αμυνα που τόσο τη διαφήμισε το ΠΑΣΟΚ για να την ξεχάσει μετά από λίγο. Είναι γεγονός ότι η Τουρκία είναι η μόνιμη ορατή και υπαρκτή απειλή εναντίον της Ελλάδας . Οπως δε έχω προβλέψει μετά το πράσινο φως που πήρε από την επίσκεψη του Πλανητάρχη , για την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας , αφού κατ’ αρχήν καταστεί περιφερειακή δύναμη, είναι πολύ πιθανό λίαν συντόμως , θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο. Αυτό θα προγραμματιστεί μεθοδικά και χρονικά , όταν η Τουρκία θα έχει τη σιγουριά του υπέρ αυτής αποτελέσματος. Αυτός είναι ο λόγος της επιδιωκόμενης πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα και η προώθηση μουσουλμάνων λαθρομεταναστών σ’ αυτήν με έξοδα της Μ.Ι.Τ., πλαισιωμένων από Τούρκους πράκτορες που τους κατευθύνουν. Και οι Ελληνες τι κάνουν για να αντιδράσουν σ’ αυτή την απειλή που υπονομεύει την υπόσταση της Ελλάδας ? Τίποτα ! Η κυβέρνηση κυτάει πως θα καλύψει τα σκάνδαλα των υπουργών της και η αξιωματική αντιπολίτευση πως θα ρίξει την κυβέρνηση , αδιαφορώντας αν θα καταστρέψει την Ελλάδα για να το πετύχει . Ολες οι επιθέσεις του τουρκικού επεκτατισμού εναντίον της Ελλάδας πραγματοποιήθησαν όταν υπήρχε πολιτική αστάθεια σ’ αυτήν. Αυτό συμβαίνει και τώρα, κουκουλοφόροι, λαθρομετανάστες οπλισμένοι με ΑΚ-47 και εκτοξευτές ρουκετών RPG 7, έχουν κατακλύσει την Ελλάδα και περιμένουν το σινιάλο για να της επιτεθούν εκ των έσω. Δεν μας διαφεύγει ότι από τις χώρες που προέρχονται είχαν ζητήσει να πάνε στην Κύπρο και να ενταχθούν στις δυνάμεις του Αττίλα εναντίον των Ελλήνων. Δυστυχώς αφού δεν εκτελέσθησαν οι προδότες στρατιωτικοί και πολιτικοί του 1974 , πολλά δεινά περιμένουν την Ελλάδα . Το δήθεν κοσμικό καθεστώς της Τουρκίας δεν είναι τίποτε άλλο από μια στυγνή δικτατορία με πολύ πιθανές απρόβλεπτες ενέργειες προκειμένου να διαφυλάξει τα κεκτημένα . Το κακό για την Ελλάδα είναι ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει αξιόλογη πολεμική βιομηχανία στο διάστημα και στα ηλεκτρονικά , ενώ η Ελλάδα κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Μέχρι να αφυπνισθεί από κάποια επιθετική τουρκική ενέργεια, αλλά τότε θα είναι αργά. Ενα άλλο στοιχείο που είναι εναντίον της Ελλάδας , είναι το γεγονός ότι οι Ε.Δ. της Τουρκίας έχουν τον έλεγχο του κράτους, αλλά και το γεγονός , ότι ο τουρκικός λαός έχει μεγάλη εμπιστοσύνη και εκτίμηση στις Τουρκικές ένοπλες δυνάμεις . Αυτό φυσικά δεν μπορούμε να το πούμε και για την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό. Επίσης η Ελλάδα επηρεάζεται από τις ασύμμετρες απειλές της λαθρομετανάστευσης, τη διασπορά μουσουλμανικών θυλάκων, στο έδαφός της , τη διακίνηση ναρκωτικών και όπλων μαζικής καταστροφής , τις δολιοφθορές τους εμπρησμούς , από τους πράκτορες των εχθρικών προς αυτήν δυνάμεων, καθώς και άλλων συνισταμένων που δεν έχουν αξιολογηθεί εισέτι.. Οι αλβανικές ένοπλες δυνάμεις δεν συνιστούν σήμερα απειλή για την Ελλάδα . Αυτό όμως θα αλλάξει σύντομα . Το μεγάλο κύμα προσφύγων πο κατέφυγε και εγκαταστάθηκε μονίμως στην Ελλάδα δημιουργώντας και τοπικές πλειοψηφίες σε κάποιες περιοχές δεν είναι τυχαίο. Τα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία είναι ξέφραγο αμπέλι , που πηγαινοέρχονται οι λαθρομετανάστες, οι λαθρέμποροι , και οι πράκτορες . Αν η Ελλάδα έρθει σε ένοπλη σύρραξη με την Τουρκία θα δεχθεί επίθεση εκ των νώτων από το αλβανικό έδαφος. Οι δε μουσουλμανικοί θύλακες επί του ελληνικού εδάφους , θα επαναλάβουν αυτό που συνέβη στην Κύπρο !... Αν δε στον πληθυσμό της Αλβανίας προστεθούν και οι Αλβανοί του Κοσόβου και της δυτικής πλευράς της Π.Γ.Δ.Μ. τότε θα δυσκολέψουν πολύ τα πράγματα για την Ελλάδα. Το στρατηγικό δόγμα της Ελλάδας είναι αμυντικό - αποτρεπτικό. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε παραχωρήσει στην Τουρκία την πρωτοβουλία της έναρξης των επιχειρήσεων. Ετσι η Τουρκία έχει το πλεονέκτημα της επιλογής του χρόνου και του τόπου των επιχειρήσεων. Αρα το στρατηγικό μας δόγμα υστερεί σημαντικά και οι αποτυχία του στην Κύπρο και στο Αιγαίο, δεν μας άνοιξε τα μάτια για να κάνουμε τις δέουσες αλλαγές για την εξάλειψη των μειονεκτημάτων του . Ενα μεγάλο ευχαριστώ οφείλει η Τουρκία στην κυβέρνηση του κ. Κ. Σημίτη με τους δελφίνους διεκδικητές σήμερα της εξουσίας , για την παράδοση του Οτζαλάν στου Τούρκους που μας στέρησε τον μοναδικό μας σύμμαχο στα νώτα της Τουρκίας . Επειδή όμως το θέμα αυτό είναι μεγάλο θα συνεχίσουμε με άλλο σχόλιο. 29-8-2009 Φ.Π.
Totos
26/01/2010 22:45
@ΑΛΕΞΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ 25/1/2010 16:15
ISE SOVAROS???
APO TI SOUIDIA POTE EFIGES???
TO 1970????
BES KE SE KAMIA SOUIDIKI EFIMERIDA , EKI STO NY,MIN TRELENESE MONO ME TA NEA...
GIA HARA...
fovos
26/01/2010 22:35
ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ: - ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΔΗΘΕΝ ΤΖΑΜΠΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ, ΚΑΙ ΤΖΑΜΠΑ ΜΙΣΘΟΥΣ. - ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΤΟΞΕΥΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΙΣΧΡΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΩΝ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΑ ΛΟΥΦΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΕΠΟΠ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΧΡΕΟΚΩΠΗΣΑΝ ΤΟΣΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ, ΤΖΟΓΑΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΠΕΦΤΕΙ ΛΙΓΟ ΧΙΟΝΙ, ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΗ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΘΕΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΨΕΥΤΟΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΩΒΟΝΤΑΙ, ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΑΡΗΚΑΝ ΠΟΥ ΚΩΒΟΝΤΑΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΔΗΘΕΝ ΠΤΥΧΙΑ, ΔΗΘΕΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΣΟΝΤΑ, ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΚΛΕΒΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΕΝΤΙΜΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΑΝ ΔΕΝ ΖΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΚΑΠΟΙΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΚΛΕΨΙΕΣ, ΓΙΑ ΛΑΜΟΓΙΕΣ, ΓΙΑ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ, ΓΙΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ, ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΓΙΑ ΧΙΛΙΑ ΜΥΡΙΑ ΑΛΛΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΤΩΡΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΟΝΑΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΑΚΟΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΟΥΤΕ ΦΩΝΗ ΕΧΟΥΝ, ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΘΕΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΑΠΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ, ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΕΡΙΣΕΥΜΑ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΥ ΒΑΘΟΥΣ. ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ!! ΠΟΙΟΙ; ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΙΛΑΝΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΤΟΥΡΗΜΕΝΕΣ ΠΟΔΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΕΠΟΠ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΑΑΘΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ!! ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΑΣΤΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΤΕΡΜΑ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ. ΤΕΡΜΑ Η ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΔΟΥΛΕΥΤΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΑ, ΚΑΜΜΕΝΑ, ΑΜΟΡΦΩΤΑ, ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΑΝΘΡΩΠΙΔΙΑ.
Totos
26/01/2010 22:31
KALOMELETA KE ERHETE...........
I TOURKI INE MANGES,EMIS KATALIKSAME...
Στάμος Σέμσης
26/01/2010 22:08
Το ποιου απόγονος είσαι ούτε με αφορά ούτε έχει καμία σημασία. Και να είσαι απόγονος των αρχαίων Ελλήνων τι έγινε; Αλλάζει κάτι; Δυστυχώς όχι.
Το πρόβλημα με τους αρχαίους κατοίκους του ελλαδικού χώρου, ξέρεις ποιο είναι; Ότι ένιωθαν μόνο Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Θηβαίοι, κ.ο.κ. και ΚΑΘΟΛΟΥ Έλληνες! Γνωρίζει η αφεντιά σου πως ο Ευρυβιάδης (ο ναύαρχος των Σπαρτιατών στη ναυμαχία της Σαλαμίνας) και ο Κορίνθιος ναύαρχος, ήθελαν να πάρουν τα πλοία τους και να αποσυρθούν πίσω από τον Ισθμό της Κορίνθου; Γνωρίζεις πως ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑΝ οι Σπαρτιάτες και οι Κορίνθιοι να μείνουν και να πολεμήσουν, επειδή ο Θεμιστοκλής είχε την έμπνευση να στείλει άνθρωπό του στον Ξέρξη, για να του πει δήθεν εμπιστευτικά πως ήταν η ευκαιρία του να συντρίψει εκεί τον ελληνικό στόλο και ο περσικός στόλος απέκλεισε τη Σαλαμίνα, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η αποχώρηση του σπαρτιατικού και του κορινθιακού στόλου; Αν δεν το γνωρίζεις, μάθε το και μην χλευάζεις αυτούς που γνωρίζουν πράγματα που εσύ δεν γνωρίζεις! Αλήθεια, γιατί το επίγραμμα των Θερμοπυλών απευθύνεται στους Λακεδαιμόνιους ΜΟΝΟ και όχι στους Έλληνες συνολικά; Η έννοια του "Έλληνα" δεν υπήρχε τότε - καθώς τα έθνη - κράτη είναι εφεύρεση του 19ου αιώνα, αλλά που να τα ξέρεις εσύ αυτά; - τουλάχιστον όχι όπως την εννοούμε εμείς σήμερα. Υποδήλωνε μόνο μια χαλαρή πολιτισμική ενότητα και τίποτα παραπάνω. Βλέπεις, δεν υπήρχε τότε το ιδεολόγημα της φυλετικής "καθαρότητας", το οποίο επικαλέστηκε κάποτε ο Χίτλερ και τώρα το επικαλούνται οι ελληναράδες του καναπέ. Ρε που κατάντησε το ιδεολόγημα της φυλετικής "καθαρότητας"!
Μόλις με αποκάλεσες "ξένο σώμα". Είναι συνήθης η πρακτική διαφόρων φασιστών οι οποίοι επιχειρούν να χωρίσουν τους Έλληνες σε πατριώτες, εθνικόφρονες και υπερασπιστές του έθνους από τη μια και σε ανθέλληνες, μιάσματα, προδότες και εθνικούς μειοδότες από την άλλη. Αυτόν ακριβώς το διαχωρισμό έκαναν και οι "εθνοσωτήρες" της 21ης Απριλίου 1967, γεγονός που δεν εξηγεί πως παρέδωσαν τη μισή κύπρο στους Τούρκους, εκτελώντας το σχέδιο του μεγάλου ... Έλληνα πατριώτη Χένρι Κίσσινγκερ. Βλέπεις πως δεν είσαι καθόλου πρωτότυπος;
Δεν μου λες, που ακριβώς βλέπεις την αυτοδιάψευση, στη φράση "Επειδή ένιωθαν ισχυροί,
δεν ένιωθαν ότι απειλούνται ούτε είχαν κάτι να φοβηθούν"; Ναι φίλε μου, ένιωθαν ισχυροί, συνεπώς δεν είχαν κάτι να φοβηθούν. Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις;
Δεν καταλαβαίνω γιατί παραθέτεις τη φράση μου "Οι αρχαίοι Έλληνες δεν φοβούνταν το διαφορετικό καλέ μου κύριε. Το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο που ανέπτυξαν, ήταν προϊόν ανταλλαγής και σύνθεσης πολιτισμικών στοιχείων, διαφορετικών πολιτισμών". Αν κανείς δε είναι "μογγόλος", αντιλαμβάνεται πως η συγκεκριμένη φράση μου, συμφωνεί με την προηγούμενη. Αυτό βέβαια, δεν αφορά καθόλου εσένα, έτσι δεν είναι; Και τα δύο ισχύουν καμάρι μου. Και ισχυροί ήταν οι αρχαίοι Έλληνες και υψηλό πολιτισμό ανέπτυξαν! Πού την βλέπεις την αντίφαση;
Σου επαναλαμβάνω πως αν δεν κατάλαβες, είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ πρόβλημα και όχι ΔΙΚΟ ΜΟΥ. Υπάρχει και κάτι άλλο, το ίδιο εύστοχο: "Άθρωπον αιρετικόν, μετά δευτέραν νουθεσίαν παραιτού".
dimitris korinthios
26/01/2010 22:07
Ε όχι ρε λεβέντες. Δεν είμαστε ακροδεξιοί. Δεν υπήρξαμε ποτέ ακροδεξιοί. Δε χαρίζουμε MONON σε καμιά ταμπέλα την αγάπη μας KAI ΣEBAΣMO για την πατρίδα....MAΣ
H AΓIA TPIAΔA......
ellinaras
26/01/2010 22:03
mas vrikane ksevrakotous oikonomika kai mas prokaloun. eukeria vrikan.tourkos kai filos den yparxei
dimitris korinthios
26/01/2010 21:09
Σε μια άκρως επικίνδυνη προκλητική ενέργεια καταφεύγει η Άγκυρα στο Βόρειο Αιγαίο και μάλιστα ακριβώς στην περιοχή όπου υπάρχουν εξακριβωμένα πετρελαϊκά κοιτάσματα.

Η Τουρκία πιέζει για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο !!!

Όλες οι μέχρι στιγμής ενέργειές της τον τελευταίο χρόνο υπερπτήσεις, παραβιάσεις, είσοδος σε δεσμευμένες από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις περιοχές, αποστολή σκαφών επιφανείας πολύ κοντά στα Ελληνικά νησιά αυτό καταδεικνύουν.

Για πρώτη φορά καταφεύγουν σε μία ενέργεια που σε οποιαδήποτε άλλη γεωγραφική περιοχή του πλανήτη θα οδηγούσε με βεβαιότητα σε θερμό επεισόδιο:

Η Τουρκία αποφάσισε να διεξαγάγει σειρά ασκήσεων το πρώτο τρίμηνο του 2010 σε μια περιοχή του Βόρειου Αιγαίου (Ίμβρος Λήμνος -Σαμοθράκη-Θάσος-Άγιο Όρος) στο μεγαλύτερο τμήμα της οποίας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αντίστοιχη ελληνική αεροναυτική άσκηση!

Φανταστείτε δηλαδή μαχητικά αεροσκάφη και πολεμικά σκάφη επιφανείας των δύο χωρών να συνασκούνται στην ίδια περιοχή με χρήση πραγματικών πυρών.

Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΥΠΑΡΚΤΟΣ

_____________Π Ρ Ο Σ Ε Ξ Τ Ε !!!____________

Η Τουρκία ζήτησε από την Ελληνική υπηρεσία να εκδόσει ΝΟΤΑΜ για άσκηση με πραγματικά πυρά στην προαναφερθείσα περιοχή ενώ ήδη γνώριζε ότι είχε εκδοθεί ΝΟΤΑΜ για την ελληνική άσκηση.


Ήταν δηλαδή αυτονόητο ότι η Υ.Π.Α. δεν θα επέτρεπε την τουρκική άσκηση αφού το μεγαλύτερο μέρος της αιτηθείσας περιοχής είχε δεσμευτεί από τις Ελληνικές Ε.Δ.

Μόλις κοινοποιήθηκε η άρνηση της ΥΠΑ στην Τουρκία, αμέσως εκδόθηκε η παράνομη τουρκική ΝΟΤΑΜ .

Από τα παραπάνω είναι σαφές ότι στην ευρύτερη περιοχή αν κάτι δεν αλλάξει, Ελληνικές και Τουρκικές δυνάμεις θα σταθούν η μία απέναντι στην άλλη με χρήση πραγματικών πυρών επί δύο ολόκηρους μήνες.

Το θέμα είναι ποιοί είναι οι άμεσοι στόχοι της Άγκυρας από μία τέτοια κατάσταση.

Σε ότι αφορά τους απώτερους, είναι γνωστοί και διακριβωμένοι:

Δεν αναγνωρίζει γενικώς τις Ελληνικές ΝΟΤΑΜ όταν περιλαμβάνουν περιοχές που κατ’αυτήν θα έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένες. Απο την άλλη δεν αποκλείεται η κίνηση της Τουρκίας να έχει σχέση με την επικείμενη έναρξη πετρελαϊκών ερευνών από την Ενεργειακή Αιγαίου στο βόρειο τομέα της ίδιας περιοχής Θάσος-Μπάμπουρας-Άγιο Όρος.

Η Ενεργειακή Αιγαίου είναι εταιρεία που συγκρότησαν Έλληνες εφοπλιστές που δραστηριοποιούνται στο εξωτερικό και οι οποίοι εξαγόρασαν την Ευρωτεχνική (Καβάλα Oil) από τη Regal Petroleum και διαθέτουν την απόλυτη πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η εταιρία στοχεύει να προχωρήσει στην υλοποίηση του φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου των 100 και πλέον εκατ. ευρώ για την άντληση του κοιτάσματος στη περιοχή της άσκησης και που υπολογίζεται ότι μπορεί να διασφαλίσει τη λειτουργία της εταιρείας για τουλάχιστον άλλα δέκα χρόνια.

Τέλος δεν πρέπει να ξεχνάμε τι έλεγε ο σύμβουλος ασφαλείας των ΗΠΑ επί προεδρίας Κάρτερ Ζμπίγκνιου Μπρεζίνσκι "Όλοι οι πόλεμοι σήμερα γίνονται για το πετρέλαιο ενώ αύριο θα γίνονται για το νερό"

Μάλιστα, σε μια σειρά διαλέξεών του που αποτέλεσαν και υλικό για το βιβλίο του
Η μεγάλη σκακιέρα, είχε συνδυάσει την ανακάλυψη πετρελαίου στο Αιγαίο το 1972 με τα δραματικά γεγονότα που ακολούθησαν, δηλαδή το πραξικόπημα των συνταγματαρχών κατά του Μακαρίου και την εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο, την παραλίγο σύρραξη Ελλάδας – Τουρκίας και την πολιτική αστάθεια που ακολούθησε με άξονα πάντοτε τη γραμμή του Αιγαίου, την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας και τις δήθεν γκρίζες ζώνες που εφηύραν οι γείτονες για να συντηρήσουν την αντιπαράθεση στην περιοχή.

Χρήστος. Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος(εα)
Πρώην Δντής Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΘΑ
Βασίλης
26/01/2010 20:54
Δημήτρη κ.α. ο ελέφαντας είναι στο σαλόνι, αλλά κάνουμε πως δεν τον βλέπουμε... πυρηνικά. Ο μόνος τρόπος ο αδύναμος να εξισοροπήσει τον ισχυρό είναι η τεχνολογία. Δεν φτάνει μόνο αυτό βέβαια σε συνθήκες ασύμετρου πολέμου, αλλά θα ήταν μια αρχή έστω να γινόταν η συζήτηση ωστε να δούμε κατάματα την κατάσταση και να κάνουμε συνειδητή επιλογή.

Βουβαμάρα εεεεε?? εκτός απο αυτούς που θα αρχίσουν τις αρλούμπες. (δεν) Αναρωτιέμαι τι θα έκαναν οι Αρχαίοι μας πρόγονοι, είμαι σχεδόν σίγουρος.

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
26/01/2010 20:32
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΙΤΕ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΕΙΤΕ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΥΠΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΕΚΚΤΑΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΝΑΝΤΙ ΗΜΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ. Ο ΔΗΘΕΝ ΣΟΣΙΑΛΙΙΣΤΗΣ (ΜΑΛΛΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ) ΚΑΙ ΠΟΙΗΤΗΣ ΕΤΣΕΒΙΤ ΗΤΑΝ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΑΤΙΛΛΑ. ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ Ο ΤΑΓΙΠ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ.
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
26/01/2010 19:26
Στάμος Σέμσης 26/1/2010 17:17.
ΓΡΑΦΙΚΟΣ Σέμση είναι εκείνος ο όποιος φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουνε ,και εσύ είσαι ένας από αυτούς .
Το ποιανού απόγονος είμαι δεν σε αφορά ,εσύ μπορεί να είσαι απόγονος του Νταριού η κάποιου Πέρσι σατράπη να νιώθεις και περήφανος Ασιάτης , μήπως για αυτό κόβεις φλέβα για τους Ασιάτες λαθρομετανάστες , γιατί από την αντίδραση σου αυτό συμπεράνω .
Παραθέτεις και μαθήματα Ιστορίας , το τι ήτανε οι Έλληνες και πως ένιωθαν , Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Θηβαίοι , Κορίνθιοι .
Και σήμερα άμα τους ρωτήσεις τι θα σου πει ένας Θηβαίος ότι νιώθει Κορίνθιος η Σπαρτιάτης η Αθηναίος , θα σου πει ότι νιώθει Θηβαίος Έλληνας , γιατί όλοι τους Έλληνες ήτανε , λιπών που κολλάνε οι εξυπνάδες σου .
Τα έθνη έτσι είναι δομημένα Σεμση από διάφορες φιλές ,αλλά από ένα εθνολογικό δένδρο , μόνο εσύ μας προέκυψες ξένο σώμα .

ΕΡΩΤΗΣΗ Γιατί οι αρχαίοι Έλληνες δεν φοβούνταν το διαφορετικό ,και αμέσως αυτοδιάψευση του Ιστορικού Σέμση ,
((( Επειδή λέει ένιωθαν ισχυροί,
δεν ένιωθαν ότι απειλούνται ούτε είχαν κάτι να φοβηθούν.)))

Ενώ εάν διαβάσει κανένας αυτά που έγραψε ο ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ Σεμσης πιο πάνω μπορεί να τρελαθεί ,ΔΙΑΒΑΣΤΕ τι έγραψε , σε σχέση με αυτά που παραθέτει πιο κάτω .

(((Οι αρχαίοι Έλληνες δεν φοβούνταν το διαφορετικό καλέ μου κύριε. Το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο που ανέπτυξαν, ήταν προϊόν ανταλλαγής και σύνθεσης πολιτισμικών στοιχείων, διαφορετικών πολιτισμών .)))

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ο Ιστορικός Σεμσης , την μια μας λέει ότι τα πάντα οι Έλληνες πετυχαίνανε με υψηλό πολιτισμό , και από την άλλοι ξεχνώντας τι έγραψε προγενέστερα μας λέει , Επειδή λέει ένιωθαν ισχυροί,
δεν ένιωθαν ότι απειλούνται ούτε είχαν κάτι να φοβηθούν.

Βέβαια δεν μας λέει ότι τα πάντα πρώτα τα κατακτούσαμε με το σπάθη , και μετά εκ τον υστέρων αφού κατακτούσαμε τα πάντα με σπάθη τους εκπολιτίζαμε Ελληνικά , οπότε τι είχαμε να φοβηθούμε , ΤΙΠΟΤΑ .
Και εγώ εάν σήμερα είχα την οικονομικοί ,στρατιωτικοί δύναμη τον αρχαίων ημών προγόνων δεν θα είχα πρόβλημα .
Αλλά δεν τα έχουμε ,τι να κάνουμε .
Και στο τέλος βάζει και ένα κερασάκι στην τούρτα .
Άμα λέει δεν κατάλαβες τι να κάνω ,δεν είναι δικό μου το πρόβλημα .
Εσύ από μόνος σου είσαι πρόβλημα του εαυτού σου ΣΕΜΣΗ .
mixalis
26/01/2010 17:46
Αχαιός 26/1/2010 14:31

Φίλε δεν ξέρω αν είσαι στρατιωτικός, ούτε εγώ είμαι! Πάντως κάνεις λάθος στον παραλληλισμό ΕΣ & ΤΚΚ με Βέρμαχτ/Ερυθρο Στρατο. Ξεχνάς οτι οι Γερμανοί είχαν και το δυτικό μέτωπο καθώς και πολλές δυνάμεις κατοχής απασχολημένες στις κατεχόμενες χώρες. Τι θα γινόταν αν ο πόλεμος ήταν καθαρά Γερμανοσοβιετικός? Τα Ρωσογερμανικά σύνορα θα ήταν σήμερα κάπου στα...Ουράλια!!
Όσον αφορά στα καθ'' ημάς ο στόχος του ΕΣ είναι να διαθέτει αποτρεπτική δύναμη τέτοια ωστε η σχέση κόστους/οφελους να καθιστά ασύμφορη πιθανή τουρκική επίθεση. Η αριθμητική υπεροχή δεν έχει και τόση σημασία στο σύγχρονο πόλεμο. Αυτό που μετράει είναι η τεχνολογική/υλική υπεροχή και η ποιότητα των στελεχών.(βλέπε πόλεμο 6 ημερών). Συμφέρει την Τουρκία ένας μεγάλης κλίμακας πόλεμος που θα χάσει το 50% των δυναμεων της με κέρδος μερικά ξερονήσια, τα οποία θα υποχρεωθεί τελικά να ανταλλάξει με την Ανατολική Θράκη που θα έχει καταληφθεί από τον ΕΣ ωστε να επανέλθουν τα σύνορα εκεί που είναι σήμερα? Άσε τις απώλειες αμάχου πληθυσμού από τους βομβαρδισμούς, το προσφυγικό κύμα των Θρακιωτών Μουσουλμάνων (που δεν έχουν καμιά όρεξη να τους υποδεχτούν) την οικονομική καταστροφή...Καμιά από τις 2 πλευρές δεν επιθυμεί ένα πόλεμο τύπου Ιράν-Ιράκ στον οποίο δεν άλλαξαν τα σύνορα και έμειναν μόνο οι απώλειες! (Σημειώσατε Χ -ισοπαλία). Αυτό που επιθυμούν οι Αμερικάνοι και οι στρατοκράτορες της Άγκυρας είναι απλά να συντηρείται η ένταση για να μην χάσουν την πελατεία για τα οπλικά τους συστήματα οι μεν και το λόγο ύπαρξης τους οι δε.
ηη
26/01/2010 17:38
ΜΟΡΦΕΑ ΑΓΟΡΙ ΜΟΥ ΤΟ ΤΣΑΜΠΑ ΑΜΑΞΑΚΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΣΑΜΠΑ ΒΕΝΖΙΝΕΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Σ ΑΡΕΣΟΥΝΕ Ε?ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ,ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΟΝΟΜΑΤΕ ΤΟΣΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ(ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ),,,,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ.........ΑΝ ΟΥΤΕ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΕΙΣΤΕ ΧΡΗΣΙΜΟΙ,ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ???????ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ 4 ΗΜΕΡΑ....ΞΕΡΕΙΣ ΤΩΡΑ ΚΑΘΕ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΧΟΥΜΕ ΑΝΝΑΡΩΤΙΚΕΣ,ΝΑ ΚΟΛΟΒΑΡΑΜΕ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΣΤΗ <<ΔΟΥΛΕΙΑ??> ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΟΛΤΕΣ ΤΣΑΜΠΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ??????ΝΑ ΚΛΕΒΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΜΗΠΩΣ????ΟΥΣΤ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ...........ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΑΘΕΤΕ ΝΑ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙΤΕ ΣΩΣΤΑ ΠΟΥ ΤΟ 90% ΑΠΟ ΣΑΣ ΤΟΥΣ <<ΕΠΑΓΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ>> ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΟΙΧΟ ΣΤΑ 3 ΜΕΤΡΑ!!!!!!ΚΑΙ ΜΗΝ ΚΛΕΒΕΙΣ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΝΤΙΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ!!!!!!!!
BILL
26/01/2010 17:30
Η ιστορία επαναλαμβάνεται.
Ευκολόπιστοι - καλόπιστοι - φιλότιμοι Έλληνες
Πονηροί - διπλωμάτες - κατακτητές Τούρκοι
Και μόνο που είχαν (έστω και θεωρητικά) σεμινάριο για κατάληψη τμήματος του Έβρου με υποθετικά σενάρια, δείχνει πως οι στρατηγοί και το βαθύ κράτος της γείτονος κυβερνάει πραγματικά τη χώρα όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν για την ευρωπαική προοπτική τους
Ύποπτο όμως το γεγονός, που μία εφημερίδα τους, βγάζει στο προσκήνιο όλο αυτό το παρασκήνιο. Σε μία χώρα, όπου ο τύπος είναι ελεγχόμενος και λογοκρινόμενος πως αφέθηκε να ξεβγάλει τέτοια σχέδια και ποιών? των στρατηγών...
και όχι μόνο,
αλλά να μιλήσει για τα Ίμια, για την Ίμβρο,για σχέδιο προβοκάτσιας στη Πόλη ( όπως τότε με τον ''δήθεν'' εμπρησμό από Έλληνες του τουρκικού προξενείου της Θεσ/νικης, με αποτέλεσμα τα Σεπτεμβριανά του 1955 20 Έλληνες νεκροί, 200 βιασμοί γυναικών, 73 πυρπολημένες Εκκλησίες, 7.000 λεηλατημένα σπίτια και καταστήματα Ελλήνων, σύμφωνα με τα επίσημα τουρκικά στοιχεία).
Ο τούρκος είναι πονηρός, άριστος διπλωμάτης με μακρόπνοα σχέδια.
Εμείς είμαστε χάνοι.
Είδωμεν..
Υ.Σ. Ιανουάριος 1996 τότε ...
ελικόπτερο του Ε.Π. Ναυτικού, κατέπεσε, κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα Ναυαρίνο με εντολή να διαπιστώσει την παρουσία Τούρκων στη βραχονησίδα. Τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, σκοτώθηκαν.
Επίσημη δικαιολογία του Π.Ν. ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου (Vertigo) φοβούμενοι να πουν την αλήθεια -πως το ελικόπτερο έπεσε από πυροβολισμούς των Τούρκων - μη θέλοντας να ξεσπάσει πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.
Ιανουάριος 2010 η επέτειος,
της απώλειας του ενός εκ των Ιμίων και ο θάνατος των αεροπόρων μας.
Στάμος Σέμσης
26/01/2010 17:21
Προς ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 26/1/2010 14:52,
Τα έχω διαβάσει. Μόνο που ο πραγματικός Μακρυγιάννης ήταν πολύ διαφορετικός από την εξιδανικευμένη εικόνα του, την οποία εσείς έχετε στο μυαλό σας. Δεν ξέρω τι έγραφε για τα Απομνημονεύματα του Μακρυγιάννη ο σεφέρης, πάντως για τους εθνικόφρονες "σωτήρες" του έθνους μας, που ήρθαν το 1967 για να μας σώσουν, έραψε το συγκλονιστικό ποιήμα "Επί Ασπαλάθων". Αν δεν το έχετε διαβάσει, θα σας συμβούλευα να το διαβάσετε...
Στάμος Σέμσης
26/01/2010 17:17
Προς ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 26/1/2010 15:41,
Όπως πάντα γραφικός, ο κατά φαντασίαν απόγονος του Περικλή. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν φοβούνταν το διαφορετικό καλέ μου κύριε. Το υψηλό πολιτισμικό επίπεδο που ανέπτυξαν, ήταν προϊόν ανταλλαγής και σύνθεσης πολιτισμικών στοιχείων, διαφορετικών πολιτισμών. Οι αρχαίοι Έλληνες μέσα από τον Α΄ και τον Β΄ Αποικισμό και τις εμπορικές συναλλαγές, κατέστησαν εαυτούς σφουγγάρια, που αφομοίωναν και συνέθεταν δημιουργικά, στοιχεία άλλων πολιτισμών. Αναφέρομαι τόσο στους - αρχαιότερους από τον ελληνικό - πολιτισμούς των αρχαίων Αιγυπτίων και των λαών της Μεσσοποταμίας όσο και στον πολιτισμό προελληνικών φύλων (π.χ. Πελασγοί, Μινωίτες) που ζουσαν στον ελλαδικό χώρο, πριν την είσοδο και εγκατάσταση (μήπως σας θυμίζει κάτι;) των ελληνικών φύλων (Αχαιοί, Δωριείς, Αιολείς, κ.ο.κ.) στον ελλαδικό χώρο. Οι αρχαίοι Έλληνες ως γνωστόν, είχαν μόνο πολιτισμική ενότητα. Για πολιτική ενότητα ούτε λόγος να γίνεται. Απλά ενώθηκαν όταν ένιωσαν την απειλή των Περσών, πλην όμως δεν έκαναν το ίδιο όταν η ρωμαϊκή απειλή βρισκόταν προ των πυλών, με τα αποτελέσματα που είναι γνωστά σε όλους μας (κατάκτηση του ελλαδικού χώρου από τους Ρωμαίους). Συνεπώς, για ποια εθνικά σύνορα μιλάτε; Μήπως τα έχετε μπερδέψει καλέ μου άνθρωπε; Δεν γνωρίζετε ότι οι αρχαίοι Έλληνες ενιωθαν Αθηναίοι, Σπαρτιάτες, Θηβαίοι (προσχώρησαν στο περσικό στρατόπεδο), Μακεδόνες, κ.ο.κ. ; Πότε θα τελειώνουμε με αυτό το εύρημα;
Ξέρετε καλέ μου άνθρωπε γιατί οι αρχαίοι Έλληνες όχι μόνο δεν φοβούνταν το διαφορετικό, αλλά αντίθετα αφομοίωναν και ενσωμάτωναν τα όποια θετικά στοιχεία αυτό έφερε; Επειδή ένιωθαν ισχυροί. Συνεπώς, δεν ένιωθαν ότι απειλούνται ούτε είχαν κάτι να φοβηθούν. Εμείς οι σύγχρονοι Έλληνες αντίθετα, νιώθουμε αδύναμοι και "λίγοι" και γι'' αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε τόσο φοβικοί απέναντι στο διαφορετικό, ξεχνόντας πως η περιοχή μας - στη μακραίωνη ιστοριά της - υπήρξε χωνευτήρι λαών και πολιτισμών, πράγμα που εξηγεί και τη μοναδικότητά της. Αυτήν ακριβώς τη μοναδικότητα αρνείστε εσείς και οι ομοϊδεάτες σας, ελέω φοβικών συνδρόμων. Ταυτόχρονα, προσεγγίζετε φοβικά το παρόν και το μέλλον, καθώς αυτά δεν είναι αντίστοιχα του ένδοξου παρελθόντος. Γι'' αυτόν ακριβώς το λόγο, η Ελλάδα του σήμερα είναι τόσο κλειστή και συντηρητική κοινωνία, σε αντίθεση με την αρχαία ελληνική κοινωνία που ήταν ανοιχτή στις αλλαγές, άρα και στην πρόοδο. Ελπίζω να αντιλαμβάνεστε αυτά που σας γράφω. Αν πάλι δεν τα αντιλαμβάνεστε, αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα αλλά δικό σας.
kapoios
26/01/2010 17:01
MORPHEA δεν πολεμάς για τα λεφτά, για την πατρίδα πολεμάς. Όταν κλιθούν να πολεμήσουν αύριο για την πατρίδα και για την πατρίδα και μόνο δε θα είναι Έλληνες αν πούνε, "επιδή μας δίνει μόνο 700 ευρώ ελάτε πάρτε την Ελλάδα δε θα πολεμήσουμε.."
diamantis
26/01/2010 17:00
ΠΡΟΣ morpheas.

gia tin patrida polemas i gia ta lefta? ekei katantisame? etsi skefteste merikoi?
morpheas
26/01/2010 16:11
ΑΦΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΟΨΕΙ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ, ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ 60 ΚΑΙ ΒΑΛΕ, (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 45 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ), ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΘΕΝ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΑΦΟΥ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΑ 700 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΠΕΡΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΑΠΤΕΤΕ, ΑΦΟΥ ΓΕΝΙΚΩΣ ΦΤΑΙΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ Η ΧΩΡΑ, ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ: ΜΗΝ ΑΠΟΡΗΣΕΤΕ ΑΝ ΑΥΡΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ, ΑΥΤΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ! ΠΟΛΕΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΟΤΑΝ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΕΧΕΙ Χ_ΣΜΕΝΟ ΟΠΩΣ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΞΕΡΟΛΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΣΤΟΛΟΥΣ, ΤΟΤΕ Χ_ΖΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΗ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΨΕΥΔΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΙΔΕΣ.
Δημήτρης
26/01/2010 15:44
Κοιμάμαι το Ψαθά που έλεγε: Ολόκληρος κόσμος προσπαθεί να εκπολιτιστεί, αλλά ο Τούρκος θα παραμένει πάντα Τούρκος. Ας μη αναπαυόμαστε με την ιδέα ότι ο γείτονας ωρίμασε και δεν έχεα επιτακτικά όνειρα. ΛΑΘΟΣ.. αυτοί ζουν ακόμη με τα όνειρα της οθωμανικής αυτοκρατορίας, παραμονεύοντας σαν τα λιοντάρια πίσω απ’ το θάμνο για να κατασπαράξει το θύμα του. Η επένδυση στην τεχνολογική μας άμυνα είναι μονόδρομος, με όπιο κόστος και εάν υποστούμε. Εάν θέλουμε την ειρήνη, πρέπει να είμαστε ανά πάσα στιγμή να την υπερασπίσουμε με πόλεμο. Είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε δίπλα, δίπλα με ένα βάρβαρε γείτονα, που δεν εκπολιτίζετε εύκολα. Δημητρης Κεειπ Ταουν
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
26/01/2010 15:41
ΛΑΒΑΣ 25/1/2010 19:03

Κρίμα σε εσένα ΛΑΒΑ , εάν έτσι κατάλαβες .
Προφανώς δεν έχεις διαβάσει την γνώμη μου για το Ισραιλ ,ούτε αυτά που έγραψα όταν έγινε ο αγώνας της εθνικής μας με το Ισραιλ στα Χανιά ,που κάποιοι θεωρήσανε ότι είναι ευκαιρία να κάνουνε αντισημιτικοί πολιτική , λόγο της εισβολής του Ισραιλ στα Παλαιστινιακά εδάφη εκείνοι την περίοδο ,και της πρόσφατης κρίσης του Λιβάνου .
Σε ότι αφορά αυτό που έγραψα για το Τελ Αβιβ και την ΚΡΗΤΗ είναι αλήθεια , αρέσει δεν αρέσει , δεν είναι δικό μου εφεύρημα , το διάβασα από αναδημοσίευση ξένης εφημερίδος , διάψευση δεν άκουσα από πλευράς Ισραιλ .Τώρα τι θα κάνει την Κρήτη το Ισραιλ , εμένα Ρώτας ? Ρώτα τους Αμερικανούς δικά τους σχέδια είναι .
Λάθος κατάλαβες ότι με χρησιμοποιούνε κάποιοι ,αλλά ούτε από εσένα περίμενα αυτήν την άποψη όσο και εάν διαφωνούμε στα επιμέρους πολιτικά ζητήματα.
Αναφέρεσαι στην αρχαία Ελλάδα του Θεμιστοκλή ,Μεγαλέξανδρου , βέβαια αποφεύγεις την λέξη κυματοθραύστης προφανώς για να μην συνδέσεις την σημερινή κατάσταση της σύγχρονης Ελλάδος με τους αρχαίους ημών προγονούς , γιατί και εκείνοι κυματοθραύστες ήτανε , μόνο που προλαβαίνανε τον εχθρό στο ξεκίνημα του , και όχι όταν παραβίαζε με το έτσι θέλω τα εθνικά μας σύνορα ,σε ότι αφορά το Βυζάντιο ,οι Ευρωπαίοι δεν ολιγωρήσανε ,απλά οι ίδιοι ήτανε κατακτητές του Βυζαντίου , έχει διαφορά το ένα από το άλλο .
Η βοήθεια τον ΗΠΑ προς το Ισραιλ είναι υποχρεωτική , οι άλλοι το έχουνε τύμπανο και εμείς κρυφό καμάρι ,αφού οι Εβραίοι κυβερνάνε εκεί ποίων θα βοηθούσανε τον Αχματιτζαν του Ιράν μήπως?
Σε ότι αφορά τα τείχη της Βιέννης , με την πολιτική του Πασοκ στο μεταναστευτικό η Ελλάδα θα καταντήσει στο τέλος στρατόπεδο εξορμήσεων τους σε λίγα χρόνια προς τα τείχη ολόκληρης της Ευρώπης .
Κωνσταντίνος Μ.
26/01/2010 15:32
Είναι λογικό οι εκεί στρατηγοί να έχουν σχεδιάσει σενάρια πολέμου ή τέλος πάντων πολεμικής κρίσης σαν τα Ίμια,το ίδιο κάνουμε και εμείς εδώ....Εκτός αυτού,στο σενάριο της εφημερίδας,η δημιουργία κρίσης θα ήταν μόνο και μόνο για να πέσει ο Ερντογάν και όχι για να καταλάβουν την Θράκη...Τέτοια άρθρα είναι όμως και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να βγουν οι στρατοβρυκόλακες στην επιφάνεια,είτε Τούρκοι είτε Έλληνες...
KLEAGETIS
26/01/2010 15:20
ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ "ΧΡΕΙΖΟΜΕΘΑ" enai vregeni sandida merikoi edw mesa. To oti einai virtually adunato stous tourkous na perasoun to evro ennoeitai, gia afto kai den to tolmisane tote, pou i isoropa dynamewn itan kapws pio evnoiki gia tin tourkia apo oti simera. Alla episis adynates enai kati makakies san to oti sta ftasoune stin agia sofia, tha pesoun pyrinika (poia pyrinika?) apo amfoteres tis plevres i oti tha epemvoun oi rwsoi.
ΛΑΒΑΣ
26/01/2010 15:09
Πλούταρχος Λευκαδίτης 26/1/2010 09:57

Δυστυχώς για εμάς ως Ελλάδα, οι εκάστοτε ηγεσίες μας (Γιωργάκης, Κωστάκης, Ντορούλα, Μεϊμαράκης, Μπένυ, Μπεγλίιτης κ.ο.κ) είναι απειροελάχιστες μπροστά στη μεθοδικότητα, την υπομονή και την εργατικότητα που επιδεικνύει η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια (αν σκεφτεί κανείς ότι η όλη συζήτηση για την ένταξη της γείτονος ανάγεται στο 1962).

Η το ένα θα ισχύει η το άλλο από αυτά που τα απίθανα αντίθετα που λες.
Παραβλέπω το επιτιμητικό που λες για την ελληνική διπλωματία με την ασύγγνωστη τουρκολαγνεία σου.
Η Τουρκία ποτέ δεν μπόρεσε να πετύχει κάτι εις βάρος της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο με την υπομονή και την εξυπνάδα τάχατες της τουρκικής διπλωματίας.
Όσες φορές βρεθήκαμε σε τελικές λύσεις, πάντα η ελληνική διπλωματία τα κατάφερνε, αντίθετα με την τουρκική, που δεν μπόρεσε ούτε και την ένταξη στην ΕΕ της Κύπρου να σταματήσει. Ούτε στην Κύπρο θα μπορούσε να πατήσει αν ιδιοτελή ελληνικά καθάρματα με επικεφαλής τα ανάκτορα δεν αποσταθεροποιούσαν την πολιτική και κοινωνική σταθερότητα.
Εξάλλου μόνος σου εκθειάζεις χωρίς να το καταλαβαίνεις την τουρκική μπουταλωσύνη όταν γράφεις:
(αν σκεφτεί κανείς ότι η όλη συζήτηση για την ένταξη της γείτονος ανάγεται στο 1962) και μέχρι σήμερα 50 χρόνια μετά δεν καταφέρανε τίποτε με την υπομονή ,την εργατικότητα και την μεθοδικότητα.

iliasgr
26/01/2010 14:58
OLLA AYTA MIA MERA FA GINOYN PRAGMATIKOTITA
AS KSIPNISI EPITELOYS H ELADA.
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
26/01/2010 14:52
ΠΡΟΣ ΣΕΜΣΗ: ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΣΑΡΟΥΧΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΚΑΤΑ ΣΕΦΕΡΗ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ.
Αχαιός
26/01/2010 14:31
Εϊπα να κάτσω να γράψω ένα δυο λόγια περί πολέμου, αφού είδα ότι τραβάει μακριά αυτή η βαλίτσα με το συγκεκριμένο άρθρο, και έχουνε πάρει φόρα οι Τουρκοφάγοι, χαχα.

Πρώτον, δεν είναι καθόλου καινοφανές ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί του Turk Kara Kuvvetleri κιοιμούνται και ξυπνάνε με δυο σκέψεις στο μυαλό τους:

(α) Πώς θα σβήσουν την Ελλάδα απο τον χάρτη, και πώς θα αφανίσουν το γένος των Ρωμιών απο τη γή, και
(β) Πώς θα τσακίσουν την Πολεμική Αεροπορία. Αυτήν την τελευταία την βλέπουνε και στον ύπνο τους.

Παρομοίως, και οι δικοί μας στρατιωτικοί, αυτοί που δεν είναι αναίσθητοι γιατί έχουμε και τέτοιους, κοιμούνται και ξυπνάνε με την Τουρκία στο μυαλό τους, και πιο συγκεκριμένα που και πότε επιτέλους θα μας την πέσουν, που θα κάνουν την κύρια τους επίθεση και που τις επιθέσεις αντιπερισπασμού, πώς θα αντιδράσουμε , κτλπ.

Δεύτερον, ο πόλεμος είναι σοβαρή υπόθεση, πολύ πιο σοβαρή υπόθεση απο αυτό που φαντάζονται οι τζάμπα παλληκαράδες που ποστάρουν εδώ πέρα με μαγκιές του τύπου `Ελάτε ωρέ αν σας βαστάει` και τέτοια.

Είδα κάτι τυπάκια να γράφουνε ότι τους περιμένουν με το τυφέκιο ανα χείρας, χαχα, είναι δυνατόν να έχουμε τέτοιους ανόητους, δηλ είναι τόσο αγαθιάρης ο άλλος που πιστεύει ότι αυτός και το τυφέκιο του θα κάνουν την διαφορά.

Κάτι τέτοια τυπάκια στον πόλεμο συνήθως πάνε απο τα μαζικά πυρά πυροβολικού ή απο τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς χωρίς να ρίξουνε ούτε σφαίρα, για να μην αναφέρουμε τις επελάσεις ΤΘ.

Αντικειμενικά, η οποιαδήποτε επίθεση θα είναι επίθεση αιφνιδιασμού, και ο Τούρκος έχει τη δυνατότητα να ρίξει τόσο πολύ στρατό σε ευρύ μέτωπο οπότε ούτε ο καλύτερα εκπαιδευμένος (ολιγάριθμος) στρατός του κόσμου δεν θα είχε ελπίδα. Σκεφτείτε πρώτα πρώτα ότι πρίν απο οποιαδήποτε επίθεση, η μισή αεροπορία μας θα έχει καταστραφεί στο εδαφος όταν εμείς θα αμφιταλαντεύομαστε μεταξύ των ROE (Rules of Engagement-Κανόνες Εμπλοκής) Do Not FIre Until Fired Upon και ο Τούρκος θα προσβάλλει τα αεροδρόμια μας με την αεροπορία του.

Στρατός σήμερα χωρίς αεροπορική κάλυψη είναι καταδικασμένος. Πόσο μάλλον όταν η ΑΑ δυνατότητα του είναι ημιανεπαρκής. Επίσης, Πεζικό χωρίς επαρκέστατη αντιαρματική ικανότητα είναι απλά τροφή για τα κανόνια των ΤΘ (κινητοί/ακίνητοι στόχοι) και είναι απλά καταδικασμένο να σφαγιασθεί μαζικά. Ας μην μιλήσουμε για τα αντιαρματικά του ΕΣ και περί Panzerfright (σύνδρομο Πεζικού το οποίο προσβάλλεται απο ΤΘ χωρίς επαρκή αντιαρματικά μέσα).

Το χειρότερο είναι ότι το μορφωτικό επίπεδο του μέσου βαθμοφόρου του ΕΣ είναι τόσο χαμηλό, που αυτά που γράφω τους φαίνονται απο Πυρηνική Φυσική μέχρι Rocket Science.

Το αμυντικό δόγμα μας είναι ότι ο Τούρκος δεν πρόκειται ποτέ να μας επιτεθεί επειδή θα του τραβήξει το αυτάκι ο Αμερικάνος και θα του κόψει τον απαυτό ο Ρώσος απο πάνω. Τα όπλα τα έχουμε απλά για τον φόβο των Ιουδαίων, γιατί απλά δεν επαρκούν για να αντμετωπίσουμε τον Τούρκο επι ίσοις όροις. Εάν πιστέυαμε ότι θα χρειαζόταν να πολεμήσουμε ποτέ με τον Τούρκο, θα είχαμε αεροπορία διπλάσια σε αριθμό απο αυτήν που έχουμε. Είναι τόσο απλό.

Ενα καλό παράδειγμα για το τι θα γίνει σε αντιπαράθεση ΕΣ με ΤΚΚ είναι το παράδειγμα Βέρμαχτ/Ερυθρού Στρατού το 1942-1944. Εμείς βέβαια δεν έχουμε όυτε το επίπεδο εκπαίδευσης ούτε τον οπλισμό της Βέρμαχτ (κατ`αναλογία) αλλά οι αριθμοί μας κατ`αναλογία ταιριάζουν με την αναλογία Βέρμαχτ/Ερυθρού Στρατού.

Απλά, ο ΕΣ αν αφεθεί μόνος του (αβοήθητος απο το εξωτερικό) και εάν ληφθεί υπ`όψιν ότι θα έχουμε χάσει την μισή αεροπορία μας απο την Day 1 στο εδαφος μέσω επίθεσης αιφνιδιασμού, θα καταστραφεί μαζικά σε διάστημα 15 ημερών λόγω μαζικής αριθμητικής υπεροχής του ΤΚΚ. Η αριθμητική τους υπεροχή είναι 7 πρός 1. Προκειμένου να είχαμε ελπίδα απέναντι σε τέτοια μαζική αριθμητική υπεροχή, έπρεπε να έχουμε στρατό ποιότητας Ισραήλ, και εφέδρους ποιότητας Ισραήλ που δεν έχουμε. Εϊναι τόσο απλό.

Οσο για τους παλληκαράδες του τύπου `ελάτε αν σας βαστάει`, είναι απλό, dead men tell no tales. Πέρας.

A ναι, όσον αφορά την επίθεση στον Εβρο είναι απλά επίθεση αντιπερισπασμού. Η κύρια επίθεση θα γίνει στο Αιγαίο και στην Κύπρο.

Ρωτήστε τους Αξ/κούς σας να σας τα εξηγήσουν.
You know who!
26/01/2010 13:34
ΑΥΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟΝ "ΧΡΕΙΖΟΜΕΘΑ" ΚΑΤ'' "ΑΦΘΙΝ" ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗΝ ,ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ , ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΙΝ , ΚΑΙ "ΕΤOΙΜΟΤΙΤΑΝ" . ΔΕΝ "ΙΜΠΟΡΟΜΕΝ" ΚΑΙ "ΑΔΙΝΑΤΟΜΕΝ" ,ΝΑ "ΔΕΧΘΟΥΜΕΝ" ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΣΜΟΝ, ΜΟΝΟΝ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΗ ΟΠΛΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ , ΚΑΙ Ο ΠΛΗΡΗΣ "ΕΚΜΟΡΝΤΕΝΙΣΜΟΣ" ΤΟΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΙΠΤΑΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ, ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΩΝ ΠΛΗΡΩΣ ΕΠΙΓΕΙΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΘΑ ΔΟΣΗ IS ΗΜΑΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗΝ.OTAN ΘΑ ΒΑΔΙΖΟΜΕΝ ΝΙΚΗΦΟΡΑΝ IS ΤΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΝ,
giwrgos...
26/01/2010 12:57
Δυο πραγματα 8α συμβουν εδω,το δευτερο ως απορροια του πρωτου...
Πρωτον,με αφορμη οσα γινονται σε πλανητικο επιπεδο,ειτε μ''επιπτωσεις των κλιματικων αλλαγων,ειτε με πολιτικες διαχειρισης της τρομοκρατιας των ΗΠΑ που επεφεραν εισβολες σε Ισλαμικά κράτη, βλεπουμε εν εξελιξει τοσχεδιο της Τουρκιας για τη δημογραφικη αλιωση του πληθυσμου Ελλαδας- Ε.Ενωσης,με την αθροα μετακινηση παμπτωχων & εξαθλιωμενων μαζων απ''την Ανατολια ως το..Bagladesh κατευθείαν στα παραλια της χωρας μας.Πληθυσμοι που, δηθεν διακινουνται απο"λαθρεμπορους"με"ανίτιιμα",της ταξεως των...5με10,000Ε.κατα κεφαλή, ποσά αδιανόητα αποτους μετανάστες,που απλως ειναι τα πιονια,σε μια μεγαλη γεωπολιτική σκακιερα.Ως αποτελεσμα, ο συνολικος αριθμος των λαθρομεταναστων έχει πλεον ξεπερασει τα 2,εκ.(!)&συνεχως αυξανεται κατα 250,000ετησιως,μ''όσους εχουν ήδη "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ"..καθως το γεγονος οτι παρανομη εισοδος ΕΞΑΡΧΗΣ στη χωρα,δε σβηνεται με καμία "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ"μητε καν με την επερχομενη "ρυθμιση" για αποδοση ιθαγενειας σε μεγαλο αριθμο μεταναστων&των παιδιων τους,που συμφωνα με δημοσκοπησεις βρισκει το 70% του γηγενους πληθυσμου σφοδρα αντιθετο.Εξ αντιδρασης,το δευτερο πραγμα που θα συμβει, ειναι η αιφνιδια ανοδος της ακροδεξιας, με οτι αυτο συνεπαγεται.Η προβλεψη μου ειναι οτι στις επερχομενες δημοτικές εκλογες,η ανοδος του ΛΑΟΣ θα ξεπερασει το 20% και θα συμβουν πογκρομ διωξεων εναντιων των μεταναστων με μαζικες απελασεις πρωτογνωρες για την ιστορια του τοπου..Αυτο με τη σειρα του σε συνδυασμο με την αθλια οικονομικη συγκυρια θα πυροδοτησει ενεργειες κατα της χωρας απο την ΕΕ, με αποτελεσμα την αποβολη της Ελλαδας απο τους μηχανισμους της και σε συντομο χρονικο διαστημα θα βρεθουμε σε εμπολεμη κατασταση με Τουρκια και κατα πασα πιθανοτητα με ΦΥΡΟΜ & Αλβανια:Χρηση πυρηνικων όπλων,ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ σε αυτη τη φαση-και δεν εννοω απο τους απεναντι ,καθοτι η δυνατοτητα υπαρχει απο το ''70 και βρισκεται εν στασει.Απο εκει και περα,ολα πλεον ειναι ανοικτα για την πορεια και τις τυχες της κοινωνιας μας στον 21ο αιωνα..

ΔΗΜΗΤΡΗΣ
26/01/2010 12:11
Ναστε σίγουροι πως τα εκαττομύρια των μουσουλμάνων λαθρομεταναστών που θα ελληνοποιήσει περήφανα ο ΓΑΠ για την εξέχουσα προσφορά τους στα Ελληνικά πράγματα, θα σταματήσουν τις πολυάριθμες τουρκικές και πειθαρχημένες τουρκικές ορδές που φωνάζοντας "ΑΛΛΑΧ-ΑΛΛΑΧ" (το αντίστοιχο "ΑΕΡΑ" των Τούρκων") θα εισβάλουν στον Έβρο (και όχι΄μόνον). Ενώ στις άδειες από Έλληνες μεγαλουπόλεις (λόγω επιστράτευσης), οι αγαπημένοι του ΓΑΠ και του ΣΥΡΙΖΑ αλλοδαποί θα κάθονται φρόνιμοι, προστατεύοντας τις περιουσίες των Νεοελλήνων, που τόσο τους αγαπούν... Νά''στε σίγουροι...
Κ.Γ.
26/01/2010 12:02
Όλοι εδώ μέσα μου φαίνεται ότι γίναμε, άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο, πολιτικοί αναλυτές. Όλοι έχουμε άποψη για τα πάντα και όλοι νομίζουμε ότι η άποψη μας είναι η σωστή. Εμείς ξέρουμε την αλήθεια, εμείς ξέρουμε τις μυστικές συνωμοσίες και εντοπίζουμε τις ασύμμετρες απειλές. Στην πραγματικότητα αυτό που ξέρουμε είναι ότι δεν ξέρουμε τίποτα. Γιατί αν ξέραμε δεν θα χάναμε τις ώρες μας εδώ μέσα γράφοντας αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε.
γιωργος..
26/01/2010 11:38
Δυο πραγματα μοιαζει να συμβαινουν εδω,το δευτερο ως απορροια του πρωτου...
Πρωτον,με αφορμη οσα συμβαινουν σε πλανητικο επιπεδο,ειτε μ''επιπτωσεις των κλιματικων αλλαγων,ειτε με πολιτικες διαχειρισης της τρομοκρατιας των ΗΠΑ που επεφεραν εισβολες σε διάφορα αμοιγως Ισλαμικά κράτη, βλεπουμε εν εξελιξει τοσχεδιο της Τουρκιας που συζητιεται εδω και καιρο,για τη δημογραφικη αλιωση του πληθυσμου Ελλαδας- και κατ’επεκτασιν της ιδιας της Ε.Ενωσης,με την αθροα μετακινηση παμπτωχων & εξαθλιωμενων μαζων απ''την Ανατολια ως το..Bagladesh κατευθείαν στα παραλια της χωρας μας που πρακτικα ειναι σαν σουρωτηρι.Πληθυσμοι που, δηθεν διακινουνται απο"λαθρεμπορους"με"ανίτιιμα",της ταξεως των...5με10,000Ε.κατα κεφαλή, ποσά αδιανόητα για εξαθλιωμενους μετανάστες,που απλως ειναι πιονια,σε μια μεγαλη γεωπολιτική σκακιερα.Με την υπαρξη και στρατολογηση "χρησιμων Ηλιθιων" κυριως της ευρυτερης αριστερας, επιβαλλεται η ενσωματωση ολων αυτων αργα και σταθερα εδω και μια δεκαετια.Ως αποτελεσμα, ο συνολικος αριθμος των λαθρομεταναστων έχει πλεον ξεπερασει τα 2,εκ.(!)&συνεχως αυξανεται κατα 250,000ετησιως,μ''όσους εχουν ήδη "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ"..καθως το γεγονος οτι παρανομη εισοδος ΕΞΑΡΧΗΣ στη χωρα, δεν σβηνεται με καμία "ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ"μητε καν με την επερχομενη "ρυθμιση" για αποδοση ιθαγενειας σε μεγαλο αριθμο μεταναστων& των παιδιων τους,που συμφωνα με δημοσκοπησεις βρισκει το 60-70% του γηγενους πληθυσμου σφοδρα αντιθετο...
Εξ αντιδρασης,το δευτερο πραγμα που θα συμβει, θα ειναι η αιφνιδια ανοδος της ακροδεξιας, με οτι αυτο συνεπαγεται.Η προβλεψη μου ειναι οτι στις επερχομενες δημοτικές εκλογες,η ανοδος του ΛΑΟΣ θα ξεπερασει σε περιπτωσεις το 15-20% οποτε θα αρχιζουν να συμβαίνουν πογκρομ διωξεων εναντιων των μεταναστων με επακόλουθο μαζικες απελασεις πρωτογνωρες για την ιστορια του τοπου..Αυτο με τη σειρα του σε συνδυασμο με την διπλωματια της γειτονος και με την αθλια τρέχουσα οικονομικη συγκυρια , θα πυροδοτησει ενεργειες κατα της χωρας απο την ΕΕ,και χωρες-συμμαχους της Τουρκίας, με αποτελεσμα την αποβολη της Ελλαδας απο τους μηχανισμους της ΕΕ , οπότε πλεον ακαλυπτοι και απομονωμενοι διπλωματικά , σε συντομο χρονικο διαστημα θα βρεθουμε σε εμπολεμη κατασταση με την γείτονα και κατα πασα πιθανοτητα με ΦΥΡΟΜ & Αλβανια: Χρηση πυρηνικων όπλων,ΔΕΝ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί σε αυτη τη φαση εάν δεν υπαρξει επεμβαση απο τη Ρωσια - και δεν εννοω φυσικά απο τους απεναντι , καθοτι η δυνατοτητα αυτή υπαρχει απ''το ''70 και βρισκεται εν αναμονη.Απο εκει και περα,ολα πλεον ειναι ανοικτα για την πορεια και τις τυχες της κοινωνιας μας στον 21ο αιωνα...

ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΤΩΡΑ
26/01/2010 11:29
ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΡΟΠΗ. ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ! Π.Χ. ΙΝΔΙΑ & ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΤΑΣΗ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ.
Στάμος Σέμσης
26/01/2010 11:12
Προς ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ 26/1/2010 08:50,
Σωστός. Έχουν συνάψει συμφωνία με το Πακιστάν για να μας αλώσουν εκ των έσω! Άσε μας ρε μεγάλε...

Υ.Γ. Υποδείγματα πατριωτισμού, μάθετε τούτο (το έγραψε ο γνωστός ... τουρκόσπορος Γιάννης Τσαρούχης, όχι εγώ): "Η επαχθέστερη Κατοχή της Ελλάδας έγινε (και συνεχίζεται, προσθέτω εγώ) από τους Έλληνες".
pikis
26/01/2010 11:07
Τα πολεμικά παιχνίδια υποστηρίζονται από Έλληνες και Τούρκους στρατόκαβλους για να δώσουν λόγο στην ύπαρξη τους. Βοηθανε βέβαια και οι "σύμμαχοι" για να πουλήσουν όπλα. Δεν νομίζω ότι ο Ελληνικός και ο Τουρκικός λαός θέλουν ένταση και πόλεμο. Δείτε πόσοι και από τις 2 πλευρές κάνουν διακοπές στην άλλη χώρα.
Ξυπνήστε
26/01/2010 09:59
Βάλε τους Γιωργάκη στην ΕΟΚ για να μη χρειάζονται ντου να μας πάρουν το Έβρο..

Νόμιμη η μετακίνηση θα είναι τότε...

Μη τρώτε ρε κουτόχορτο, οι Τούρκοι για αυτό θέλουν την ΕΟΚ, για να μπουν εδώ..

Ρωτήστε Τούρκο να δείτε πως ζηλεύει τους μουσουλμάνους της Θράκης....
Πλούταρχος Λευκαδίτης
26/01/2010 09:57
Η όλη αυτή κατάσταση μου θυμίζει φαρσοκωμωδία, όσο σκληρό μπορεί να ακούγεται αυτό για τα εθνικά μας συμφέροντα: Από τη μία οι "κακοί" Τούρκοι στρατηγοί που επιβουλεύονται την Ελλάδα με τα όπλα και προσπαθούν να δημιουργήσουν γκρίζες ζώνες και από την άλλη ο "καλός" κουμπάρος Ερντογάν, τον οποίο στηρίζει η εκάστοτε ελληνική εξωτερική πολιτική και ο οποίος σφάζει στην κυριολεξία με το βαμβάκι, χωρίς καν να χρησιμοποιεί ούτε νεροπίστολο!
Δυστυχώς για εμάς ως Ελλάδα, οι εκάστοτε ηγεσίες μας (Γιωργάκης, Κωστάκης, Ντορούλα, Μεϊμαράκης, Μπένυ, Μπεγλίιτης κ.ο.κ) είναι απειροελάχιστες μπροστά στη μεθοδικότητα, την υπομονή και την εργατικότητα που επιδεικνύει η τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια (αν σκεφτεί κανείς ότι η όλη συζήτηση για την ένταξη της γείτονος ανάγεται στο 1962).
Το μόνο που μας σώζει - και αυτό το λέω χωρίς καμία διάθεση ειρωνίας - είναι ο πατριωτισμός των απλών Ελλήνων και η -καλώς νοούμενη - τρέλα των ακριτών μας που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καθημερινά υφίστανται τα πάνδεινα από την τουρκική προκλητικότητα.
Με εκτίμηση,
Αλέξανδρος Αθ.
26/01/2010 09:24
Ας κανουν σενάρια οι Τουρκοι, η Ελλαδα ειναι απορθητη...
Κανεις δεν περναει απο τα μπλοκα των αγροτων !
Αλλα ακομα και αν περασουν αυτο το ακατάβλητο εμπόδιο, παλι θα οδηγηθουν σε οικονομικη καταστροφη... Ξερετε ποσα διοδια πρεπει να πληρωσουν για να πανε τα τανξ τους στην Αθηνα?
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
26/01/2010 08:50
ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΣΤΟ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΕΙΤΑΙ ΠΟΛΕΜΟΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΟΜΩΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 1000 ΕΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΝ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟ. ΜΑΣ ΕΠΟΙΚΙΖΕΙ ΜΕ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΑΣΙΑΤΕΣ.
Κ.ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ
26/01/2010 08:49
Βλέποντας οι Τούρκοι σε απ''ευθείας συνδέσεις τον Αραμπατζή, τρόμαξαν καί είπαν "Πού πας ρε Καραμήτρο", γίνονται ζάπι αυτά τα ζουλάπια; Και εγκατέλειψαν τα σχέδιά τους.
TSALIKIS
26/01/2010 08:24
THELEI DYNAMI KAI NEVRO GIA NA PARETE TON EVRO!!
sakism
26/01/2010 07:43
MHN ANYSHXEITE GIA THN APEILH TWN TOYRKWN.
OI ELLHNES AGROTES THA MAS PROSTATEYSOYN!
TROMARATOYS.
Olo logia eiste...
26/01/2010 06:06
Kai omos, an sas tin pesoun pote oi Tourkalades, tous Amerikanous tha parete pali tilefono.
dd
26/01/2010 05:43
Siga min erthoun! apla mplofaroun na gia na doun ti xaivania eimaste! Emeis mono gia FRAPE eimaste!
GIANNHS APO ZHOUSAN KINAS
26/01/2010 05:41
NOMIZO OTI KALA THA EINAI NA TELEIOSH AYTH H ISTORIA KATHE LIGO KAI LIGAKI O TOYRKOS KATI THELH KETHE KALOKAIRI KATHE DYSKOLH STIGMI TOYS EMEIS EIMASTE EDO NOMIZO LOIPON OTI ZEMPEKIKA KAI XOROI PREPEI NA GINOYN MIA TELIKH FORA ALHTHINI GIA NA KATALABOYNE
OTI KAPIA STIGMH OLA EXOYN ENA TELOS.
APO MIKRO PAIDI TO MONO POY THYMAME EINAI O EKFOBISMOS TOY TOYRKOY BARETHIKA POIA KAI TELIKA MESA MOY EXO NA TOYS DOSO ENA DORAKI GIA TO ELIKOPTERO TON IMION KAI TA PALLHKARIA POY FYGANE XORIS AYTH H PATRIDA NA EXEI TO THAROS NA PH THN ALHTHIA KAI NA TOYS TIMHSH ANALOGA .
sakism
26/01/2010 04:32
POY EISE FILE STEMSH NA MAS PEIS GIA TON POLITISMO TWN TOYRKWN>
Δημήτρης
26/01/2010 01:59
Κρίμα που δεν το έπραξαν!
Τώρα θα πίναμε καφέ στην Πόλη, θα ακούγαμε ελληνική μουσική και ο Άνθιμος θα έψαλε στην Αγία Σοφιά και οι Τουρκάλες θα χόρευαν τον χωρό της κοιλιάς.
Κρίμα χέστηδες Τούρκοι.
Ελάτε εμείς σας περιμένουμε.
Εδώ στην Ορεστιάδα είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Στην πρώτη γραμμή!
dimitris korinthios
26/01/2010 00:26
Με απλά λόγια μήπως πρόκειται για κατευθυνόμενη αποκάλυψη με σκοπό να αποκοιμηθούν τα ουτως ή άλλως "κουρασμένα" πολιτικά ανακλαστικά της Ελλάδος;
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ
26/01/2010 00:23
@akaz
Ελατε ρε DOMUZ TURKS τουρκαλαδες να τα παρετε αν μπορειτε
Οτι παθατε στην Σμυρνη θα παθετε ξανα
Δημήτρης Ν.
26/01/2010 00:19
Μολών Λαβέ! Αν τολμάτε Τουρκάκια ελάτε.....απλά δεν θα ξαναγυρίσετε....χανούμια....
ΤΑ "ΑΔΕΕΕΕΕΕΡΦΙΑΑΑΑΑ ΜΑΣ" ΤΟΥΡΚΟΙ.............. ???????
25/01/2010 23:29
ΑΔΕΕΕΕΡΦΙΑΑΑΑΜΑΑΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ;;;;;;;;;;;;;;;
Ε ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΛ_ΒΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΠΑΛΙ............... ΠΡΟΔΟΟΟΟΟΤΕΕΕΕΣ
Gerhard Burgendorf-Amanatidis
25/01/2010 23:16
Κατι τετοια αρθρα περιμενουν οι στρατογκαβλοι καθε αποχρωσης για να περασουν νεα εξοπλιστικα προγραμματα. Τι εγινε ρε καρντασια τελειωσαν τα λεφτα της τελευταιας μιζας? Ποιας εταιριας τον τζιρο πατε να ανεβασετε παλι? Εφοσων φοβαστε βαλτε τους μπατσους οι τους ειδικους φρουρους στα συνορα -ετσι κι αλλιως εχει γεμισει ο τοπος με δαυτους- να σκοτωνουν Τουρκους αντι για 15χρονα. Ενα PLAYSTATION για τον καθενα γαλονα ειναι και αυτο λυση. Σιγουρα βαρυνει λιγοτερο τον προυπολογισμο. Υ.Γ. Ημερομηνια του σεναριου διαβαζω 2003? δεν ειναι τυπογραφικο λαθος ετσι? 2009 ας πουμε.....
COME AND GET US RE XAIWANIA
25/01/2010 23:14
mplofaroune paidia den proketai oute na to skeftestai to senario eisboleis apo ton ebro dioti h apolies tous tha einai megales ta kommanta mas ston ebro einai etoima
Για κοπιάστε..
25/01/2010 23:13
Το σκέφτονταν και το Φεβρουάριο του ''96... Δυστυχώς γι'' αυτούς όταν τα άρματα της 9ης Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας προχώρησαν στους προκαθορισμένους χώρους εφορμήσεως για να λάβουν επιθετική διάταξη με μέτωπο προς την Ελλάδα, δόθηκε εντολή ροής σε κάτι υπέροχες δεξαμενές "αρδευτικών έργων" και μέσα σε ελάχιστο χρόνο τα τουρκικά άρματα βρέθηκαν χωμένα στο νερό μέχρι το ύψος του πύργου τους χωρίς να μπορούν να κάνουν βήμα !!! Ο ιδανικός στόχος δηλαδή για επερχόμενο μπαράζ του ελληνικού Πυροβολικού !!! Μην το ψάχνετε, το γνωρίζουν κι οι Τούρκοι άλλωστε πως είναι άλλο πράγμα να μπαίνεις στο χωριουδάκι και να σκοτώνεις Κούρδους στα κρεβάτια τους κι άλλο να επιχειρήσεις να μπεις στον Έβρο !!

mixalis
25/01/2010 21:11
ΓΙΩΡΓΟΣ 25/1/2010 16:08

Γιώργο μου απ'' ότι ξέρω οι Βόρειοι και οι Νότιοι ητανε στην Αμερική. Και να τα αφήσετε αυτά Βόρειοι και Νότιοι,Βενιζελικοί-Βασιλικοί, Αριστεροί-Δεξιοί, Πασοκτζήδες-Νεοδημοκράτες. Πρέπει να είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς...
dimitris korinthios
25/01/2010 20:56
Τ? χθ?ς κα? τ? σήμερα. Μία ?λλάδα πο? τότε κα? τώρα πορευόταν μέσα ?π? συμπληγάδες. ? διαφορ? του τότε μ? τ? τώρα ε?ναι ?τι ?π?ρχαν κα? κάποιοι πο? δ?ν ?σκυβαν τ? κεφάλι κα? ?νάντια στο?ς δαίμονές του τότε κράτησαν τ?ν ?λλάδα πο? κα? μικρότερη ?ταν κα? φτωχότερη. Ο? ?διοι δαίμονες κα? τώρα. Τίποτα δ?ν ?λλαξε ?π? τ?ν πλευρ? το?ς τ? μόνο πο? ?λλαξε ε?ναι στ?ν δική μας μεριά. Τώρα δ?ν ?πάρχει κανε?ς ν? πε? ?χι κα? ? Μουσούρος ε?ναι ?λίου φαεινότερο ?τι ?φησε μεγάλο σόι πίσω του…
ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΣ Γ.
25/01/2010 20:13
ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΛΑΟ ΕΑΝ ΟΜΩΣ ΧΡΕΙΑΣΘΗ ΤΟΤΕ "ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ" ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ
EVA
25/01/2010 20:07
ψυχραιμια ραγιαδες........δεκα φορες με πολεμο κ μια φορα με πεννα......παλι με χρονους με καιρους παλι δικα μας θα''ναι.........
RICK PAPPAS
25/01/2010 20:05
KAI TI AKRIBWS KANEI H KYBERNHSH EP''AYTOY TOY QEMATOS; TIPOTA.

KAI TI LENE TA "NEA" KAI OI ALLES "POLI-POLITISTHKES" KAI "POLIKOSMIKES" EFHMERIDES TOY ''NEW WORLD ORDER'' (DIABAZE: YPHRETES TWN ARABWN KAI TOY MOYSOYLMANISMOY); TIPOTA.

MONON POY OI AKRAIO-ARISTEROI KATHGOROYN TOYS PATRIOTES SAN "AKRAIIO DEKSIOYS," "RATSISTES," "KSENOFOBOYS" KAI ALLA ONOMATA KAI EPIQETA KATA TO SYNHQES.
ΓΙΩΡΓΟΣ Σ.
25/01/2010 19:59
ΕΥΤΥΧΩΣ ΟΙ ΘΕΡΜΟΚΕΦΑΛΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΧΑΝΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΔΑΦΟΣ. ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΗΣΥΧΑ ΤΑ ΞΕΝΑ ΕΔΑΦΗ. Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΗΣ!
akaz
25/01/2010 19:58
Η Τουρκία δεν έχει μόνο ισχυρό στρατό αλλά και ισχυρή οικονομία και εξωτερική πολιτική διεθνούς κύρους τώρα πια.
Το ότι δεν επιτίθεται απλά θεωρώ περιμένει για να πάρει αύτά που θέλει χωρίς να κουνήσει ούτε το δακτυλάκι της.
Θα της τα δώσουν δώρο οι "πολιτικάντηδές" μας για να συνεχίσουν ήσυχα το φαγοπότι τους.
suhde kai oi turkoi araves kurdoi metanastepsan
25/01/2010 19:51
to idio pu ekanes esy kanun oi apaves turkoi irakinoi
opote eisai sthn idia moira me aftus tus musulmanus suhde
fenetai pws eisai iatas sthn nea iorkh
mas fwthses twra
vlepete mayisses fenetai
25/01/2010 19:46
den yinwntai pragmatikwths tetoia senaria
mallwn oi turkoi 8a pernun mizes apo thn lokhit
se ka8e agora ths ellados apo usa.. opote mas pezun ton babula kai uuuu afto smferne kai stus dikus mas dioti agorazwntas opla pernun mizes gnoston kai sto nato
3 factors me ena uuuu h ellas exei parei tosa opla meta to
75 pu me ta lefta afta 8a agoraze 3 oikopeda me emvadon ths turkias mhn trwte vlhta poia
oi turkoi den apxizun polemo mesa sto nato dioti 8a tus kostisei para poly to xerun afto
opote den trexei tipote
an tus eperne na mas kirhtan polemo 9a to eixan kanei prin ta imia
Χρήστος Κ
25/01/2010 19:10
Ο Γιωργάκης, ο Κωστάκης και το Ντοράκι θέλουν να βάλουν αυτούς στην Ευρώπη; Να μπορούν να μετακινηθούν 2-3 εκατομμύρια και να έλθουν στην Ελλάδα και σε 5 χρόνια να τους δώσουμε πολιτικά δικαιώματα ;;;;;;;; Δ-Η-Μ-Ο-Ψ-Η-Φ-Ι-Σ-Μ-Α !
ΛΑΒΑΣ
25/01/2010 19:03
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 25/1/2010 14:17

Τι κρίμα βρε Στάθη, πόντιος εσύ να καταδέχεσαι να βάζεις την υπογραφή σου κάτω από δοτά κείμενα, έστω και αν σε εκφράζουν.
Δεν βλέπεις με τι έντεχνο τρόπο ρίχνουν το δηλητήριο κατά του εβραϊκού έθνους; και έτσι παρουσιάζεσαι εσύ σαν αντισημίτης.( ας πούμε το Τελ Αβιβ που έξω μέσα εδώ και χρόνια άφησε υπονοούμενα για την Κρήτη,)
Δεν έχεις καταλάβει ότι χρησιμοποιούν την ποντιακή σου ντομπροσύνη και την άδολη ψυχή του πόντιου που πάντα είχε μια υπερβολική αγάπη για την πατρίδα, γιαυτό και πάντα ήτανε ακρίτας φρουρός;
Τι να την κάνει την Κρήτη το Ισραήλ, ένα κράτος που χρόνια αγωνίζεται για την ύπαρξή του για την επιβίωσή του, περιτριγυρισμένο από χώρες εχθρικές με φανατικούς μουσουλμάνους.
Στους δύσκολους αυτούς καιρούς, το Ισραήλ είναι ο ευρωπαϊκός κυματοθραύστης που σταματάει τον μουσουλμανικό επεκτατισμό με αμερικανική, και λίγη ευρωπαϊκή, βοήθεια.
Τον ρόλο που έπαιξε η αρχαία Ελλάδα του Θεμιστοκλή και του Μεγαλέξανδρου που προστάτευσε τον δυτικό πολιτισμό από τις περσικές ορδές, παίζει σήμερα το εβραϊκό κράτος.
Πρέπει να υποστηριχθεί περισσότερο από την Ευρώπη, διότι αν οι Ευρωπαίοι αδιαφορήσουν όπως κάνανε και με το Βυζάντιο και σταματήσει η Αμερική την βοήθεια , γρήγορα θα δούμε και πάλι τους φανατικούς τουρκομουσουλμάνους έξω από τα τείχη της Βιέννης.
Αραϊκα πόντιε Στάθη. Νούνσον ολίγον
αμιαντος
25/01/2010 18:47
Εαν οι τουρκοι επιχειρουσαν το ατοπημα να "εισβαλουν" η ιστορια θα εγραφε οτι "Ποτε αλλοτε τοσοι πολλοι δεν σφαγιαστηκαν απο τοσους λιγους". Η Τουρκια δεν θα μπορουσει να αντεξει ενα πολεμο "μεχρι εσχατων" αυτο το γνωριζει πολυ καλα.
Maria Moneta
25/01/2010 18:39
Ma den exoun me ti na asxolithoun ta paidia (dipla). To pio fronimo einai na mhn dinete kamia simasia se ti xe-thaftoun apo ta sentukia tou pasa tous kai perimenoun antidrasis apo thn Ellada edo se auth thn selida. Pios kale tha erthi na parei TI ? Mipos tha prepei na strepsoume to blemma se POSOUS Ellhnes exei dothei sthn Tourkia h thesi opos ( Boulefth proedrou kinotitas organismon k.t.l. ? ) Dioti o Ebros kai genika h Thrakh exei arketous... oxi oti oi anthropoi den einai axioi h filikoi kai epitiximenoi, alla etsi sthn akrhtikh Ellada dimiourgounte ( oneira) stous Pasades !!!! NOMIZO.
Maria Moneta
σκόκος
25/01/2010 18:22
Άραγε τέτοια άρθρα τι σκοπιμότητες εξυπηρτούν;
σκόκος
25/01/2010 18:22
Άραγε τέτοια άρθρα τι σκοπιμότητες εξυπηρτούν;
bili.laz
25/01/2010 17:52
οι διαρροες πολεμικων σεναριων στη κοινη γνωμη γινονται για να μας φοβησουν και να συνετησουν καποια γειτονικα κρατη της τουρκιας,εγω θα προτινα ψυχραιμια και εγρηγορση σε ολους τους συμπολιτες μου,παλαιοτερα σεναρια καποιων θανατικων τουρκαλαδων ανεφεραν καταληψη της θρακης εστω και με μεγαλες απωλιες απο την μερια τους της ταξης των 100000 και ανω νεκρων τουρκων στρατιωτων και μεγαλες ζημιες στο μηχανοκινητο τμημα τους,λοιπον εγω θα προτινα στην πολιτικη ηγεσια της πατριδας μας να ξανασκεφτοταν την πολυποθητη εισοδο της τουρκιας στην ε.ε και να εθετε βετο,διοτι τετοιο απολυτιστο και βαρβαρο κρατος κρατος δεν εχει θεση στην ε.ε που δεν σεβεται τους κανονες καλης γειτονιας,τις συνθηκες και τις διεθνεις συμφωνιες αλλα και τις ζωες των τουρκων πολιτων εμφανιζοντας τους σαν ενα στατιστικο στοιχειο αρκετα ακραιου μεγεθους σαν αναγκαια θυσια στον μεγαλοιδεατισμο και νεοθωμανισμο καποιων ηλιθιων θανατικων τουρκων τυπου νταβουτογλου κ.α στρατηγων,το τιμημα μιας τετοιας πολεμικης επιχειρησης θα ηταν καταστροφικο για τους τουρκους και θα εφερνε ομονοια και ενωση σε ολους τους ελληνες και εναν κοινο μετωπο να αγωνιστουν ολοι οι ελληνες ανεξαρτητα πολιτικων πεποιθησεων και ηλικιας εναντια σε καθε μικρη η μεγαλη απειλη.
Μιχάλης Αγγέλου
25/01/2010 17:47
ο μεγαλήτερος εχθρός της Ελλάδος μετά την Τουρκία είναι ο βρώμικος συνδικαλισμός. Εάν συνεχίσουμε να τροφοδοτούμε τους δικαστικούς,εφοριακούς, βουλευτές κλπ με χρήμα και υποβαθμίζουμε το πρωσοπικό των Ενόπλων Δυνάμεων η ελληνική κοινωνία θα το πληρώσει. Οι τούρκοι έχουν υπομονή και περιμένουν.
Y.T.
25/01/2010 17:23
SE PERIPTOSI TOURKIKIS ISVOLIS THA PANE OI TRAKTERAKIDES NA KANOUNE BLOKO STA TOURKIKA TANKAS. KAI OI MEN KA OI ACHRISTOI INE.
DIMOKRATIA KAI DIMOKRATIKI METACHIRISI PROS AFTOUS POU XEROUN TI INE DIMOKRATIA KAI TIN SEVONTE. STOUS ALLOUS ....SCHINI KAI PALOUKI.
ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ
25/01/2010 17:15
@ΑΛΕΞΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ................................................... ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ μαθε στο Μαλμε της Σουηδιας και αλλου για τα επεισοδια που εχουν κανει οι ξενοι εναντια στην Σουηδια που τους εχει "αγαπησει" πρις γραφεις ΜΠΟΥΡΔΕΣ
σιντελα αρφαραχ
25/01/2010 17:12
ας μπει και κανενας περιτμημενος σε αυτη τη χωρα!
"BLATTEJAVEL"
25/01/2010 17:07
@ΑΛΕΞΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ............................................ Γιατι μενεις στην νεα Yορκη οταν εχεις Σουηδικη yπηκοοτητα??? Μηπως επειδη και εσυ ο ιδιος σιχαθηκες αυτην την ρατσιστικη σκατ_χωρα?? Το ξερουμε τι παραδεισος ειναι η Σουηδια σου.....JAVLA BLATTE Σουηδο σε υπολογιζουν στην σουηδια η για σβαρτσκαλε BLATTE?? Αντε καλο νου..............
Nikos... Germany
25/01/2010 16:57
YPARXEI MIA TASH HTTOPATHEIAS EDW MESA ANEU LOGOU KAI AITIAS. THA EINAI DYSKOLOS O AGWNAS KATA TWN TOURKWN ALLA AKOMH DEN XASAME.... OTAN KAI AN SYMBEI TOTE THA MILHSOUME GIA THN HTTA MAS. EIMASTE LETE ANORGANOTOI DEN EXOUME AEROPORIA, NAUTIKO, OPLIKA SYSTHMATA.....AN EIMASTAN ETSI THA MAS EIXAN KANEI "NTOU" OI TOURKOI. TI PATHATE SAS EXEI KANEI PLYSH EGKEFALOU TO HTTOPATHES POLITIKO SYSTHMA KAI TA ANTHELLHNIKA MME..........Zwaaaaaaa!!!!
ΑΝΤΕ ΝΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΑΝΙΑ ΕΙΣΤΕ !!!!!!!!!
25/01/2010 16:53
LET THE BODIES HIT THE FLOOR !!!!!!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΝΥΠΟΜΟΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ !!!!!!!!!

ΤΙ ΤΟ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ???

ΟΛΟ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΛΑΠΙΠΕΣ ΕΙΣΤΕ !!!! ΤΟΛΜΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΟΔΑΡΑΚΙ ΣΑΣ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΒΕΡΥΚΟΚΟ !!!!

ΓΙΟΥΡΓΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!!!!
Κ.Γ.
25/01/2010 16:49
Προς Γιώργος 25/1/2010 16:08... Αν όλοι οι Έλληνες εκεί κάτω στο νότο είναι σαν και του λόγου σου χίλιες φορές να γεμίσει η χώρα με μετανέστες...Ακου τι λες ρε...Επειδή απέχει ο εβρος από την Αθήνα ας τον πάρουν οι τούρκοι...Δηλαδή ξεκαβάλα λιγο. Καλά σας λένε μ#####ς.
ΑΔΕΕΕΕΕΕΡΦΙΑΑΑΑΑ ΜΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ..............
25/01/2010 16:46
ΑΔΕΕΕΕΡΦΙΑΑΑΑΜΑΑΑΣ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΝΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΚΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΩΣ ΣΑΣ ΗΡΘΑΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΚΑΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; Ε ΡΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΑΛαΒΑΝΕ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΩΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ ΚΑΜΙΑ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΠΑΛΙ............... ΠΡΟΔΟΟΟΟΟΤΕΕΕΕΣ
jackpot
25/01/2010 16:45
Ασκηση επι χαρτου θα ηταν. Δεν υπαρχει περιπτωση να γινει τιποτα στον Εβρο. Ελληνες και Τουρκοι στρατηγοι συνεργαζονται αψογα τοσα χρονια εκει σε ολων των ειδων τα λαθρεμπορια που ενας πολεμος δεν τους συμφερει καθολου.
mixalis
25/01/2010 16:19
To άρθρο αυτό είναι η καλύτερη απάντηση σε αυτούς που επιμένουν αυτοκαταστροφικά να μιλούν για διπλωματία και αφοπλισμό.
Στον καθαρά στρατιωτικό τομέα πιστεύω οτι η ελληνική πλευρά έχει το πλεονέκτημα καθώς η ελληνική όχθη του Έβρου είναι φυσικά οχυρή, ενώ η τουρκική είναι τελείως πεδινή. Πιο δύσκολη είναι η κατάσταση στα νησιά των οποίων η άμυνα πρέπει να ενισχυθεί. Αλήθεια μπορεί κανείς να μου εξηγήσει γιατί η φιλειρηνική και φιλοευρωπαϊκή Τουρκία συνεχίζει να διατηρεί τον μεγαλύτερο αποβατικό στόλο στην Μεσόγειο? Μήπως για ...αμυντικούς σκοπούς?

Υ.Γ. Εσύ που ονειρεύεσαι είσοδο του Βουλγαρικού στρατού στη Θεσσαλονίκη στο αηδιαστικό site σου να ξέρεις οτι τυχόν νίκη τουρκικού στρατού στον Έβρο σημαίνει αυτομάτως και κατάληψη της Αν. Ρωμυλίας (όπου ζει μεγάλη τουρκική μειονότητα) μέχρι περιχώρων της Σόφιας. Στο λέω για να σου μετριάσω τη χαρά κομιτατζούλη...
ΑΛΕΞΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ
25/01/2010 16:15
Ζω στην Νέα Υόρκη
Έχω διπλή υπηκοότητα, Ελληνική και Σουηδική.
Η Σουηδοί που ειναι έξυπνοι κατάφεραν να πάρουν μαζί τους τους ξένους που αποτελούν το 15% του πληθυσμού.
Κέρδισαν και οι μετανάστες και η Σουηδία !
Εδώ μερικοί θέλουν συγκρούσεις και δεν βλέπουν το μέλλον.
Δεν βλέπουν ότι αν δεν δείξουμε αλληλοκατανόηση στο τέλος θα το πληρώσουμε ακριβά όλοι..
Οι Έλληνες απο αρχαιοτάτους χρόνους πάντα μετανάστευαν και πάντα κατάφερναν να πάρουν μαζί τους άλλους λαούς..
Σκεφτείτε μόνο τι έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος και θα καταλάβετε...
ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ
25/01/2010 16:13
Σχέδιο Τούρκων για κατάληψη του Έβρου, με στόχο την βουλή στην Αθήνα!
ΓΙΩΡΓΟΣ
25/01/2010 16:08
ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ!ΓΙΑΤΙ??ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ......Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ.(80 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΙ),ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ,ΕΝΩ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΜΟΙΟΓΕΝΕΙΑ,ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ...ΕΤΣΙ Ο ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ.....ΣΥΝ ΤΙΣ ΑΛΛΟΙΣ Η ΘΡΑΚΗ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ....ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.......ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΝΟΤΙΟΙ),ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ 1000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΜΑΣ,ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΕΙ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΚΑΘΑΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ....ΟΠΟΤΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΥΣΗ
ένας αναγνώστηςrdc)
25/01/2010 15:45
Καλά θέλετε να πέσουμε στο ίδιο επίπεδο με τους απολίτιστους μουσουλμάνους; Εδώ κύριε είναι χριστιανικό κράτος και ως γνωστό ο υιός της αειπαρθένου και του παναγάθου είπε όποιος σε ραπίζει να του γυρνάς και το άλλο μάγουλο -έτσι για να μάθει-.
Σαν ιδέα πάντως να στέλναμε και εμείς στα μεμέτια (όπου ισχυρίζονται ότι είναι τούρκοι) ανοιχτές φυλακές πως σας φαίνεται;Ημήπως φοβούμαστε ότι θα διαμαρτυρηθούν οι τούρκοι -και χέστηκε η φοράδα στο γενί τζαμί.
Οσο κάνουν κουμάντο πράκτορες των αμερικανών στα υπουργεία άμυνας και εξωτερικών θα έχουμε "πολιτισμένες" δηλ.δειλές-υποχωρητικές και αντεθνικές αναιμικές αντιδράσεις στις προκλήσεις των τούρκων και αυτό γιατί μας έχουν "δεδομένους" συμμάχους οι αμερικάνοι-που δεν έχουν την δύναμη να αμφισβητήσουν υπογραφές και συμμαχίες ακόμα και αν βλάπτονται τα εθνικά τους συμφέροντα-εν αντιθέσει με τους τούρκους και γι αυτό τους σέβονται.
Tsakalos
25/01/2010 15:28
@Ανθημων Γουλιμης 25/1/2010 13:58 Δεν είναι μονο εξωτερικό το πρόβλημα βλέπω έχουμε και εσωτερικό! Γεια σου "ΠΡΟΤΕΒΟΥΣΙΑΝΕ" που δεν έχεις παιδιά ούτε σκυλιά, αλλα ούτε και πατρίδα!
Βασίλης
25/01/2010 15:17
Ο Έβρος είναι δύσκολο πεδίο για τους Τούρκους εκτός αν γίνεται για λόγους διάσπασης- εν πάση περιπτώση κανένα δεν είναι εύκολο πεδίο αν εμείς απλά τους πετάμε μολότωφ...

θα πάνε φαντάζομαι πολλοί ''τζάμπα μάγκες'' με καδρόνια και μολότωφ να διαμαρτυρηθούν στους Τούρκους για την εισβολή και μετά θα διοργανώσουν πορεία στο Σύνταγμα υπο το σκωπτικό βλέμμα του αγνωστου στρατιώτη...

για αυτό γελάει όλος ο κόσμος με τα χάλια μας, η αποφασιστηκότητα μας επιδεικνύεται κάθε μέρα απέναντι στους δικούς μας- εκ του ασφαλούς.

Μια που το συζητάμε ας φτιάξουμε και κανα τάγμα λαθρομεταναστών, μόνο που δεν ξέρουμε προς τα που θα ρίχνουν...

και τέλος, φαντάζομαι η πολιτική ηγεσία είναι διατεθημένη να υπερασπιστή μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος της τα ιερά και όσια της πατρίδας μας και την ελευθερία μας και ας μειώνει προεκλογικά τη θητεία στο 9μηνό και καταργεί θητεία σε ναυτικό και αεροπορία.

Πρό-μειώσεως έβγαιναν έφεδροι βατραχάνθρωποι που υπηρετούσαν σε νευραλγικά σημεία, φαντάζομαι αυτοί μας περίσσευαν...αλλά ξέχασα δεν βγαίναν ΜΙΖΕΣ απο τέτοιους πολλαπλασιαστές ισχύος...

''μη μου τους κύκλους τάρεττε''
E
25/01/2010 14:56
ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ,AYTA NAI ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ.
ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ...ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ!! ΤΟ 2010 ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1996 Η 1988.
ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΘΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ..ΚΟΝΙΟΡΤΟ, ΠΡΙΝ ΚΑΛΑ- ΚΑΛΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ!!!
ΑΣ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΝ!!!

tsolias
25/01/2010 14:19
Δεν είναι σωστό να κατηγορούμε μια χώρα σαν την Τουρκία που έχει προσφέρει τόσα πολλά στον παγκόσμιο πολιτισμό.
Ενδεικτικά αναφέρω:
Soutzouk loukoum
Hanum burek
Hamam
Baklava(ας τους δώσουμε με δάκρυα στα μάτια την πατρότητα)
Gialatzi dolma
Κ.α που δεν είναι αρκετός ο χώρος για να απαριθμήσω.
Οι τούρκοι εξ άλλου είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό τους,
λιγάκι απο τον τόπο μας να έχουν για δικό τους.
Σιγά μωρέ.......τι ζητάνε δηλαδή ..
ΣΤΑΘ.ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
25/01/2010 14:17
Οι Τούρκοι κάνουν την δουλεία τους , και την κάνουνε καλά , εμείς τι κάνουμε ? ευχές ,ευχές , ευχές , στην Τουρκία ο κάθε ένας κάνει την δουλεία του , οι πολιτικοί την δικιά τους , και οι στρατιωτικό την δικιά τους , δεν είναι Ελλάδα βλέπετε , ας τολμήσει ένας στρατηγός στην Ελλάδα να πει κάτι , την επομένη θα πάει σπίτι του , άσε που θα κατηγορηθεί ότι είναι άκρα δεξιά , οι Τούρκοι μετά το 1974 αν και νικητές στην Κύπρο δεν κάτσανε με σταυρωμένα χέρια , φτάσανε και περάσανε την Ελλάδα στρατιωτικά , και ας λέμε εμείς ότι είμαστε καλύτερη , πουθενά στον κόσμο μάχιμοι πιλότοι αεροσκαφών με εκατοντάδες ώρες πτήσης ετησίως σε συνθήκες πολέμου δεν αμείβονται πενιχρά όπως στην Ελλάδα , ερωτώ γιατί ένας βουλευτής να αμείβεται με 5-6 χιλ Ευρω το μήνα και ένας μάχιμος πιλότος που δεν γνωρίζει εάν θα γυρίσει πίσω σπίτι του από της καθημερινές αερομαχίες που δίνουνε να αμείβεται τα μισά και αυτά μαζί με επιδόματα , τι είναι δηλαδή ένας πολιτικός , το Α και Ω της Ελλάδος , μήπως όλοι τους είναι ένας και ένας αδιαμφισβήτητα μυαλά και σωτήρες του έθνους ? αντί να κάνουνε την Ελλάδα υπερδύναμη στην μεσόγειο έστω και συμβατικού χαρακτήρα από το 1974 και μετά την καταντήσανε καρπαζοεισπράχτορα , την μια η Τουρκία την άλλη τα Σκόπια , την επόμενη φορά κάποιος άλλος θα βρεθεί , ας πούμε το Τελ Αβιβ που έξω μέσα εδώ και χρόνια άφησε υπονοούμενα για την Κρήτη , το τι λένε οι Τούρκοι στρατηγοί είναι λόγια να αγαπιόμαστε , ότι γίνετε επί χάρτου γίνετε για την εφαρμογή στην πράξη , αλλιώς μπορούσανε να το κάνουνε ας πούμε για την Αυστραλία , την Σαμόα , το Μπαγκλαντές , και εάν καταρριφθεί ένα μη επανδρωμένο Τούρκικο αεροσκάφος στα βαθιά του Αιγαίου από τους Τούρκους τι θα λέμε ότι δεν το κάναμε εμείς , και καθαρίσαμε ? δεν είναι έτσι , όποιος ξεχνά της υποχρεώσεις του που σχετίζονται με την ασφάλεια της χώρας του είναι καταδικασμένος , εδώ και χρόνια έχουμε παραγγείλει οπλικά συστήματα που δεν ξέρουμε πότε θα παραλάβουμε , και εάν ΘΑ τα παραλάβουμε , ενώ η απέναντι δουλεύουνε πυρετωδώς μέρα νύχτα εμείς πέρα βρέχει , θα μας τα λύσουνε όλα τα προβλήματα τα Ηνωμένα έθνη και ο Ομπαμα .
Βασίλης
25/01/2010 14:17
Είχε πεί κάτι πολύ επικίνδυνο για την Ελλάδα ο Τουργκούτ Οζάλ, αλλά τότε κανείς δεν τον άκουσε (σε ελεύθερη απόδοση) : "δεν χρειάζεται να κάνουμε πόλεμο με την Ελλάδα, απλώς να τους στείλουμε μερικά εκατομμύρια λαθρομετανάστες και τους τελειώσαμε για πάντα".
Αυτό δεν γίνεται τώρα ;
Καιρός να ξυπνήσουμε !
Γιωργος Στ.
25/01/2010 14:02
Πςςςςςς,ηΤουρκια επιθυμει θερμο επεισοδιο.Μενω αφωνος.Τα κανα επανω μου.Δε θα κοιμηθω το βραδυ απο την ανησυχια μου.Ρε,δε βρισκετε τιποτ'' αλλο για να δικαιολογησετε τις σπαταλες σε εξοπλισμους λεω εγω.Τα περι επεκτατικης πολιτικης της Αγκυρας δε μας πειθουν πλεον.Χορτασαμε.Αλλαξτε χερι στη μ...α
Ανθημων Γουλιμης
25/01/2010 13:58
Η Ελλαδα ειναι ενα διαλυμενο κρατος χωρις ηθικο και ομοψυχια. Ωρες-ωρες απορω γιατι οι Τουρκοι δεν μπουκαρουν να μας παρουν νησια η κομματια της Θρακης.

Μαλλον θα μας λυπουνται.

nik
25/01/2010 13:39
Οι Τουρκοι δεν χρειαζεται να εσβαλουν για να μαs καταλαβουν ειδη βλεπουμε την αλωση τηs Ελλαδαs απο τουs λαθρομεταναστεs
Mike
25/01/2010 13:33
@ΨΥΧΡΑΙΜΑ

Mexri tote omos kale mou file einai CAOC-7 eos otou na klisei to eski sehir pou den to klinoum me tipota oi tourkoi.
H nea domi eprepe na eixe efarmostei alla pazareuetai o rolos tis larisas oste na xrisimopoioun oi tourkoi ta radar tous sto miso aigeo kai na anaferoun afta stin smirni opou einai to strtatigeio. Ayta diladi tha dinoun to RAP =recognised air picture kai tha xaraktirizoun ta ixni ton aeroskafon opos ayta theloun.
Omos mexri na efarmostei i na ginei kati tetoio pros ti i kindinologia?
Poulaei perissotera fila tha mou peis!
Yparxoun anthropoi pou xeirizontai ayta ta themata kai eytyxos den einai dimosiografoi!
SPYROS
25/01/2010 13:29
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΕ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΣΕΝΑΡΙΑΚΩΣ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΛΥΣΗ. ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΕ ΝΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ 1-2 ΕΚΑΤ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ'' ΑΛΒΑΝΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ (ΜΕΤΑ ΚΟΣΣΟΒΟ) ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΙΣΟΙ (ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΙΝΑΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ''ΜΑΓΙΑ'' ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥ 10% ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ! ΕΝΤΩΜΕΤΑΞΥ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΚΡΙΣΙΜΑ ΠΟΣΤΑ ''ΔΡΑΓΩΝΕΣ'' ΝΑ ΜΑΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ''ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ'' ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ''ΝΕΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ'' ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ''ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΣΜΟΥ'' ΝΑ ΣΥΓΚΡΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ!
ΜΕΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ! ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ....
αμιαντος
25/01/2010 12:04
o "εβρος" ειναι ενα πολυ δυσκολο πεδιο μαχης για να κανεις σεναρια πολεμου ειδικα οταν η γεωγραφικη σου περιοχη δεν ειναι καταλληλη για αιφνιδιασμο και δεν εχεις και αεροπορικη υπεροχη. Τα σεναρια ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ "τηλεταινιες" !!
ΨΥΧΡΑΙΜΑ!
25/01/2010 11:59
<<TO .
H ametroepia einai kakos symboulos!
Den einai pante xrisima tetoia arthra!>>.
Ο Mike 25/1/2010 11:34 ΜΠΕΡΔΕΥΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΜΑΤΑ. ΤΟ CAOC-7 ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΤΩΡΑ . ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΔΟΜΗ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ - ΛΕΓΕΤΑΙ CAOC- 4. ΟΠΟΤΕ ΤΑ ΠΕΡΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑς ...
george
25/01/2010 11:43
Τι εγινε χαθηκαν οι Πασοκοι σημερα; Ειδαν μηπως οτι με τα ζεϊμπεκικα δεν γινεται εξωτερικη πολιτικη; Ζητω ο Γιωργακης και η Μαργκαρετ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΑΚΩΝΟΠΟΥΛΟΣ
25/01/2010 11:35
Κοιμηθείτε έλληνες και τρώτε ότι σας σερβίρουν. Να μου πείς τα ίδια πράγματα λένε και στους απέναντι...για τους κακούς έλληνες.
Το πρόβλημα μας δεν είναι οι άλλοι...είμαστε εμείς οι ίδιοι. Αλλώστε κοιτάχτε πόσες ελληνικές εταιρίες είναι εκεί και πόσες τουρκικές είναι εδώ.
Απλα ένα ωραιο παραμυθάκι που πουλάει χρόνια για να γίνονται οι εξοπλισμοί...εν όψη κρίσης μάλιστα...Άπο την μία θα λέμε περικοπές σε μισθούς και επιστροφή συνθηκών εργασίας στον μεσαίωνα, και από την άλλη θα έχουμε τα χρήματα να αγοράζουμε πολεμικό εξοπλισμό....
Mike
25/01/2010 11:34
To CAOC tis larisas einai to CAOC 7 .
H ametroepia einai kakos symboulos!
Den einai pante xrisima tetoia arthra!
Φιλιππινεζος Παρατηρητης
25/01/2010 11:27
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ Μ.Μ.Ε. {Δημοσιεύτηκε στις 27-12-2009} Τρείς Τούρκοι συνελήφθησαν από τις τουρκικές αρχές , με την κατηγορία της κατασκοπείας για λογαριασμό της Ελλάδας , κατά πως αναφέρουν τα τουρκικά Μ.Μ.Ε.στις 26 Δεκεμβρίου 2009. Συγκεκριμένα η εφημερίδα "Χουριέτ", αναφέρει ότι αυτοί βρίσκονταν υπό παρακολούθηση ένα περίπου χρόνο από τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και συνελήφθησαν στις 23 Δεκεμβρίου 2009 στη Σμύρνη και στην Αλικαρνασσό. Ελάμβαναν δε για κάθε πληροφορία που διεβίβαζαν στους Ελληνες από {500 – 1.000} ευρώ έκαστος . Κατά την έρευνα που έγινε στις οικίες τους , απεκαλύφθησαν φωτογραφικές μηχανές , κιάλια , τηλέφωνα και φωτογραφίες τουρκικών βάσεων. Ολα αυτά μας προκαλούν ανησυχία , διότι ως είναι γνωστό, τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. κατευθύνονται από τη "Μ.Ι.Τ." Δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι και η κρίση στα "Ιμια", ξεκίνησε από τα τουρκικά Μ.Μ.Ε. Δηλαδή εν προκειμένω προσπαθούν να δώσουν άλοθι στην Τουρκία για τη δημιουργία, πιθανώς θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή και στη Θράκη, που κατά τη γνώμη μου από εκεί θα αρχίσει η εμπλοκή της Ελλάδας με την Τουρκία και που αν δεν μεσολαβούσε ο νομός Εβρου, θα είχεν ήδη δημιουργηθεί . Δεν μας διαφεύγει επίσης ότι και η ιταλική φασιστική εναντίον της Ελλάδας επίθεση το 1940 , ξεκίνησεν επίσης με προβοκάτσια στην Αλβανία. Συγκεκριμένα , πριν από την επίδοση του ιταμού τελεσιγράφου και την απρόκλητη επίθεση των Ιταλών φασιστών του Μουσσολίνι , η Ιταλία προέβαινε σε διάφορες προκλητικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας. Οπως οι συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναερίου χώρου, από την πολεμική αεροπορία της , πολυβολισμούς κατά επιβατικών ελληνικών πλοίων, την ανακίνηση του δήθεν μειονοτικού θέματος της Τσαμουριάς, τη δολοφονία του διαβοήτου Αλβανού ληστή "Νταούτ Χότζα", τον οποίον η ιταλική προπαγάνδα τον εμφάνιζε σαν Αλβανό πατριώτη κ.λ.π. Το ίδιο ακριβώς σχέδιο εφαρμόζει και η Τουρκία . Η Ελλάδα τότε και τώρα , ακόμα και κατόπιν του ύπουλου τορπιλισμού του ευδρόμου πλοίου "ΕΛΛΗ", δεν προέβη σε καμία ενέργεια εναντίον της Ιταλίας , νομίζοντας ότι θα αποφύγει τον πόλεμο. Το ίδιο έπραξε στα Ιμια το ίδιο πράττει και σήμερα . "Ουδέποτε όμως στην ιστορία η υποχωρητικότης απέτρεψε έναν πόλεμο. Αντίθετα τον επετάχυνε διότι ο αντίπαλος νομίζει ότι υπάρχει αδυναμία και έτσι αποθασύνεται". Είναι επίσης ύποπτο το γεγονός και μας βάζει σε σκέψεις , ότι και τα Σκόπια επιχειρούν το ίδιο με την Τουρκία , με τη δημοσίευση στην εφημερίδα "Βέτσερ" τα ονόματα είκοσι πολιτικών, και πέντε Μ.Μ.Ε. ότι δήθεν χρηματοδοτούνταν από την ελληνική κυβέρνηση τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια . Μεταξύ αυτών και οι κ.κ. Μπράνκο Τσερβενκόφσκι , τέως πρόεδρος των Σκοπίων, Βλαντιμίρ Μπούσκοφσκι , τέως πρωθυπουργός, Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι τέως ΥΠΕΞ κ.α. Το πλέον όμως ανησυχητικό είναι το γεγονός της ύπαρξης προεκλογικών μυστικών συμφωνιών, μεταξύ του πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Γ. Παπανδρέου και των κ.κ. Ερντογάν και Γκρούεφσκι , όπως αφήνουν να εννοηθεί τόσον ο κ. Ερντογάν όσο και ο κ. Γκρούεφσκι . Μέχρι ποίου σημείου της ελληνικής επικράτειας φτάνουν αυτές οι συμφωνίες τον γνωρίζουν αυτοί και η αμερικανική εξωτερική πολιτική. Μήπως η αλλαγή που επιδιώκει ο Αμερικανός πρωθυπουργός της Ελλάδας είναι άλλη από αυτή που διακηρύττει ; Ες αύριον τα σπουδαία !... 27-12-2009 Φ.Π.
ΓΙΩΡΓΟΣ
25/01/2010 11:24
ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΤΑΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.ΒΕΒΑΙΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΝΟΥΝ Η ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΤΗ ΠΡΟΒΑΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΟΣΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.
TZΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
25/01/2010 11:11
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΛΗΨΙΑ. ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΕΦΡΙ ΑΝΗΣΥΧΩ ΣΦΟΔΡΑ.
Georg
25/01/2010 11:00
Ti το θελεις οταν εχεις εναν τετοιο γειτονα, πρεπει παντα να εισαι πανετοιμος για ολα τα ενδεχομενα, το τουρκι μας πηρε ολα τα μερη της ανατολης μας ξεριζωσε απο τα πατρογονικα μας εδαφη μια ιστορια 3.οοο χρονων, βεβαια σε αυτο φταιμε και εμεις με τα λαθη μας και συνεχιζουμε ακομη και σημερα, εχουμε ξεχασει ολο τον ποντιακο ελληνισμο περιπου 2.εκατομμυρια που ζη στην τουρκια, και επισημα η ελλαδα ποτε δεν πηρε θεση σε αυτο το θεμα, το μονο που κανει ειναι να δεχεται καρπαζιες, και αξιωσεις της τουρκιας στην θρακη και το αιγαιο, με τον φοβο παντα να μην θιξει τους γειτονες,γιατι ειναι αδυναμη να υποστηριξει τα συμφεροντα της, και αυτο γιατι δεν εχωμε οικονομια, και βιομηχανια, και αυτο το ζουμε σημερα και το βλεπουμε με μια τουρκια να αναπτυσετε ραγδαια, και μια ελλαδα να φθεινη, σε αυτα τα χαλια μας εφεραν οι πολιτικοι μας με τις φαγωμαρες, και τις λανθασμενες επιλογες.
Ξένια
25/01/2010 10:57
Οι Τούρκοι βρήκαν την οριστική λύση. Στέλνουν χιλιάδες ασιάτες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα που επιβαρύνουν, διαλύουν και αλλάζουν τη σύνθεση της χώρας και έτσι καθάρισαν. Χωρίς στρατούς χωρις τίποτα. Εμείς εδώ κάνουμε τους καλούληδες και τους αριστερούληδες και είμαστε για κλάματα.
ΓΣ
25/01/2010 10:36
Κατά τα άλλα να μπει η Τουρκία στην ΕΕ. Γιατί αυτή η εμμονή με την ένταξη της Τουρκίας;
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΑΝΕΛΛΑΚΟΣ
25/01/2010 10:24
KAI EMEIΣ ΘΑ ΚΑΤΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ Γ..........?
Δημήτρης Ν.
25/01/2010 10:18
Παλιά μου τέχνη κόσκινο....
Menelaos
25/01/2010 09:33
ΠΙΟ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ, ΚΑΝΟΥΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΩΠΟ

ΕΧΟΥΝ ΕΠΕΚΤΑΤΙΚΕΣ ΒΛΕΨΕΙΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΗ ΑΣΙΑΤΕΣ, ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝ, ΟΥΖΒΕΚΙΣΤΑΝ ΚΑΙ, ΟΥΓΚΑΝΤΑ, ΕΚΕΙ ΑΝΗΚΟΥΝ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ, ΝΑ ΕΙΣΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ!
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ
25/01/2010 09:29
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ. Η ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΗ ΦΙΛΙΑ ΕΧΕΙ ΓΕΡΕΣ ΒΑΣΕΙΣ...
ΠΑΣΧΑΛΗΣ
25/01/2010 08:25
Ευτυχώς που ηταν Μάρτιος γιατι αν ηταν απο Ιουνιο εως και Αυγουστο οι πτυχιουχοι ταλαιποριμενοι και σκληρα εργαζομενοι θα κανανε τα μπανια τους ή θα χτυπιουνταν σε τιποτα προποτζηδικα με στοιχημα και τζοκερ.
Να ζητησετε οι καραβαναδες επιδομα ενδεχωμενης απειλης ρεεεε και να δεις που θα το παρετε. Κατι πως ελεγε ο καφρος στην υποθεση του ζαχοπουλου "αυτοκτονικο ιδεασμο"