Το κοντέινερ με τις μπανάνες από τη Λατινική Αμερική έκρυβε φορτίο περίπου 52 κιλών κοκαΐνης, το οποίο κατασχέθηκε από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.
Το ύποπτο κοντέινερ έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε μέσα στον σταθμό των εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι της συμπρωτεύουσας.
Ακολουθήθηκε ολόκληρη διαδικασία προκειμένου να αποκαλυφθεί το φορτίο της κοκαΐνης. Το κοντέινερ σαρώθηκε από ακτίνες της αυτοκινούμενης μονάδας X-Ray. Από τη σάρωση διαπιστώθηκε στον εξωτερικό χώρο του μηχανισμού ψύξης του ψυγείου ύποπτη οργανική μάζα.
Υστερα από λεπτομερή έλεγχο του μηχανισμού ψύξης, στον οποίο μετείχε και ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, βρέθηκε και κατασχέθηκε η μεγάλη παρτίδα της κοκαΐνης, η οποία ήταν κατανεμημένη σε 47 πακέτα.
Η προανάκριση συνεχίζεται, ενώ κατασχέθηκε το εμπορευματοκιβώτιο – ψυγείο ως μέσο απόκρυψης και μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών.







