Στόχος του είναι ο Νότιος Τομέας να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στο Λεκανοπέδιο. «Τα νότια προάστια μπορούν να γίνουν το Μανχάταν της Αθήνας» αναφέρει ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ στον Νότιο Τομέα Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος δηλώνει έτοιμος έπειτα από μακρά και επιτυχημένη πορεία στην Αυτοδιοίκηση (αλλά και ύστερα από μια περιπέτεια υγείας) για μάχη στην κεντρική πολιτική σκηνή. Οπως τονίζει άλλωστε «η νέα Βουλή θέλει μαχητές».

Γιατί αποφασίσατε να βρεθείτε στην κεντρική πολιτική σκηνή;

Επειτα από μια θητεία 17 ετών ως δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και εκτιμώντας ότι η θητεία μου ήταν επιτυχής αλλά κυρίως αποδοτική, με έργο ορατό και μετρήσιμο, αποδέχθηκα την πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέλθω στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν σας κρύβω ότι ίσως το πιο εύκολο για μένα θα ήταν να θέσω ξανά υποψηφιότητα για δήμαρχος και να δημαρχεύσω για άλλα τέσσερα χρόνια και μάλιστα σε έναν δήμο πρότυπο από άποψη οργάνωσης, λειτουργίας, οικονομικών επιδόσεων και αναγνώρισης σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, καθότι το έργο μου τυγχάνει ευρύτατης αποδοχής. Πραγματικά, θα ήταν σίγουρα πολύ ασφαλές. Θεωρώ όμως πως ό,τι είχα να προσφέρω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση το προσέφερα.  Αποφάσισα να ασχοληθώ και να προσπαθήσω καθώς το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα δεν έχει προηγούμενο. Απ’ όπου και να το πιάσεις, η χώρα έχει μπει σε ένα σπιράλ οικονομικής καταστροφής και κοινωνικής εξαθλίωσης και όλα αυτά έχουν αντίκτυπο και στα εθνικά μας θέματα και μάλιστα σε μια περίοδο που υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από τους γείτονές μας και γενικότερα στην Ανατολική Μεσόγειο. Αυτή η κατάσταση θέλω να ανατραπεί και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος μπορεί να φέρει την αλλαγή.

Θεωρείτε ότι θα σας βοηθήσει η εμπειρία σας;

Ως δήμαρχος μόνο δημιούργησα και ποτέ δεν ραδιούργησα. Οι εκδηλώσεις εκτίμησης και αγάπης προς το πρόσωπό μου από τον κόσμο, καθώς και η αναγνώριση του έργου μου ως δημάρχου με γεμίζουν αισιοδοξία και μου δίνουν τη δύναμη να συνεχίσω στο νέο περιβάλλον της κεντρικής πολιτικής σκηνής. Φεύγω καταξιωμένος από την Τοπική Αυτοδιοίκηση με μεγάλη εμπειρία και μπαίνω στην κοινή προσπάθεια για να σηκώσουμε τη χώρα. Προσωπικά θα εξακολουθήσω να κάνω αυτό που έκανα ως δήμαρχος: θα είμαι κοντά στον άνθρωπο και τα προβλήματά του. Και κυρίως θα αναζητώ λύσεις αποτελεσματικές και ουσιαστικές. Οχι λόγια αλλά πράξεις. Γιατί καλές προθέσεις έχουν όλοι, η αποτελεσματικότητα όμως μετράει. Επιδιώκω λοιπόν να είμαι χρήσιμος και κυρίως ουσιαστικός. Η νέα Βουλή θέλει μαχητές και εγώ έχω αποδείξει ότι ξέρω και να μάχομαι και να κερδίζω.

Ποια είναι τα βασικά μηνύματα που θέλετε να στείλετε στους πολίτες;

Σε αυτή την ιστορική στιγμή για την Πατρίδα μας, τώρα που έχουμε να επιλέξουμε ανάμεσα στην αλήθεια ή το ψέμα, την πρόοδο ή τη μιζέρια, την ελπίδα ή την απογοήτευση, τώρα που αφήνουμε πίσω μας τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης, όλοι πρέπει να στηρίξουμε τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον στόχο της πολιτικής αλλαγής και της αυτοδύναμης κυβέρνησης μετά τις εκλογές. Οσα ψέματα κι αν πει ο κύριος Τσίπρας και όσα σχέδια κι αν ανακοινώσει δεν μπορεί πια ούτε να παραποιήσει ούτε να αλλάξει την πραγματικότητα. Η κυβέρνησή του έμεινε στην εξουσία επί τεσσεράμισι χρόνια και έπεσε έξω σε όλους τους αναπτυξιακούς στόχους και μας δίχασε με την άποψη «ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Ο λαός τον οδήγησε στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών. Πρέπει να μπούμε σε μια νέα εποχή που θα φέρει γρήγορα υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, που θα δημιουργήσει νέες και καλές δουλειές. Στις 7 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί με την ψήφο των πολιτών η πολιτική αλλαγή που τόσο χρειάζεται η χώρα.

Για ποιο πράγμα είστε περισσότερο περήφανος μέχρι σήμερα; Και ποιος είναι τώρα ο στόχος σας;

Στο Παλαιό Φάληρο σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες για τη χώρα επί μια δεκαετία, πραγματοποιήσαμε εκατοντάδες μεγάλα και μικρά έργα με ίδιους πόρους και σταθήκαμε πραγματικά και ουσιαστικά δίπλα στον αδύναμο, χωρίς τυμπανοκρουσίες και φανφαρισμούς αποδεικνύοντας ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση και θέλει και μπορεί. Με υπερηφάνεια μπορώ να πω ότι παραδίδω έναν δήμο πλεονασματικό οικονομικά (8,5 εκατομμύρια ευρώ) χωρίς χρέη και ένα ολοκληρωμένο, κυρίως αποτελεσματικό, δίκτυο φροντίδας και αλληλεγγύης. Το παράκτιο μέτωπο της πόλης μας είναι κόσμημα για την Αττική και αποτελεί σήμερα πρότυπο αξιοποίησης και βιωσιμότητας, ενώ σημαντική είναι η οικονομική ευμάρεια του δήμου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, τα σχολεία μας, η καθαριότητα και η ανακύκλωση. Το ναι στη δημιουργία και στον άνθρωπο ήταν το όχι μας στην κρίση. Ο στόχος μου είναι ο Νότιος Τομέας να αποτελέσει την ατμομηχανή της ανάπτυξης στο Λεκανοπέδιο, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας με την επένδυση του Ελληνικού και αλλάζοντας τη δυναμική της ευρύτερης περιοχής. Γιατί όπως λέω στους δημάρχους των νοτίων προαστίων: «Τα νότια προάστια μπορούν να γίνουν το Μανχάταν της Αθήνας». Η Νέα Δημοκρατία έχει σχεδιασμό για τον Νότιο Τομέα, με σεβασμό του περιβάλλοντος και των ανθρώπων. Η δέσμευση Μητσοτάκη για ξεμπλοκάρισμα του έργου από την πρώτη εβδομάδα είναι ενδεικτική της βούλησης και της πολιτικής που θα ακολουθήσουμε. Η μοναδική ακτογραμμή του Νότιου Τομέα και ο όγκος του Υμηττού δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης, αναψυχής και επισκεψιμότητας, αρκεί να υπάρχει πολιτική βούληση και σχέδιο. Απαιτείται νέο όραμα και κυρίως άνεμος δημιουργίας γιατί αξίζουμε καλύτερα και το χρωστάμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας. Αλλά κυρίως το χρωστάμε στην Πατρίδα μας.