Οι παραστάσεις των τελικών στη Volleyleague, αρχίζουν από σήμερα στο κλειστό του Ρέντη (18.30, ΕΡΤ3). Οι μόνιμοι ανταγωνιστές των τελευταίων χρόνων, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, ετοιμάζονται για ακόμα μία σειρά συναρπαστικών αναμετρήσεων, με θέαμα και πολλές συγκινήσεις. Οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν στην κατάκτηση του 29ου πρωταθλήματος, ενώ ο ΠΑΟΚ στο τέταρτο.
«Η ομάδα είναι έτοιμη για να δώσει τον καλύτερό της εαυτό στο γήπεδο και να αρχίσει τη σειρά, η οποία φυσικά μπορεί να είναι μεγάλη. Εμείς όμως, οφείλουμε να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι μόνο στο πρώτο ματς», σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Φερνάντο Μουνιόθ Μπενίτεθ, ο οποίος θα έχει στη διάθεσή του και τους Ραφαήλ Κουμεντάκη και Τοντόρ Αλεξίεφ, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμού που αντιμετώπιζαν.
«Εχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο παιχνίδι. Αφήνουμε πίσω τους πανηγυρισμούς της κατάκτησης του κυπέλλου και τις διακοπές των εορτών και συγκεντρωνόμαστε στον τελικό. Πιστεύω στις δυνατότητες των παικτών μου, είναι έμπειροι και έχουν αγωνιστεί σε τέτοια σημαντικά παιχνίδια», υποστήριξε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Γιούρι Φιλίποφ.
Από το 1998 όταν καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων έχουν διεξαχθεί 63 αγώνες πρωταθλήματος και ο Ολυμπιακός προηγείται στις νίκες με 48-15. Οι Ερυθρόλευκοι έχουν σερί 7-0 νίκες στο πρωτάθλημα αλλά ο ΠΑΟΚ έχει δύο συνεχόμενες νίκες σε ημιτελικούς κυπέλλου. Επίσης στο παρελθόν έχουν διεξαχθεί ένδεκα τελικοί πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ προηγείται με 6-5.







