Μία έκθεση σημαντικών καλλιτεχνών με «φόντο» το ωραιότερο ίσως νεοκλασικό κτίριο στο κέντρο της πόλης. Η μεγάλη δεξίωση στο σπίτι ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ στην Κηφισιά, το οποίο έχει ήδη προκαλέσει μεγάλες συζητήσεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Οι μεσημεριανές συναντήσεις πολιτικών και οικονομικών παραγόντων στο λαμπερό, τυλιγμένο σε ιβουάρ και λευκά χρώματα Tudor Hall του ξενοδοχείου King George. Η Πέμπτη ήταν πραγματικά μια ημέρα που κάτι «κινήθηκε» στην πρωτεύουσα, η οποία τρεις εβδομάδες μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν έχει πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να παρουσιάσει.

Ο Ιανουάριος είναι ένας μήνας «νεκρός», όσον αφορά κοινωνικά γεγονότα. Η πόλη όμως δύο μόλις βραδιές πριν, φόρεσε και πάλι «μανδύα» με αισιόδοξα χρώματα. Ο κόσμος κινήθηκε σε εστιατόρια και bar του Κολωνακίου, αμέσως μετά την έκθεση με τίτλο «In Total Light». Το νεοκλασικό κτίριο στη συμβολή των οδών Κανάρη και Ακαδημίας υποδέχθηκε όλους αυτούς οι οποίοι επιθυμούσαν να δουν από κοντά το εντυπωσιακό καλλιτεχνικό γεγονός, το οποίο παρουσίασε η διεθνής Allouche Benias Gallery. Εργα των Στέλιου Φαϊτάκη, Παναγιώτη Λουκά, Μαρίνας Παναγιωτίδη, Βασίλη Η., Φιλίππου Κ., Ηλία Καφούρου, Παύλου Τσάκωνα, Βασίλη Καρούκ, Διαμαντή Σωτηρόπουλου, Βασίλη Μαρκοσιάν, ATH Kids και το solo art show με τίτλο «Life» του artist b.

Η διεθνούς ακτινοβολίας Gallery

Τα παράθυρα του νεοκλασικού κτιρίου έτσι όπως φαίνονται από την πλευρά της Ακαδημίας, είχαν ήδη τραβήξει τα βλέμματα των περαστικών. Πρόκειται για το ισόγειο, τον χώρο δηλαδή, όπου βρίσκονται τα έργα του νεαρού artist b. Την έκθεση επισκέφθηκαν συλλέκτες, επιχειρηματίες, αλλά κυρίως πάρα πολλά νέα παιδιά. Η Allouche Benias Gallery είναι άλλωστε ένας παγκόσμιας ακτινοβολίας χώρος τέχνης, ο οποίος ξεκίνησε από τη Νέα Υόρκη για να παίξει πολύ σύντομα σημαντικό ρόλο στο art world. Ο κόσμος είχε γεμίσει όλες τις αίθουσες του νεοκλασικού κτιρίου με τους λευκούς τοίχους, τα περίτεχνα ταβάνια και το ξύλινο χειροποίητο πάτωμα. Ανεβήκαμε στους υπόλοιπους ορόφους γεμάτους με εξαιρετικά έργα καλλιτεχνών. Την προσοχή μου τράβηξαν αμέσως τα έργα Magic Mushroom (Oppenheimer & Curie) και Shadow Id (Freud & Carl Jung).

Η δεξίωση και το hair styling Γεννηματά – Μέι

Οι Γερμανοί συγκρίνουν, λέει, τον Αλέξη Τσίπρα με την Τερίζα Μέι. Ο νεαρός Πρωθυπουργός της Ελλάδας και η «Σταχτοπούτα» Βρετανίδα κάτοικος της Ντάουνινγκ Στριτ, με τη συλλογή από κόκκινα και χρυσαφένια γοβάκια, έλαβαν την ίδια ημέρα (γράφει ο γερμανικός Τύπος) ψήφο εμπιστοσύνης. Οι τελευταίες πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις και βέβαια το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών συζητήθηκε στην κατοικία του Αντώνη Λιβάνη στην Κηφισιά. Το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε προχθές την ονομαστική του εορτή. Αποτελεί παράδοση πλέον το gathering στην κατοικία του Λιβάνη. Γιατί όμως αυτή τη φορά το κάλεσμα στην κατοικία του στενού φίλου και συνεργάτη του Ανδρέα Παπανδρέου προκάλεσε τόσο θόρυβο; Και τελικά ποιος ήταν αυτός ο οποίος έβγαλε προς τα έξω λεπτομέρειες από την πρόσκληση στην οικία του Λιβάνη; Εδώ έχει γίνει ένα… κάποιο μπέρδεμα. Την είδηση δημοσιοποίησε πολύ γνωστός δημοσιογράφος, δημοφιλούς πρωινής εκπομπής μεγάλου τηλεοπτικού σταθμού. Αργότερα υπήρξαν δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικές σελίδες. Ο Αλέξης Τσίπρας και η Φώφη Γεννηματά «βρέθηκαν» λέει στον ίδιο χώρο. Αυτό για πολλούς σηματοδοτεί κάτι σημαντικό στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Προσωπικά δίνω μεγαλύτερη προσοχή στην κόμη της Φώφης Γεννηματά η οποία είναι πολύ καλύτερη από αυτή της Τερίζα Μέι, που μοιάζει με… κάσκα μοτοσικλέτας.

Στενός μου φίλος, ο οποίος επισκέφθηκε τη συγκεκριμένη βραδιά την οικία Λιβάνη, με ενημέρωσε με ύφος μπλαζέ ότι δεν καταλαβαίνει για ποιο λόγο έγινε όλος αυτός ο «πανικός». Στο σπίτι, λέει, γινόταν πραγματικά χαμός. Πρέπει να βρέθηκαν στην κατοικία της Κηφισιάς πάνω από 250 άτομα. Περισσότερα από κάθε άλλη χρονιά. Η κυρία Γεννηματά είναι κάθε χρόνο άλλωστε παρούσα, λόγω σχέσεων με την οικογένεια από το παρελθόν. Ο Alexis έτσι κι αλλιώς, όπου και αν πατήσει το πόδι του, δημιουργεί μια τρέλα.

Πολιτικές συναντήσεις και ο πρίγκιπας

Το μενού στο Tudor Hall περιελάμβανε ελάφι, αγριογούρουνο, λαγό και φραγκόκοτα. Πρόκειται για το επονομαζόμενο Winter Game, το οποίο συνηθίζουν να απολαμβάνουν κάποιοι επιφανείς, οι οποίοι ασχολούνται με το κυνήγι στην Αγγλία. Οι έλληνες πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες ανακάλυψαν λοιπόν, μετά τα φιλέτα ιαπωνικής αγελάδας, το αυθεντικό, εκλεπτυσμένο μενού κυνηγιού, το οποίο ετοιμάζει ο chef de Cuisine Αλέξανδρος Κοσκινάς. Οι τόνοι των συζητήσεων αποκτούν ένα στυλ πιο αριστοκρατικό, περισσότερο ευγενικό, μπροστά σ’ ένα πιάτο με ελάφι ή φραγκόκοτα και σάλτσα από αγριοκέρασο. Ειλικρινά, αισθάνομαι ένα κύμα συγκίνησης να διαπερνά ολόκληρο το σώμα μου όταν αντικρίζω πολιτικούς… οι οποίοι κάποτε δεν γνώριζαν εκεί, στο Ανω Κακοσάλεσι και την Κάτω Πετροραχούλα, τι σημαίνει σούσι, να απολαμβάνουν κυνηγετική κουζίνα μαζί με γαλλικά συλλεκτικά κρασιά! Με το βλέμμα ακριβώς απέναντι στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων. Ο πρίγκιψ Χάρι της Αγγλίας, δεινός κυνηγός, τι θα είχε άραγε να πει για όλα αυτά; Μάλλον θα κουνούσε στωικά το κεφάλι με τα φλογερά, πυρόξανθα μαλλιά…