Ο ήχος από τις μοτοσικλέτες των νεαρών αστυνομικών «έσπαγε» συχνά – πυκνά την ηρεμία που επικρατούσε στο Καβούρι. Η όμορφη, ειδυλλιακή περιοχή, το προάστιο με τις πολυτελείς μονοκατοικίες και μινιμαλιστικού ύφους μεζονέτες, παρουσίαζε μια διαφορετική εικόνα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, κλούβες, μοτοσικλέτες, άριστα εκπαιδευμένα σκυλιά, drones από αέρος, μια τεράστια ηλεκτρονική ομπρέλα προστασίας έκαναν την περιοχή να παρουσιάζει ένα «πρόσωπο» θορυβώδες. Οι σκηνές έμοιαζαν με αυτές που συνήθως παρακολουθούμε μέσα από αστυνομικές ταινίες. Η επίσκεψη της Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα και η απόφαση να διαμείνει στο γοητευτικό παραθαλάσσιο προάστιο, εκεί όπου διαθέτουν λαμπερές κατοικίες ισχυρά ονόματα των επιχειρήσεων και του εφοπλισμού, σήμαναν συναγερμό σε ολόκληρο σχεδόν το παραλιακό μέτωπο. Η γερμανίδα καγκελάριος διανυκτέρευσε στο Divani Apollon Palace & Thalasso, το γνωστό πολυτελές ξενοδοχείο που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Καθισμένη το μεσημέρι της Τετάρτης, μετά το τέλος εκδήλωσης ιατρικού περιεχομένου, στο Winter Garden της Μεγάλης Βρεταννίας, άκουγα τον γενικό διευθυντή του ξενοδοχείου Τιμ Ανανιάδη να λέει ότι ήταν προγραμματισμένο σχεδόν μέχρι την τελευταία στιγμή η Ανγκελα να μείνει εκεί. Τελικά όμως αποφασίστηκε να αλλάξει η όλη «κατάσταση» και η επίσημη φιλοξενούμενη να διανυκτερεύσει στην ξενοδοχειακή μονάδα του Καβουριού.

Ο Τόμας, η σουίτα, ο Σίλβιο

Λίγα λεπτά μετά, σε μία από τις βελούδινες πολυθρόνες του Winter Garden, κάθισε ο πρώην αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τόμας Μίλερ. Ο Τόμας Μίλερ, ντυμένος με τζιν παντελόνι και ιβουάρ πουλόβερ με ρόμβους, είχε ραντεβού με νεαρό κύριο. Σε κάποια στιγμή μάλιστα του έλεγε κάτι για τον γιο του. Δεν μου έκανε εντύπωση που ο Τόμας Μίλερ βρισκόταν στο ξενοδοχείο. Επισκέπτεται την Αθήνα (γνωρίζουμε ότι υπήρξε ένας από τους ισχυρότερους πρεσβευτές οι οποίοι πέρασαν ποτέ από την Ελλάδα) αρκετές φορές μέσα στον χρόνο. Επιστρέφοντας στα Νότια, πρέπει να θυμηθούμε ότι ο πρώην ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωνε ερωτευμένος με τη Βουλιαγμένη και το Καβούρι. Ο Σίλβιο επέλεγε πάντα την προεδρική σουίτα στον κλασικό Αρίωνα του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Η σουίτα, σε seventies στυλ, «έβλεπε» στη μαρίνα με τα πολυτελή yachts και ολόκληρη βέβαια την περιοχή με την εντυπωσιακή φυσική ομορφιά.

Συνάντηση με επιστημονικό ενδιαφέρον

Ενας από τους σημαντικότερους διεθνείς επιστήμονες, ο εφευρέτης της μεθόδου της Οστεογονικής Φόρτισης, Dr. John Jaquish, μαζί με τους Kyle Zagrodzky (ιδρυτή και CEO της Osteostrong Franchising) και Μυρτώ Μαυρολέων (εκπρόσωπο της Osteofit AE), παρουσίασαν τα τέσσερα υπερσύγχρονα ρομποτικά μηχανήματα μυοσκελετικής ενδυνάμωσης Spectrum, στα οποία βασίζεται η μέθοδος. Στη διάρκεια της συνάντησης με εκπροσώπους του Τύπου, μίλησαν για τα θεαματικά αποτελέσματα από την εφαρμογή της, πιστοποιημένα από πλήθος κλινικών μελετών. Αναφερόμενος στη φιλοσοφία της μεθόδου, ο Δρ John Jaquish είπε πως είναι γνωστή στους επιστήμονες που ασχολούνται με την ανθρώπινη φυσιολογία, αλλά σήμερα χάρη στις νέες μελέτες και νέες τεχνολογίες, μπορεί να αλλάξει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Η Μυρτώ Μαυρολέων, μιλώντας για την Osteofit, είπε ότι δημιουργήθηκε (με τη μορφή είτε ιδιόκτητων κέντρων είτε franchise) για να βελτιώσει την καθημερινότητα όλων μας, χαρίζοντας στους συνανθρώπους μας ανεξαρτησία κινήσεων και ποιότητα ζωής. Το πρώτο κέντρο της Osteostrong θα λειτουργήσει από την ερχόμενη εβδομάδα στο Μαρούσι.