Η Ανγκελα Μέρκελ φροντίζει στη διάρκεια των επίσημων ταξιδιών της να φοράει φλατ παπούτσια. Ετσι μπορεί να κατεβαίνει με άνεση τις σκάλες του αεροπλάνου. Η γερμανίδα καγκελάριος θέλει να αισθάνεται σιγουριά. Γνωρίζει ότι οι κάμερες παρακολουθούν την κάθε της κίνηση. Η Ανγκελα Μέρκελ άλλωστε δεν διαθέτει στο ελάχιστο τη χάρη και την ικανότητα να ισορροπεί άψογα, δηλαδή στα δωδεκάποντα Christian Louboutin της Μελάνια Τραμπ. Η Ανγκελα αποχωρίζεται τα ίσια, άνετα παπούτσια της κάποιες φορές. Επιλέγει χαμηλοτάκουνες γόβες κλασικές, από ακριβό δέρμα, σε χρώματα πάντα μαύρα και καφέ. Αποτελούν τις πλέον ασφαλείς επιλογές. Ταιριάζουν με τα σκουρόχρωμα παντελόνια και τα ανοιχτόχρωμα σακάκια του οίκου Escada. Η καγκελάριος αγοράζει τα περισσότερα ρούχα της από τον διεθνούς φήμης γερμανικό οίκο που έφερε την ισχυρή υπογραφή της Μαργκαρέτα Λέι.

Η καγκελάριος και το αγαπημένο χρώμα

Η Ανγκελα Μέρκελ, η οποία φθάνει σήμερα στην Αθήνα για επίσημη επίσκεψη (οι λόγοι της επίσκεψης είναι γνωστοί), αναμένεται για μια ακόμα φορά να φορέσει τα αγαπημένα της Escada σακάκια. Αν και η Ανγκελα Μέρκελ δεν παρακολουθεί στενά τις τάσεις της μόδας, πρέπει να σημειώσουμε ότι ανήκει στους λάτρεις του κίτρινου χρώματος, το οποίο επιλέγει εδώ και χρόνια μέσα από τις συλλογές του γερμανικού οίκου. Την ανοιξιάτικη-καλοκαιρινή σεζόν, λοιπόν, το κίτρινο σε όλες του τις αποχρώσεις είναι το χρώμα-πρωταγωνιστής για ρούχα, παπούτσια, τσάντες, αξεσουάρ. Η Escada έχει συμπεριλάβει μάλιστα πολλά κίτρινα outfits στην κολεξιόν της. Ελπίζω η καγκελάριος αυτή τη φορά να αλλάξει σακάκι στη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα.

Η βόλτα, το resto, το σπίτι του εφοπλιστή

Η Ανζελίκ στη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής της στη χώρα μας (επί πρωθυπουργίας Αντώνη Σαμαρά) φορούσε συνέχεια μια μακριά ζακέτα σε σομόν χρώμα. Κάπου εδώ πρέπει να θυμηθούμε τη βόλτα της Ανγκελα Μέρκελ στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου και από εκεί στον παράλληλο δρόμο και στο εστιατόριο «Στροφή». Η καγκελάριος εντυπωσιάστηκε μάλιστα από το κατάλευκο, γωνιακό σπίτι γνωστού εφοπλιστή, το οποίο έβλεπε μέσα από τα παράθυρα του restaurant με την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Στην Αθήνα λίγο μετά τις γιορτές και με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες δεν γίνεται σχεδόν τίποτα. Μοναδική εξαίρεση η πρεμιέρα της νέας ταινίας του (από την Odeon) Νίκου Ζαπατίνα με τίτλο «Περιμένοντας τη νονά».

Η «προσωπική» εμπειρία με τον σεΐχη του Ντουμπάι

Το νέο κύμα κακοκαιρίας «Υπατία» έφθασε στη χώρα μαζί με την επιστροφή του Πάνου Καμμένου από το Ομάν. Ο υπουργός Αμυνας επισκέφθηκε το όμορφο αυτό κράτος, εκεί όπου κατασκευάζονται τα περίφημα αρώματα Amouage, με αφορμή το πάρτι για την επέτειο των γάμων της κόρης του σεΐχη του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ. Ο σεΐχης, άνδρας ισχυρός στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, διατηρεί πλήθος επιτυχημένων επιχειρήσεων ανά τον κόσμο, ανάμεσά τους και λαμπερά ξενοδοχειακά καταλύματα. Τα πασίγνωστα «Jumeirah Hotels» (όπως και το «Burj Al Arab Jumeirah» στο Ντουμπάι) ανήκουν στον ίδιο και στην οικογένειά του. Συνάντησα τυχαία τον σεΐχη στο «Jumeirah» του Λονδίνου στη Sloane Street. Ο Αλ Μακτούμ έχει όλο τον όγδοο όροφο του ξενοδοχείου για προσωπική του χρήση. Ο συγκεκριμένος όροφος μοιάζει με υπερπολυτελές σπίτι το οποίο έχει ανεξάρτητη είσοδο από το υπόλοιπο κτίριο. Αρκετές φορές όμως απολαμβάνει το φαγητό του στο εστιατόριο του hotel μαζί με τους κοινούς θνητούς.