Με τον αγγλόφωνο αλλά εξόχως παραστατικό πρωτοσέλιδο τίτλο «Οh my God» (φωτογραφία) αποχαιρέτησε χθες η εφημερίδα «Ole» τον Μανού Τζινόμπιλι, ο οποίος για τον αργεντίνικο λαό υπήρξε όντως ένας εθνικός ήρωας και ένας επίγειος θεός!
Ενας θεός στον οποίο υποκλίθηκε και η μεγαλύτερη αθλητική θεότητα της χώρας: ο Ντιέγκο Μαραντόνα, που σχολιάζοντας την απόσυρση του 41χρονου γκαρντ από την ενεργό δράση τον χαρακτήρισε «orgullo nacional», τουτέστιν «εθνική υπερηφάνεια».
Η κάθοδος του 41χρονου Τζινόμπιλι από την κεντρική σκηνή προκάλεσε πλημμυρίδα συγκινητικών αντιδράσεων σε όλο τον πλανήτη, μηδέ της Ελλάδας εξαιρουμένης. Ετυχε κιόλας μέσα σε ένα δεκαήμερο να ανακοινώσουν την απόσυρσή τους δυο κακοί δαίμονες της εθνικής ομάδας (πρώτα ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο και τώρα ο γκαρντ των Σπερς), οπότε οι δυσάρεστες αναμνήσεις μας ήρθαν μαζεμένες!
«Μπορεί να τελείωσε το μπάσκετ, αλλά η κληρονομιά παραμένει για πάντα» έγραψε από το Μέτσοβο, όπου βρίσκεται με τον Ολυμπιακό ο Βασίλης Σπανούλης, αφιερώνοντας έναν θερμό αποχαιρετισμό σε «έναν από τους αγαπημένους παίκτες μου».
«Τώρα μπορώ

να φάω ψητά»!

«Επαιξα μέχρι τα σαράντα μου, όσο ένιωθα ότι μου άρεσε, δεν άφησα εκκρεμότητες και τώρα μπορώ να απολαύσω, μπορώ να περάσω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, να φάω πολέντα στο τραπέζι του γέρου μου και ψητά με τους φίλους μου και να περάσω το δεύτερο μισό της ζωής μου με πολύ λιγότερες ευθύνες και χωρίς να καταπονώ το σώμα μου τόσο πολύ» τόνισε ο Μανού Τζινόμπιλι σε μια συγκινητική επιστολή του η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «La Nacion» της Αργεντινής. «Δεν πρόκειται για μια βιαστική ή απρόσμενη απόφαση. Είμαι 41 ετών, το τράβηξα αρκετά, και στο μυαλό μου η περσινή σεζόν ήταν συνεχώς “η τελευταία”. Ποτέ δεν το εξωτερίκευσα, διότι δεν υπήρχε λόγος να περιορίσω τις επιλογές μου. Ηθελα να αφήσω ανοικτή την πόρτα για την περίπτωση που οι αμφιβολίες θα άλλαζαν την απόφασή μου ή εφόσον ένιωθα ακόμα ότι είχα τη σωματική και πνευματική δύναμη που είναι απαραίτητη για να βγάλεις μια τέτοια σεζόν, αλλά  έβλεπα τους νεότερους να προπονούνται και να τα δίνουν όλα για να είναι έτοιμοι για την προετοιμασία, ενώ εγώ ακόμα πονούσα από τους δύο τραυματισμούς μου την προηγούμενη σεζόν. Αυτό που ξεκαθάρισα στον Γκρεγκ Πόποβιτς είναι ότι δεν λέω απλώς “γεια σας, φεύγω” και όσο θα ζω στην πόλη, θα βρίσκομαι κοντά στην ομάδα. Ενα από τα καλύτερα πράγματα που κέρδισα είναι ότι με κανέναν από τους 254 συμπαίκτες και τους εννέα προπονητές μου δεν τσακώθηκα ποτέ και σε κάθε περίπτωση βρήκα μοναδική ποιότητα ανθρώπων».
Νέες απώλειες

στη Σερβία

Μετά τον Νίκολα Γιόκιτς, νοκάουτ τέθηκαν από την Εθνική Σερβίας (ενόψει του αγώνα της 13ης Σεπτεμβρίου με την Ελλάδα στο Ηράκλειο) ο Ογκινεν Κούζμιτς και ο Στέφαν Μπίρτσεβιτς, ενώ παραμένει αμφίβολη η συμμετοχή του Μίλος Τεόντοσιτς και του Μπόμπαν Μαριάνοβιτς. Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία θα έχει στη διάθεσή της πάλι τον Αντονι Ράντολφ, αλλά θα απουσιάσουν ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Γκόραν Ντράγκιτς.
Μακέντα ή… τυράκι
Ο Ντι Μάρτζιο έγραφε χθες ότι ο Παναθηναϊκός παίρνει τον Μακέντα και πως όλα είναι έτοιμα για να πέσουν οι υπογραφές. Στην… πιάτσα των ατζέντηδων όμως εντός Ελλάδας έλεγαν ότι άλλος είναι ο πρώτος στόχος για τους Πράσινους. Και πως ο Μακέντα είναι το… τυράκι, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να κάνει πιο εύκολα τη δουλειά με τον άλλον επιθετικό που θέλει ο Νταμπίζας να φέρει στους Πράσινους. Αλήθεια ή ψέματα, θα φανεί σε λίγες μέρες. Αλλωστε δύο ημέρες έμειναν για το τέλος της μεταγραφικής περιόδου. Και ο Παναθηναϊκός ασχολείται πολύ ζεστά με δυο-τρεις επιλογές και όχι μόνο με τον Ιταλό.
Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Vidcast: Στα Σχοινιά