Η ισπανική εταιρεία, εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος Wayne Griffiths, θέλει το μικρό Raval να είναι εξίσου ζωντανό, καινοτομικό και αντισυμβατικό, να μπορεί να πάρει όποια μορφή ζητά από αυτό η Γενιά Ζ, να προσφέρει καθημερινά μια διασκεδαστική εμπειρία οδήγησης.

Το CUPRA Raval πήρε το όνομά του από την πολυσύχναστη συνοικία της Βαρκελώνης, El Raval, απ’ όπου διέρχεται ο φημισμένος πολύβουος δρόμος της καταλανικής πρωτεύουσας, Las Ramblas. Θα είναι ένα μικρό μοντέλο που θα κάνει …κουμάντο στις αστικές περιοχές με σύμμαχο την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις που δεν θα κοστίζουν στον οδηγό. Άλλωστε και η φίρμα καυχιέται ότι το νέο Raval είναι ταμμένο στην πόλη:

«Το CUPRA Raval δεν είναι απλώς ένα ακόμη αυτοκίνητο. Είναι μια πρόσκληση για μια νέα γενιά, που περιμένει κάτι καλύτερο. Ένα αστικό, επαναστατικό και 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, με δικό του χαρακτήρα και συνδεδεμένο με την «Gen Z». Κάτι πιο συναισθηματικό.», δήλωσε ο Wayne Griffiths, CEO της φίρμας.

Το CUPRA Raval θα παράγεται στο κεντρικό εργοστάσιο της SEAT S.A. στο Martorell. Η εταιρεία θα επενδύσει 3 δισεκατομμύρια ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου από την εσωτερική καύση στην ηλεκτροκίνηση και θα παράγει ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2025 με βάση την πλατφόρμα Small MEB του Ομίλου Volkswagen.

Και αυτό είναι μόνο η αρχή για την Cupra. Το νέο μοντέλο είναι η αρχή και έρχονται και άλλα νέα που θα ταχθούν στην SUV κατηγορία! Από το λανσάρισμά της το 2018, η CUPRA έχει πουλήσει περισσότερα από 300.000 αυτοκίνητα, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Το 2022, η μάρκα έφτασε τα 4,4 δισεκατομμύρια ευρώ σε τζίρο, το 40% του συνόλου της εταιρείας, καθιστώντας την μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες μάρκες στην Ευρώπη και την Ισπανία.