Διπλό ταξίδι στην Αμερική περιλαμβάνει κι επισήμως το πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, με πρώτη (και ίσως σημαντικότερη) την επίσκεψη της 4ης Απριλίου στον Λευκό Οίκο, περίπου μια εβδομάδα μετά το ταξίδι του στον Καναδά για τις επαφές με την Ομογένεια. Το Μαξίμου δεν επιβεβαιώνει την ημερομηνία, καθώς είθισται να ανακοινώνεται διμερώς, αλλά ο ίδιος ο Μητσοτάκης σχολίασε χθες σε πηγαδάκι δημοσιογραφικό ότι ο ίδιος θα είναι στο συνέδριο της ΝΔ, δηλαδή πριν από τις 5 Απριλίου.

Η ακριβής ημέρα αναμένεται μεν να επισημοποιηθεί, αλλά φαίνεται ότι τους πρόλαβε όλους και το είπε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο Τζορτζ Τσούνης, χθες στο συνέδριο «City Hub events» στην Αλεξανδρούπολη, επιβεβαιώνοντας ότι ο Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνεται κάθε χρόνο στον Λευκό Οίκο για την επέτειο του 1821 και, με την αφορμή αυτή, θα έχει τετ α τετ με τον Τζο Μπάιντεν στο Οβάλ Γραφείο, σχολιάζοντας ότι «ο πρόεδρος της Αμερικής αγαπάει τους Ελληνες και αγαπάει την Ελλάδα πάρα πολύ και το ξέρετε και στεκόμαστε δίπλα σας πάντοτε». Η ατζέντα της συναντήσης θα ανακοινωθεί κι αυτή στην ώρα της…

Και το καλοκαίρι

Λέω πως πρόκειται για «διπλό ταξίδι» διότι στους σχεδιασμούς του Μητσοτάκη είναι και μια ακόμη επίσκεψη στην Ουάσιγκτον, γύρω από το διήμερο 9-11 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος του ΝΑΤΟ, που συμπίπτει φέτος και με τα 75α γενέθλια της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας. Εκεί ο Πρωθυπουργός αναμένεται να δει τον Ερντογάν, για δεύτερη φορά μετά την συνάντησή τους στην Αγκυρα τον ερχόμενο Μάιο.