Την πόρτα του ανακριτή πέρασε λίγο πριν τις 11 ο 18χρονος που έριξε τη φωτοβολίδα στον αστυνομικό κατά τα επεισόδια στου Ρέντη.

Ο 18χρονος θα απολογηθεί για τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό τη νύχτα των επεισοδίων στου Ρέντη.

Υπενθυμίζεται πως ο ίδιος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί σήμερα το πρωί.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη του 18χρονου μέσα από μαρτυρίες από πρόσωπα κλειδιά στα οποία ο 18χρονος είχε εκμυστηρευτεί ότι το βράδυ της Πέμπτης μαζί με άλλα άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς κοντά στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη και ότι ο ίδιος τραυμάτισε τον αστυνομικό στο πόδι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βρέθηκε πυρίτιδα στα χέρια του, γεγονός που αποδεικνύει ότι έριξε τη φωτοβολίδα το συγκεκριμένο βράδυ.

Εναντίον του έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου για την αθλητική βία. Ο 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών.

Πρόσωπα «κλειδιά» ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου και ο μάνατζερ τράπερ

Στο «κάδρο» των ερευνών μπαίνει και ο 16χρονος αδελφός τους 18χρονου, ο οποίος κλήθηκε χθες, Τετάρτη, για συμπληρωματική κατάθεση. Μάλιστα, έδωσε γενετικό υλικό ενώ ειδικό κλιμάκιο του πήρε και αποτυπώματα καθώς υπάρχουν πληροφορίες που τον συνδέουν με τα επεισόδια.

«Μόλις γύρισε, μας είπε ότι είχε κάνει μ@λ@κ@@. Ότι πήγε να ρίξει μια φωτοβολίδα όμως αντί να τη ρίξει στον αέρα, την έριξε στο πόδι του Αστυνομικού. Τη φωτοβολίδα του την έδωσε ένας άλλος που δεν τον ήξερε και του είπε να τη ρίξει προς τους Αστυνομικούς. Αυτός του έδειξε και πως θα τραβήξει το σχοινί και θα τη ρίξει» είπε ο 16χρονος για τον αδελφό του.

Εν τω μεταξύ, ο μάνατζερ του γνωστού τράπερ ισχυρίστηκε πως πήγε στο γήπεδο, άφησε ένα πανό και έφυγε. Στη συνέχεια, είπε πως βρέθηκε σε ένα ταχυφαγείο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, όμως προκύπτουν κενά στο άλλοθι του.

Οι Αρχές έχουν λάβει υλικό για την πυρίτιδα και από αυτόν και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Πλέον ερευνάται και το κινητό του τηλέφωνο για να διαπιστωθεί που βρισκόταν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.