Άμεση ήταν η απάντηση της Αννέτας Καββαδία, στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ, στα όσα ανέφερε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης περί διαγραφών.

Όπως υπογράμμισε η πρώην βουλευτής και πρωτοκλασσάτο στέλεχος της «Ομπρέλας», μέσω ανάρτησής της στα κοινωνικά δίκτυα με τον τίτλο «L’État, c’est moi?», ο ΣΥΡΙΖΑ «έχει όργανα, θέσεις, καταστατικό».

Στη συνέχεια, η κυρία Καββαδία διερωτάται: «Καταργήθηκαν, μήπως, και δεν το ξέρουμε;», δείχνοντας την αντίδρασή της στα όσα υποστήριξε ο πρόεδρος του κόμματος, ο οποίος είχε τονίσει πως «όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος».

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συνοδεύει την ανάρτησή της με το άρθρο 39 του καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που αναφέρει τη διαδικασία για την επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών.

«Άρθρο 39 – Επιλογή υποψηφίων βουλευτών/τριών και ευρωβουλευτών/τριών

1. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις εθνικές εκλογές καταρτίζονται με ισάριθμη αντιπροσώπευση των φύλων. Η επιλογή των υποψήφιων βουλευτών/τριών γίνεται με απόφαση των Νομαρχιακών Επιτροπών μετά από διαβούλευση με τις ΟΜ. Η Κεντρική Επιτροπή έχει το δικαίωμα αιτιολογημένης τροποποίησης των επιλογών των Νομαρχιακών Επιτροπών με αυξημένη πλειοψηφία 70%, αφού προηγουμένως συζητήσει με τις Νομαρχιακές Επιτροπές. Σε κάθε περίπτωση η τελική έγκριση των υποψήφιων βουλευτών ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή».

Όπως υπογραμμίζει η κυρία Καββαδία, «σε κάθε περίπτωση, τέσσερις μέρες πριν τις εκλογές, τέτοιου είδους δηλώσεις, κάποιος κακεντρεχής θα τις χαρακτήριζε υπονομευτικές».

Δείτε την ανάρτηση της Αννέτας Καββαδία: