Πρόσωπο που έπαιξε κρίσιμο ρόλο στην πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και ταυτίστηκε με τη Συμφωνία των Πρεσπών, φαίνεται πως θέλει να επαναφέρει στο προσκήνιο ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο λόγος για τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, ο οποίος φέρεται να έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου του νέου προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ήταν υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης Τσίπρα – Καμμένου και «αρχιτέκτονας» της Συμφωνίας των Πρεσπών, φημολογείται πως επιστρέφει στον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συμβουλεύει τον νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή μέχρι σήμερα, οπότε ξεκίνησε η έντονη φημολογία για την επιστροφή του στην ηγετική ομάδα του Στέφανου Κασσελάκη.

Μόλις έσκασε η είδηση, μια περιήγηση στο προφίλ του Νίκου Κοτζιά αποκαλύπτει κάτι ενδιαφέρον. Στις 22 Σεπτεμβρίου ο κ. Κοτζιάς έκανε μια ανάρτηση εκφράζοντας την ικανοποίησή του που η Αριστερά αποκτά και πάλι συνείδηση του πατριωτισμού της.

Ο κ. Κασσελάκης τότε είχε ήδη μιλήσει για «πατριωτική κυβερνώσα Αριστερά». Και το «πατριωτική» το κρατά μέχρι σήμερα ως λέξη, σε αντίθεση με τη λέξη «Αριστερά» που δεν σπανίως χρησιμοποιεί.