Γεμάτο γκολ το «κυρίως μενού» της 4ης αγωνιστικής της Premier League. Η Νότιγχαμ Φόρεστ σημείωσε μία τεράστια νίκη στο κερδίζοντας με 1-0 εκτός έδρας την Τσέλσι, την ίδια ώρα που ο Σον με χατ-τρικ έδωσε το τρίτο συνεχόμενο τρίποντο της Τότεναμ στο πρωτάθλημα. Η Μάντσεστερ Σίτι έριξε 5άρα στην Φούλαμ ενώ από ένα βαθμό μοιράστηκαν οι Μπρέντφορντ-Μπόρνμουθ.

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 0-1

Σπουδαίο διπλό της Νότιγχαμ Φόρεστ μέσα στο «Stamford Bridge». Η ομάδα του Στιβ Κούπερ πανηγύρισε τη δεύτερη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας των Λονδρέζων μετά από εξαιρετική εμφάνιση.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης το πέτυχε ο Ελάνγκα στο 48′ μετά από ασίστ του Αβονίγι, με τον σκόρερ των φιλοξενούμενων να πλασάρει ιδανικά τον πορτιέρε των γηπεδούχων.

Η Φόρεστ έκανε «ματ» στην Τσέλσι και κατέκτησε δίκαια τη σπουδαία νίκη, επιβεβαιώνοντας με την απόδοσή της ότι βρίσκεται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση.

Η Νότγχαμ έχει βγάλει πολύ δύσκολο πρόγραμμα στις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καθώς αντιμετώπισε εκτός έδρας την Άρσεναλ, την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και σήμερα την Τσέλσι.

Σε όλα αυτά τα πολύ δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια στάθηκε εξαιρετικά, παίρνοντας σήμερα στο Στάμφορντ Μπριτζ και την σπουδαία νίκη. Μια νίκη που φανερώνει και τις δυνατότητες που έχει η ομάδα του Στιβ Κούπερ ενόψει της συνέχειας.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως και στα παιχνίδια με Άρσεναλ και Γιουνάιτεντ, παρά τις ήττες, η Φόρεστ είχε φέρει σε δύσκολη θέση τις αντιπάλους της.

Η Νότιγχαμ βρίσκεται στην ένατη θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας έξι βαθμούς μετά από τέσσερα παιχνίδια και με βάση το πρόγραμμα που προαναφέραμε, η βαθμολογική συγκομιδή της είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Μπέρνλι – Τότεναμ 2-5

Μόλις στο τέταρτο λεπτό ο Λάιλ Φόστερ άνοιξε το σκορ για τους οικοδεσπότες μετά από πάσα του Κολεόσο. Δέκα λεπτά αργότερα ο Μάρκο Σόλομον βρήκε τον Χιουνγκ-Μιν Σον μέσα στην περιοχή και αυτός τσίμπησε την μπάλα και κέρδισε τον Τράφοντ ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Η Τότεναμ κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ στο 45+2′ όταν ο Ρομέρο βρέθηκε έξω από την περιοχή της Μπέρνλι και με μία βολίδα σημάδεψε την πάνω αριστερά γωνία του Τράφορντ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για το σύνολο του Ποστέκογλου, όταν ο Ουντότζι στο 54′ πίεσε και τελικά έκλεψε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής, στη συνέχεια τροφοδότησε τον Μάντισον ο οποίος με ωραίο κυρτό σουτ έκανε το 1-3.

Ο Χιουνγκ-Μιν Σον στο 63′ διεύρυνε τη διαφορά στα τρία γκολ όταν πάλι ο Σόλομον βρήκε τον Νοτιοκορεάτη και αυτός με συρτό σουτ έγραψε το 1-4. Ο αστέρας της Τότεναμ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «σπιρουνιών» όταν στο 66′ με χαμηλό σουτ στην αριστερή γωνία έκανε το 1-5.

Το μόνο που κατάφεραν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων σε 2-5 με γκολ του Μπράουνχιλ. Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη της Τότεναμ στο πρωτάθλημα, κάτι που είχε να κάνει από τον Αύγουστο του 2022.

Μάντσεστερ Σίτι – Φούλαμ 5-1

Ο Άλβαρεζ στο 31′ έκανε το 1-0 μετά από ασίστ του Χάλαντ, αλλά η Φούλαμ απάντησε εντός δύο λεπτών με τον Ριμ να εκμεταλλεύεται την αναμπουμπούλα στην περιοχή των Πολιτών ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι, όμως, πήγαν στα αποδυτήρια με προβάδισμα όταν ο Ακέ βρέθηε μόνος στο ύψος του πέναλτι και με κεφαλιά έγραψε το 2-1. Στο 58′ ο Χαάλαντ από δημιουργός έγινε εκτελεστής και μετά από πάσα του Άλβαρεζ έκανε το 3-1. Το απόγευμα της ομάδας του Γκουαρντιόλα αναμενόταν να μετατρεπόταν σε…βόλτα όταν ο Νορβηγός από την άσπρη βούλα έγραψε το 4-1  και στο 90+5′ έκανε χατ-τρικ ανεβάζοντας τον δίχτυ του σκορ στο 5-1.