Όπως γνωρίζετε, η ακμή μπορεί να εμφανιστεί και σε γυναίκες με ώριμο δέρμα. Η πρόκληση στην περίπτωση αυτή, είναι να βρείτε τα σωστά αντιγηραντικά προιόντα που θα μειώσουν τα σημάδια γήρανσης ενώ παράλληλα θα φροντίσουν τις ατέλειες της ακμής. Επιπλέον, επειδή η ακμή συνήθως δημιουργείται σε λιπαρό δέρμα, έχετε και άλλη μία πρόκληση ν’ αντιμετωπίσετε, το υπερβολικό σμήγμα.

Οι δερματολόγοι προτείνουν την παρακάτω ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας, με προιόντα κατάλληλα για ώριμη επιδερμίδα με τάση ακμής καθώς και για ώριμη λιπαρή επιδερμίδα με ακμή:

Καθαρισμός

Οι ειδικοί συνιστούν να καθαρίζετε το πρόσωπό τους δύο φορές την ημέρα. Εάν έχετε λιπαρό δέρμα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε ένα ήπιο κρεμώδες καθαριστικό χωρίς λιπαρά και ν’ αποφύγετε τη χρήση σφουγγαριών ή βουρτσών απολέπισης για να μην επιδεινώσετε τη φλεγμονή στο δέρμα σας.

Τόνωση

Η χρήση τόνερ είναι προαιρετική, και είναι ένα επιπλέον βήμα που βοηθά στην απομάκρυνση της επιπλέον λιπαρότητας και των ακαθαρσιών, καθώς και στην εξισορρόπηση του pH του δέρματος.

Θεραπεία  

Τα serum προσώπου για ακμή που πρέπει να χρησιμοποιείτε είναι διαφορετικά για την καθεμία από εσάς, ανάλογα με τις ατέλειες που θέλετε ν’ αντιμετωπίσετε και τον τύπο δέρματος που έχετε.

Για μικτό και λιπαρό δέρμα, ο ιδανικός ορός υψηλής αποτελεσματικότητας, με δράση ενάντια στα σημάδια γήρανσης και της ακμής, είναι το Blemish+Age Defence Serum προσώπου της SkinCeuticals γιατί:

  • Μειώνει την υπερβολική παραγωγή σμήγματος κατά 39%.
  • Προλαμβάνει το σχηματισμό ακμής, μειώνοντας το βακτήριο P. Acnes.
  • Μειώνει τις λεπτές γραμμές, τις ρυτίδες και εξισορροπεί τον τόνο του δέρματος.
  • Αποσυμφορεί τους φραγμένους πόρους.

Ειδικά για λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, συνίσταται ο αντιοξειδωτικός ορός με βιταμίνη C, Silymarin CF της SkinCeuticals γιατί μειώνει τις υπάρχουσες βλάβες τις ακμής και βοηθά στην πρόληψη της εμφάνισης νέων ατελειών. Αυτό το serum προσώπου για ακμή:

  • Παρέχει αποτελεσματική προστασία ενάντια στις εξωτερικές επιθέσεις, εξουδετερώνοντας τις επιβλαβείς ελεύθερες ρίζες.
  • Αποτρέπει την οξείδωση του σμήγματος, η οποία συμβάλλει στον σχηματισμό ατελειών.
  • Βελτιώνει την όψη των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, τη λάμψη και τη διαύγεια του δέρματος.
  • Λειαίνει την υφή του δέρματος και ελαχιστοποιεί την όψη των πόρων.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση του δέρματος με τάση ακμής, είναι ένα σημαντικό βήμα στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας. Τα λιπίδια στα ανώτερα στρώματα του δέρματος βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας, δημιουργώντας ένα αδιαπέραστο φράγμα μεταξύ του δέρματος και του περιβάλλοντος. Η παράλειψη της ενυδάτωσης μπορεί ν’ αφήσει το δέρμα σας ξηρό, ευάλωτο σε μολύνσεις και θαμπό στην εμφάνιση.

Για λιπαρό και ευαίσθητο δέρμα, η ενυδατική κρέμα προσώπου Phyto A+ Treatment για λάμψη της SkinCeuticals  καταπραΰνει και διορθώνει το μη ισορροπημένο δέρμα μειώνοντας το σμήγμα κατά 28%. Παράλληλα βελτιώνει τη λάμψη και μειώνει την μεταφλεγμονώδη υπερμελάγχρωση κατά 20% ενώ καταπραΰνει, και καλυτερεύει την τραχιά υφή του δέρματος κατά 19%.

Αντηλιακή προστασία

Η σωστή αντηλιακή προστασία είναι ένα βασικό βήμα για τη διατήρηση υγιούς δέρματος. Εφαρμόστε καθημερινά αντηλιακό για να προστατευτείτε από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου UVA/UVB.

Το αντηλιακό προσώπου Oil Shield UV Defense SPF50 με ματ αποτέλεσμα της SkinCeuticals μειώνει την λιπαρότητα του δέρματος απορροφώντας την περίσσεια σμήγματος. Το συγκεκριμένο αντηλιακό παρέχει προστασία ευρέος φάσματος εναντία στις ακτίνες UVA/UVB, ενώ αφήνει μια αίσθηση φρεσκάδας, προσφέροντας ένα ομοιόμορφο και φωτεινό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για κανονικό, μικτό, λιπαρό και δέρμα με τάση ακμής.