Μια εβδομάδα και μια μέρα πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών στην Τουρκία η ένταση χτυπάει κόκκινο.

Σε προεκλογική συνάντηση του δήμαρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στην πόλη Ερζερούμ στην Ανατολική Τουρκία εκδηλώθηκε προβοκάτσια.

Λίγα λεπτά μετά την έναρξη της ομιλίας του, μια ομάδα 200 ατόμων στην οροφή ενός λεωφορείου, όπως κατήγγειλε ο ίδιος, τα οποία πρόσκεινται στο Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης των Γκρίζων Λύκων και το ισλαμιστικό κόμμα Huda-Par, όπως καταγγέλλουν τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, άρχισε να πετά πέτρες κατά του συγκεντρωμένου πλήθους και του ίδιου του Ιμάμογλου.

«Προβοκάτσια» λέει ο Ιμάμογλου

Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης προσπάθησε να συνεχίσει την ομιλία του, λέγοντας ότι θα κάνει μηνυτήρια αναφορά στον Διευθυντή Ασφαλείας, τον νομάρχη και τον δήμαρχο, καθιστώντας υπεύθυνη για την επίθεση την Αστυνομία που «κάθεται και παρακολουθεί τα 200 άτομα» να πετούν πέτρες.

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου έκανε λόγο για προβοκάτσια και επιχείρησε να κατευνάσει το συγκεντρωμένο πλήθος για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Τα επεισόδια συνεχίστηκαν με αποτέλεσμα να φυγαδευτεί από τους άνδρες της ασφάλειάς του και να απομακρυνθεί από τη συγκέντρωση.

«Ένοχος» ο Σκμέν

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Twitter νωρίτερα είχε καταγγείλει τον δήμαρχο της Ερζερούμ Μεχμέτ Σεκμέν για απόπειρα να παρεμποδίσει τη συγκέντρωση, καθώς, όπως φαίνεται στο βίντεο, τοποθέτησε αστικά λεωφορεία στην πλατεία όπου επρόκειτο να γίνει η προεκλογική συγκέντρωση.

«Βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια να αποτραπεί η συνάντησή μας με συμπολίτες μου στην Ερζερούμ στις 18:00. Δήμαρχε, θα κουβαλάς αυτή την ντροπή για όλη σου τη ζωή. Περιμένω στις 18:00 όλους τους πολίτες της Ερζερούμ στην πλατεία Χαβούζμπασι της πόλης. Εμπρός, Ερζερούμ!» ανέφερε στην ανάρτησή του ο Ιμάμογλου.