Επεισόδιο μέρος δεύτερο στον εμφύλιο της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα μεταξύ του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του βουλευτή Χανίων Παύλου Πολάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του προχώρησε σήμερα σε νέο άδειασμα του Παύλου Πολάκη μετά την ανάρτησή του, απειλώντας να τον θέσει εκτός ψηφοδελτίων.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του. Έχει επίσης αρχές λειτουργίας που χαρακτηρίζονται από δημοκρατία, συλλογικότητα και προβλέπουν την υπεράσπιση και όχι την υπονόμευση της πολιτικής του από τα μέλη του και πολύ περισσότερο τα στελέχη της ηγεσίας» αναφέρουν πηγές της Κουμουνδούρου» απαντώντας στην εκτός γραμμής ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Οι ίδιες πηγές μάλιστα σημειώνουν πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «έχει πρόγραμμα και πολιτική που έχουν εγκριθεί από το συνέδριό του».

Για πρώτη φορά ευθέως, η Κουμουνδούρου θέτει τον Πολάκη εκτός ψηφοδελτίων τονίζοντας «οποιος πιστεύει ότι μπορεί να χαράζει δική του πολιτική, να διαμορφώνει ψηφοδέλτια και να επιβάλλει την ιδιωτική ατζέντα που ο ίδιος προκρίνει, με συνεχείς δημοσιεύσεις και αγνοώντας τις αρχές και την πολιτική του κόμματος, έχει προφανώς συνειδητά αποφασίσει να θέσει εαυτόν εκτός εκλογικής μάχης».

Μία μόλις εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του Παύλου Πολάκη για τη μη υποψηφιότητα του πολιτικού του φίλου στα Χανιά Μιχάλη Χαιρετάκη και τις έμμεσες απειλές να μην είναι ο ίδιος υποψήφιος αλλά και την ξεκάθαρη απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ πώς οι αποφάσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι συλλογικές και την τελική απόφαση για τη κατάρτισή τους έχουν τα όργανα του κόμματος, σήμερα, ο Παύλος Πολάκης επανήλθε με νέα ανάρτηση στην οποία καταφέρεται κατά δικαστών, τραπεζιτών, δημοσιογράφων και του επικεφαλής της Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Ο Πολάκης μάλιστα χρησιμοποιεί το επιχείρημα ότι «αν δεν καθαρίσουμε από αυτούς δεν θα είναι αλλιώς την άλλη φορά».