Την πρόθεση του ΜέΡΑ25 να υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης, γνωστοποίησε ο επικεφαλής του κόμματος, Γιάνης Βαρουφάκης, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο κ. Βαρουφάκης σημείωσε, μάλιστα, πως σε χώρες όπως η Βρετανία και η Γερμανία, «ωτακουστής πρωθυπουργός θα είχε αναγκαστεί σε παραίτηση».

Τόνισε, ωστόσο, πως δεν αρκεί η πρόταση μομφής κατά του πρωθυπουργού, αλλά ότι απαιτείται μομφή «συνολικά στην ολιγαρχία και τις μυστικές της υπηρεσίες».

«Όχι σε κοκκορομαχία που αφήνει εκτός τα μεγάλα προβλήματα»

«Το σκάνδαλο των υποκλοπών είναι πάρα πολύ σοβαρό και σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου, θα είχε ήδη παραιτηθεί ο πρωθυπουργός, ιδιαίτερα μετά και την επιστολή του προέδρου της ΑΔΑΕ που επιβεβαιώνει ‘νόμιμες’ επισυνδέσεις σε βάρος υπουργού της κυβέρνησης και ανώτατων στελεχών των ενόπλων δυνάμεων της χώρας από την ΕΥΠ του κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΜέΡΑ25.

Και τονίζεται πως «αυτό δεν δίνει το άλλοθι στα μνημονιακά κόμματα να προβούν σε μια νέα κοκκορομαχία, η οποία θα αφήνει απέξω τα μεγάλα προβλήματα του κόσμου και θα εστιάζει σε μία κακοφωνία, όπου δεν θα συζητηθεί καν το θεσμικό πλαίσιο των υποκλοπών, στο οποίο συνέβαλαν όλα τα κόμματα του μνημονιακού τόξου, όπως άλλωστε φάνηκε και από την πρόσφατη συμπαιγνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά τις υποκλοπές στα γραφεία της ΚΕ του ΚΚΕ».

«Εμείς ως ΜέΡΑ25, καλούμε την κοινωνία σε μία συνολική μομφή στην ολιγαρχία και τις πολιτικές της, που χρειάζονται τα ανδρείκελα της ΕΥΠ και την καταστολή για να επιβάλλουν τη νέα λεηλασία σε βάρος των πολλών, την ώρα που οι πολύ λίγοι, με τις πλάτες της Μητσοτάκης Α.Ε., αλλά και των μνημονιακών προκατόχων του – ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ – κερδοσκοπούν ασύστολα», προσθέτει το κόμμα στην αννακοίνωσή του.

Και καταλήγει: «Αυτή η συνολική μομφή, μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ρήξη που προτείνει το ΜέΡΑ25. Ρήξη με το συνολικό πλαίσιο αφαίμαξης και ‘αποδημοκρατικοποίησης’».