Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις αναπτύσσουν προγράμματα και υλοποιούν δράσεις για την ενδυνάμωση της βιωσιμότητας της κοινωνίας, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο και στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, στηρίζοντας φορείς και οργανώσεις και αναλαμβάνοντας δράση σε διαφορετικούς τομείς της λειτουργίας της κοινωνίας.

H Seneca Medical Group, ως μια από τις κορυφαίες επιχειρήσεις στην παροχή υπηρεσιών υγείας στην Ευρώπη, έχει αναπτύξει ένα σημαντικό πρόγραμμα κοινωνικής υπευθυνότητας, το οποίο αναπτύσσεται σε τρεις βασικούς πυλώνες: κοινωνία, αθλητισμός, περιβάλλον.

Στηρίζοντας τον Ελληνικό Αθλητισμό.

Με στόχο την έμπρακτη συνεισφορά στην ανάπτυξη του αθλητισμού, η Seneca Medical Group, στέκεται αρωγός σε διοργανώσεις μαζικού αθλητισμού ενώ στηρίζει χορηγικά αθλητές και ομάδες. Στην έναρξη της φετινής αθλητικής σεζόν, η Seneca Medical Group ανακοίνωσε τη χορηγική της συνεργασία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023, ενώ νωρίτερα αποτέλεσε έναν από τους κεντρικούς χορηγούς του Aegean Ball Festival, της γιορτής του Ελληνικού μπάσκετ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Σύρο. H ομάδα της Seneca Medical Group βρίσκεται δίπλα στον ΜΕΣΜΑ, τον αθλητικό σύλλογο – πρότυπο για τις κοινωνικές του δράσεις, ενώ στάθηκε αρωγός της αθλητικής προσπάθειας του Κωνσταντίνου Βέλτση, Παραολυμπιονίκη στο άλμα εις μήκος, με τη δωρεά ειδικού προπονητικού εξοπλισμού.

Δίπλα στην Ελληνική κοινωνία.

Ως ενεργό μέρος της κοινωνίας στην οποία δραστηριοποιείται, η Seneca Medical Group αναλαμβάνει κάθε χρόνο, από τη δημιουργία του, την παροχή υπηρεσιών υγείας, σε ανθρώπους σε ανάγκη, οι οποίοι χρήζουν θεραπειών για ιατρικούς λόγους. Παράλληλα, βρίσκονται ενεργά στο φιλοζωικό κίνημα, παρέχοντας στήριξη σε οργανώσεις περίθαλψης αδέσποτων ζώων ενώ πρόσφατα ανακοίνωσε τη στήριξή της στο ‘Save a Greek Stray’, μία μη κερδοσκοπική οργάνωση, στόχος της οποίας είναι η προστασία και διάσωση των αδέσποτων ζώων. ‘Θέλουμε να βρισκόμαστε κοντά σε όσους έχουν ανάγκη, είτε προσφέροντας τις υπηρεσίες μας, είτε συμβάλλοντας οικονομικά ή μέσω εθελοντικών δράσεων. Θεωρούμε τον εαυτό μας ενεργό μέλος της κοινωνίας και στηρίζουμε οργανώσεις και κοινωνικούς σκοπούς, σε όλες τις πόλεις που δραστηριοποιούμαστε, στην Ελλάδα και το εξωτερικό’, σημειώνει ο Γιώργος Κοτταρίδης, CEO της Seneca Medical Group, αναφορικά με την κοινωνική συνεισφορά της εταιρείας. 

Συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

Η Seneca Medical Group, δημιούργησε, σε συνεργασία με την We4All, ένα πρόγραμμα δενδροφύτευσης, με στόχο να φυτεύσει και να αναλάβει τη συντήρηση για 1.000 δέντρα, μέσα στο επόμενο έτος. Η φύτευση των δέντρων θα πραγματοποιηθεί σε πληγείσες από τις πρόσφατες πυρκαγιές, περιοχές της Αττικής, σε συνεργασία με την We4All, τον μη κερδοσκοπικό περιβαλλοντικό οργανισμό, που ξεκίνησε το 2018 μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν την περιοχή του Μαραθώνα. Το πρόγραμμα δενδροφύτευσης της Seneca, εκτός από την περιβαλλοντική συνεισφορά, ενσωματώνει και την ενδυνάμωση του μηνύματος για την προστασία του περιβάλλοντος προς τους ασθενείς της, αφού το κάθε δέντρο το οποίο φυτεύεται αντιστοιχεί σε κάθε επιτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών και δωρίζεται από κοινού από την εταιρεία και τον ασθενή.

Η Seneca Medical Group, αποτελεί σήμερα μια από τις πλέον καινοτόμες κλινικές για την αντιμετώπιση της τριχόπτωσης, δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ελλάδα, συνδυάζει τις σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους θεραπείας, τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή εξατομικευμένων λύσεων και για αυτό βρίσκεται ανάμεσα στις περισσότερο δυναμικές επιχειρήσεις του κλάδου στην Ευρώπη.