Κλείδωσε και ανακοινώθηκε επίσημα το τετ α τετ που θα έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ταγίπ Ερντογάν στις 14 Ιουνίου στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ. Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του Νίκου Δένδια με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου με την συνάντησή τους στην Αθήνα.

Πλήρης επίγνωση των διαμετρικά αντίθετων θέσεων

«Η σημερινή συνάντηση (σ.σ. εννοεί την επίσκεψη Τσαβούσογλου στην Αθήνα)  ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί η συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ» είπε ο κ. Δένδιας.

Όπως ανέφερε ο κ. Δένδιας στο τετ α τετ με τον κ. Τσαβούσογλου εξετάστηκε το σύνολο των διμερών ζητημάτων που απασχολούν Αθήνα και Άγκυρα καθώς και των σχέσεων ΕΕ και Τουρκίας.

«Έχουμε πλήρη επίγνωση των διαφορετικών και των διαμετρικά αντίθετων θέσεων που πρεσβεύουμε εμείς και η Τουρκία» τόνισε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών λέγοντας ότι «σκοπός της συνάντησης είναι μια πρώτη συνεννόηση και αν καταστεί δυνατόν η σταδιακή ομαλοποίηση της κατάστασης σε βάθος χρόνου».

Συμφωνήθηκε περιορισμένος κατάλογος μέτρων οικονομικής συνεργασίας

Στο πλαίσιο ο κ. Δένδιας ανακοίνωσε ότι «συμφωνήθηκε περιορισμένος κατάλογος μέτρων οικονομικής συνεργασίας» όπως η «αμοιβαία αναγνώριση» των πιστοποιητικών Covid-19  ώστε να δοθεί η δυνατότητα να στηριχθεί ο Τουρισμός στις δύο χώρες με εκατέρωθεν επισκέψεις Ελλήνων και Τούρκων πολιτών.

Συγχαρητήρια για την κατάκτηση της ευρωλίγκας

«Η σημερινή συνάντηση ήταν μια ευκαιρία να συμφωνηθεί μια συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ» τόνισε ο κ. Δένδιας και συνεχάρη τον Τούρκο ομόλογό του για την κατάκτηση της ευρωλίγκας από την Εφές Ανατολού.

https://www.megatv.com/etvshows/382889/mega-gegonota-se-1-2082/