Το Kuga κατάφερε τον προηγούμενο μήνα να στεφθεί νικητής στις πωλήσεις των ανερχόμενων μοντέλων με  plug-in υβριδική τεχνολογία, αποδεικνύοντας, ότι συνεχίζει να κερδίζει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων οδηγών κατακτώντας μια πολύ σημαντική θέση.

Συγκεκριμένα, και με γνώμονα τα στοιχεία της Jato Dynamics , το SUV της Ford πέτυχε συνολικές πωλήσεις που έφτασαν τις 4.171 μονάδες καταγράφοντας μία θεαματική αύξηση της τάξης του 495% σε σχέση με εκείνες του περασμένου Απριλίου του 2020.

Η διαφορά του νέου Ford Kuga PHEV από το δεύτερο (Volvo XC40) και τρίτο (Peugeot 3008) σε κατάταξη μοντέλο τον περασμένο μήνα ξεπέρασε τις 370 και 660 μονάδες αντίστοιχα.

Κάτω από το καπό του νέου Kuga PHEV δεσπόζει ένα υβριδικό σύστημα που αποτελείται από έναν τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 2.5L που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson, ηλεκτροκινητήρα, καθώς και μπαταρία ιόντων λιθίου 14,4 kWh, με τη μέγιστη απόδοση να ανέρχεται στους 225 ίππους.

Οι οδηγοί μπορούν να …καπηλευτούν και να οδηγήσουν, αφού επιλέξουν μέσα από τα τέσσερα EV Auto, EV Now, EV Later και EV Charge.. Στην ελληνική αγορά, το  Kuga Plug-In Hybrid είναι διαθέσιμο στη χώρα μας στην πλούσια εξοπλισμένη έκδοση ST-Line X με μηδενικό εταιρικό φόρο και τιμή 45.715€ προσφέροντας αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 56 χλμ. με βάση το πρωτόκολλο WLTP, κατανάλωση καυσίμου 1,4 λιτ./100 και εκπομπές CO2 από 32 g/χλμ.