Η κατάσταση έξω από το Χάνι Δερβένι, κοντά στην περιοχή Κοκκιναρέα, παραμένει ανεξέλεγκτη μετά την τεράστια φωτιά που έχει ξεσπάσει από την Τετάρτη στην ευρύτερη περιοχή του Σχίνου Κορινθίας.

Πυροσβεστικές δυνάμεις αποχώρησαν νωρίτερα από το σημείο καθώς η ένταση των ανέμων είναι πολύ μεγάλη, ενώ ένα όχημα της πυροσβεστικής είχε σταματήσει προληπτικά λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στο πύρινο μέτωπο έχουν σπεύσει επιπρόσθετα δυνάμεις της Αστυνομίας και του Στρατού ενώ πριν από λίγο απεγκλωβίστηκαν άτομα με κινητικά προβλήματα, τα οποία και δεν μπορούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι της περιοχής βοηθούν συμπολίτες τους ώστε να αποχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα. Από τις φλόγες δεν γλίτωσαν σπίτια και στην Μαυρολίμνη, ενώ πολλοί άνθρωποι στην περιοχή Άνω Μάζι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς συνδράμουν Πυροσβεστικές δυνάμεις από πολλές περιοχές της χώρας. Μεταξύ αυτών τη μάχη με τις φλόγες δίνουν και άντρες της Π.Υ. Γυθείου.

Το συγκλονιστικό βίντεο του Flynews που ακολουθεί, καταγράφηκε μέσα από το Πυροσβεστικό όχημα Γυθείου που βρίσκεται κυριολεκτικά μέσα στο πύρινο μέτωπο.

Η κατάσταση με την φωτιά

Το μέτωπο που καίει ακόμα στην περιοχή βρίσκεται σε σημείο που έχει ένα πευκώδες δάσος ενώ από την απέναντι πλευρά υπάρχουν διάσπαρτες μικρές εστίες και κατευθύνεται και προς κατοικημένες περιοχές ενώ οι ισχυροί άνεμοι που αναμένονται το βράδυ πρόκειται να δυσκολέψουν το έργο της απόσβεσης.

Στην συγκεκριμένη τοποθεσία είχαν δεχτεί και αυτοί μήνυμα από το 112 με οδηγία να κινηθούν προς τα Μέγαρα.

Συνολικά 265 πυροσβέστες με 82 οχήματα και 10 πεζοπόρα τμήματα στρατού καθώς και σώματα εθελοντών, υδροφόρες και άλλα μηχανήματα επιχειρούν προσπαθώντας να περιορίσουν τις φλόγες σε όλες τις περιοχές.

Ατέλειωτος εφιάλτης

Δεν έχει τέλος ο πύρινος εφιάλτης στην Κορινθία, με σπίτια να έχουν καεί ενώ περίπου 20.000 στρέμματα παρθένου δάσους έχουν ήδη γίνει στάχτη.

«Από χθες το βράδυ ζούμε μια πύρινη κόλαση. Η μεγάλη κινητοποίηση του πυροσβεστικού σώματος μας κάνει να αισιοδοξούμε», λέει στο MEGA ο Αναστάσιος Γκιόλης, αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας.

Ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι η αυτοδιοίκηση κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τις Αρχές και να σώσει περιουσίες αλλά και φυσικό πλούτο.

«Υπάρχουν πολλές εστίες πυρκαγιάς. Υπάρχουν όμως και δυνάμεις εδώ και ευχαριστώ το πυροσβεστικό σώμα που είναι εδώ».

Σχετικά με τα αίτια της πυρκαγιάς, οι υποψίες προσανατολίζονται σε καύση υπολειμμάτων καλλιέργειας μέσα σε ελαιώνα. «Είναι κρίμα γιατί είναι οξυγόνο για εμάς», κατέληξε ο κ. Γκιόλης.