Όταν πήγε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 λίγοι πίστευαν ότι θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πρωταγωνιστή για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Ενας αυτούς ήταν ο Πέδρο Μάρτινς. Δυόμιση χρόνια και κάτι μετά την άφιξη του Χασάν στον Πειραιά, ο Μαρτίνς έχει κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος για την απόφασή του να φέρει στους Ερυθρόλευκους τον Αιγύπτιο.

Ο υψηλόσωμος στράικερ ήρθε το 2018 ως δανεικός από την Μπράγκα και παράμεινε για μια σεζόν, ενώ τον Ιανουάριο του 2020 επέστρεψε και πάλι ως δανεικός. Το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκε με κανονική μεταγραφή, με τους Ερυθρόλευκους να τον αγοράζουν από την πορτογαλική ομάδα.

Ο Αφρικανός επιθετικός μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε 85 παιχνίδια με τα χρώματα των Πειραιωτών και έχει απολογισμό 38 γκολ και 5 ασίστ 3.997 λεπτά συμμετοχής. Στο μεγάλο λιμάνι έχει βρει την… Ιθάκη του, αφού ο Ολυμπιακός είναι η ομάδα με την οποία έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ.

Στην Μπράγκα είχε 25 τέρματα και 15 ασίστ σε 108 παιχνίδια, ενώ στην Ρίο Αβε είχε 32 γκολ και 4 ασίστ σε 90 ματς.  Με τους Ερυθρόλευκους έχει βάλει περισσότερα γκολ σε λιγότερες συμμετοχές.

Φέτος, παρότι έχασε αρκετά παιχνίδια από τα μέσα Νοεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου λόγω κορωνοϊού, έχει αγωνιστεί σε 34 ματς και έχει 15 γκολ και 4 ασίστ σε 1.447 λεπτά συμμετοχής.

Συγκεκριμένα, σε κανονική διάρκεια της Superleague είχε 8 γκολ και 3 σε 17 παιχνίδια, ενώ στα πλέι οφ έχει 2 γκολ σε 4 αγώνες. Στο Κύπελλο έχει 3 γκολ και 1 ασίστ σε 6 ματς, ενώ πέτυχε επίσης από 1 γκολ σε Champions και Europa League. Πολλά από αυτά τα γκολ που έβαλε ήταν καθοριστικά.

Στο Champions League πέτυχε το γκολ στην πρεμιέρα των ομίλων με την Μαρσέιγ και οδήγησε τους Ερυθρόλευκους στη νίκη με 1-0. Μια πολύτιμη νίκη που τους έδωσε την τρίτη θέση στον όμιλο και την πρόκριση στους «32» του Europa League. Εκεί οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την Αϊντχόφεν.

Στην Ολλανδία ο Αιγύπτιος επιθετικός έκανε και πάλι το… θαύμα του, όταν σκόραρε στα τελευταία λεπτά και έδωσε στην ομάδα του μεγάλου λιμανιού το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης.

Στο πρωτάθλημα ήταν καθοριστικός στα δύο παιχνίδια με τον Απόλλωνα Σμύρνης και στο ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Στο πρώτο παιχνίδι με την Ελαφρά Ταξιαρχία στο Καραϊσκάκη πέτυχε και τα δύο γκολ του Ολυμπιακού (2-0), ενώ στο παιχνίδι που έγινε στη Ριζούπολη σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ των Πειραιωτών (1-3). Στο ματς με τους Ηπειρώτες, σκόραρε στο 90+4’ και χάρισε το τρίποντο της νίκης στους Ερυθρόλευκους (1-0). Επισης, έχει σκοράρει στα ματς με Ατρόμητο, ΟΦΗ και ΑΕΛ.

Στα πλέι οφ είχε σκοράρει δύο γκολ στη νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-1, με την οποία η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Καθοριστική ήταν η συμβολή του και στο Κύπελλο, αφού είχε σκοράρει δύο γκολ στο πρώτο ματς με τον Αρη για τα προημιτελικά του θεσμού και ένα γκολ στον πρώτο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα για τα ημιτελικά. Στην πρώτη περίπτωση οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη με 2-1 και στη δεύτερη ισοφάρισε σε 1-1 το ματς, ένα αποτέλεσμα που έδωσε στους Πειραιώτες το πλεονέκτημα για την πρόκριση στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Πολύ σημαντικά γκολ για τους Πειραιώτες.

Ο Αχμέντ Χασάν πραγματοποιεί σπουδαίες εμφανίσεις και έχει εξελιχθεί σε κομβικό παίκτη για την ομάδα του μεγάλου λιμανιού. Μάλιστα, ο Αιγύπτιος φορ χρειάζεται ένα γκολ ακόμα για να σπάσει το ρεκόρ σκοραρίσματος σε μια σεζόν, αφού τρεις φορές στο παρελθόν είχε βάλει από 15 γκολ.

Φέτος, όπως προαναφέραμε, έχει 15 γκολ σε 34 ματς. Τη σεζόν 2018/2019 είχε βάλει 15 τέρματα σε 32 παιχνίδια. Τη σεζόν 2015/2016 είχε πετύχει επίσης 15 γκολ, αλλά σε 46 αγώνες. Τον ίδιο αριθμό γκολ είχε και τη σεζόν 2014/2015, αλλά σε 35 ματς. Ο Αιγύπτιος έχει μπροστά του 4 παιχνίδια στα πλέι οφ και ένα στο Κύπελλο για να σκοράρει ένα γκολ και να σπάσει το προσωπικό του ρεκόρ.

Σε μια σεζόν μάλιστα που έμεινε εκτός για δύο μήνες στο τέλος του 2020, με τα νούμερα του Χασάν να δείχνουν τη μεγάλη βοήθεια που έχει προσφέρει στον Ολυμπιακό σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.