Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά.

Ιστορική επιτυχία

O Πρωθυπουργός συνεχάρη τον κ. Μπουρλά για την ιστορική επιτυχία της ανακάλυψης του εμβολίου στη μάχη κατά του κορονοϊού και εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προμήθεια του εμβολίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντηθεί με τον Έλληνα CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 25 Αυγούστου του 2020.

H επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη και το εμβόλιο για τον κοροναϊό ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συζήτηση που είχε τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον διευθύνοντα σύμβουλο της φαρμακευτικής εταιρείας Άλμπερτ Μπουρλά.

Ατομική ευθύνη, συλλογική δράση

Για τη συνάντηση εκείνη, ο πρωθυπουργός είχε γράψει στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook:

«Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού Pfizer. Ένας Έλληνας που βρίσκεται στη διεθνή πρωτοπορία της έρευνας, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Μιλήσαμε για τη μεγάλη επένδυση της εταιρίας στη γενέτειρά του, τη Θεσσαλονίκη. Ένα από τα έξι κέντρα ψηφιακών ερευνών της Pfizer στον κόσμο, που μέχρι το τέλος του χρόνου θα απασχολεί 200 επιστήμονες της χώρας μας. Κυρίως, όμως, άκουσα από τον κ. Μπουρλά τα καλά νέα από το μέτωπο του εμβολίου κατά του Covid-19.

H Pfizer βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της έρευνας και σύντομα θα υπογράψει συμφωνία με την Ε.Ε. για τη διάθεση του εμβολίου στην Ευρωπαϊκή αγορά. Μέχρι, όμως, να βρεθεί το εμβόλιο πρέπει να επαγρυπνούμε: Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, φροντίζουμε την προσωπική μας υγιεινή. Όπως στην επιστήμη, έτσι και στην καθημερινότητα η επιτυχία έρχεται με ατομική ευθύνη, ορθή σκέψη και συλλογική δράση».

Φιλική συνάντηση και ενδιαφέρουσα συζήτηση με τον Άλμπερτ Μπουρλά, διευθύνοντα σύμβουλο του φαρμακευτικού κολοσσού…

Δημοσιεύτηκε από Kyriakos Mitsotakis στις Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020