Ακόμη 563 άνθρωποι έχασαν τη ζωή του από τον κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο στη Νέα Υόρκη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 2.935.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, οι 563 νέοι θάνατοι αποτελούν τους περισσότερους που έχουν καταγραφεί στην πόλη από την άφιξη του ιού.

Την ίδια στιγμή, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του φονικού ιού ξεπέρασαν τις 100.000 και ανέρχονται πλέον σε 102.863, καθώς το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκε άλμα μεγαλύτερο των 10.000.

«Βοηθήστε τη Νέα Υόρκη»

Ο Κουόμο υπογράμμισε πως οι θάνατοι ενδέχεται να αυξηθούν περισσότερο εξαιτίας της έλλειψης κλινών ΜΕΘ και αναπνευστήρων στα νοσοκομεία της πολιτείας, ενώ απηύθυνε και έκκληση για βοήθεια καθώς, όπως τόνισε, «η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε κρίση, βοηθήστε τη Νέα Υόρκη».

Παράλληλα, δήλωσε ότι θα εξουσιοδοτήσει την Εθνική Φρουρά να παραλάβει αναπνευστήρες και εξοπλισμό ατομικής προστασίας από εγκαταστάσεις στην πολιτεία και να τις αναδιανείμει σε νοσοκομεία που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

Η νέα εντολή έρχεται μια μέρα αφότου ο κυβερνήτης είπε ότι η Νέα Υόρκη έχει επαρκές απόθεμα αναπνευστήρων για άλλες έξι ημέρες, δεδομένου του ρυθμού που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στα νοσοκομεία.

«Θα σας τους επιστρέψω ή θα σας πληρώσω» δήλωσε ο Κουόμο απευθυνόμενος σε όσους έχουν αναπνευστήρες. «Δεν πρόκειται να δεχτώ άνθρωποι να πεθαίνουν ενώ έχουμε αναπνευστήρες στην πολιτεία μας».