Στην διαβεβαίωση ότι οι οικονομικά αδύναμοι συμπολίτες μας θα έχουν απρόσκοπτα πρόσβαση στο ρεύμα προχώρησε ο Κωστής Χατζηδάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Mag», o υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ξεκαθάρισε ότι η παροχή ρεύματος στους οικονομικά αδύναμους πολίτες δεν θα διακοπεί.

Ωστόσο, τόνισε ότι δεν θα ισχύσει το ίδιο για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Παράλληλα, ο κ. Χατζηδάκης, αναφέρθηκε στην κρατική προσπάθεια στήριξης των εταιρειών ενέργειας και στη σημασία του να διατηρηθούν «όρθιες» μέσα στην κρίση.

«Η ΔΕΗ ανακοίνωσε ένα πακέτο με πρόνοιες για ευπαθείς ομάδες, πέραν των ήδη υπαρχουσών. Όμως πρέπει να ξέρουμε ότι και οι επιχειρήσεις από τις οποίες ζητάμε διευκολύνσεις, είναι κι αυτές επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από τον κοροναϊό και βλέπουν μείωση στις εισπράξεις τους. Εάν ακουστούν οι προτάσεις κάποιων περί μη πληρωμής οφειλών, θα οδηγηθούν σε κατάρρευση η ΔΕΗ οι άλλοι πάροχοι.  Εμείς εξασφαλίζουμε μηχανισμό ρευστότητας για να μη γίνουν θύματα αυτές οι επιχειρήσεις, διότι άμα ‘’πέσουν’’ αυτές, θα πέσουν τα νοσοκομεία και όλη η χώρα μαζί» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τους καταναλωτές και τις εταιρείες ηλεκτρικού ρεύματος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «νομοθετήσαμε να μπορούν όλες οι διαδικασίες, παροχής, πληρωμής, και λοιπά, να γίνονται διαδικτυακά. Τώρα κοιτάζουμε εάν εφαρμόζεται».

Συμπλήρωσε ότι «υποχρεώνουμε τη ΔΕΗ και τους υπόλοιπους παρόχους» να «τρέχουν» τις ηλεκτρονικές διαδικασίες «εφόσον το ζητάνε όμως οι καταναλωτές».