Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε διάφορες περιοχές της χώρας μέχρι το τέλος της εβδομάδας λόγω έξαρσης των κρουσμάτων της γρίπης.

Με απόφαση του Δήμου Ιωαννίνων και ύστερα από εισήγηση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά θα μείνουν κλειστά την Πέμπτη και την Παρασκευή 29 και 30 Ιανουαρίου  36 Δημοτικά και Νηπιαγωγεία καθώς ο αριθμός των μαθητών που απουσιάζει είναι εξαιρετικά υψηλός. Σύμφωνα με την εικόνα που έχουν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης δεν διαπιστώνεται προς το παρόν εξίσου σοβαρό πρόβλημα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Τα Δημοτικά Σχολεία που θα μείνουν κλειστά είναι τα εξής: Δημοτικό Σχολείο Μπάφρας- Νεοκαισάρειας, 10ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων, 1ο Δημοτικό Σχολείο Μαρμάρων, Δημοτικό Σχολείο Λογγάδων, 9ο Δημοτικό Σχολείο Ιωαννίνων,

Τα Νηπιαγωγεία είναι τα παρακάτω: 22ο Ιωαννίνων, 28ο Ιωαννίνων, Κουτσελιού, 6ο Ανατολής, 19ο Ιωαννίνων, 6ο Ιωαννίνων, 1ο Ιωαννίνων, 3ο Ιωαννίνων, 1ο Περάματος, 30ο Ιωαννίνων, 8ο Ιωαννίνων, 3ο Ανατολής, 3ο Κατσικά, 5ο Ανατολής, 10ο Ιωαννίνων, 7ο Ιωαννίνων, Πεδινής, 14ο Ιωαννίνων, 5ο Ιωαννίνων, 18ο Ιωαννίνων, Αμφιθέας, 4ο Ιωαννίνων, Κρύας, 25ο Ιωαννίνων, 1ο Κατσικά, 2ο Ιωαννίνων, 15ο Ιωαννίνων, Ειδικό Ιωαννίνων, 1ο Νεοχωρόπουλου, 33ο Ιωαννίνων, 11ο Ιωαννίνων.

Με απόφαση του δημάρχου Άνδρου θα παρεμείνουν κλειστά τα σχολεία όλων των βαθμίδων σε Γαύριο και Μπατσί από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου.

Στον δήμο Πρέβεζας κλειστά θα μείνουν μέχρι και 31 Ιανουαρίου 2020 τα εξής σχολεία:

9ο Νηπιαγωγείο Πρέβεζας, Νηπιαγωγείο Καναλίου, Νηπιαγωγείο Ν.Σινώπης, Νηπιαγωγείο Ν.Σαμψούντας, Νηπιαγωγείο Λούρου, Νηπιαγωγείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Ν.Σινώπης, Δημοτικό Σχολείο Ν.Ωρωπού, Δημοτικό Σχολείο Λούρου.

Σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκης δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία έως το τέλος της εβδομάδας.

Στον δήμο Κορδελιού-Ευόσμου, κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία: 3ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Κορδελιού και 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου Κορδελιού.

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κλειστά θα μείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή (30, 31 Ιανουαρίου) τα εξής σχολεία: 3ο Δημοτικό Σχολείο Αμπελοκήπων, 3ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων, 4ο Νηπιαγωγείο Αμπελοκήπων

Στον δήμο Λαγκαδά, δεν θα λειτουργήσουν την Πέμπτη, 30 Ιανουαρίου τα εξής σχολεία:

Νηπιαγωγεία: 3ο Λαγκαδά, 4ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Ασσήρου, Περιβολακίου.

Δημοτικά: 3ο Λαγκαδά, Αγίου Βασιλείου, Γερακαρούς, Λαγκαδικίων, Λαγυνών, Όσσας, Περιβολακίου, Ασσήρου.

Γυμνάσια – Λύκεια: Γυμνάσιο-Λύκειο Λαγυνών, Γυμνάσιο-Λύκειο Ασσήρου.

Επίσης με απόφαση του Δημάρχου Αλεξάνδρειας, αποφασίστηκε η διακοπή των μαθημάτων του Νηπιαγωγείου και Δημοτικού Σχολείου Αγκαθιάς της Δημοτικών Ενότητας Μελίκης και του 3ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας του Δήμου μας, για την Πέμπτη 30-01-2020 και την Παρασκευή 31-01-2020, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων εποχικής γρίπης.