Είναι λογικό να υπάρχουν τσακωμοί σε μια σχέση. Μια σχέση χωρίς τον παραμικρό καβγά και την παραμικρή διαφωνία δεν είναι σχέση. Άλλο όμως να υπάρχει ένα ερωτικό καβγαδάκι και άλλο να ψάχνεις ευκαιρία για τσακωμό. Φυσικά δε θα μιλήσουμε καν για τις ακραίες περιπτώσεις τσακωμών που πρέπει να φύγεις άμεσα από τη σχέση και να μην ανεχτείς την παραμικρή εκμετάλλευσή σου.

Τοξικότητα

Το ότι ψάχνεις συνέχεια αιτίες για τσακωμό χωρίς να υπάρχει καν λόγος, είναι ένδειξη τοξικότητας. Το ότι απαιτείς να σου αγοράζει ρούχα, να σε πηγαινοφέρνει με το αμάξι λες και είσαι κάποια πριγκίπισσα στον 18ο αιώνα, είναι ξεκάθαρα σεξιστικό και στερεοτυπικό.

Δεν καταλαβαίνεις μάλλον ότι ο σύντροφός σου έχει συναισθήματα και ότι μάντεψε, είναι άνθρωπος! Αν θέλεις έναν «σάκο του μποξ» πήγαινε γράψου σε κάποια πολεμική τέχνη να ηρεμήσεις και σταμάτα να εισέρχεσαι στη ζωή του κάθε ανθρώπου κάνοντάς την «μαύρη».

Δε φταίει πάντα ο άντρας

Το ότι είσαι γυναίκα δε σου δίνει το δικαίωμα να μιλας όπως σου κατέβει και χωρίς σεβασμό. Είσαι άνθρωπος πάνω από όλα και απευθύνεσαι σε άνθρωπο. Δε μπορεί να θεωρείς ότι επειδή ο άλλος είναι άντρας, άρα «πιο δυνατός» θα μιλάς όπως σου έρθει εσένα χωρίς λόγο και αιτία.

Ο σεξισμός σου άλλωστε δε διαφέρει από τον σεξισμό ενός άντρα απέναντι σε μια γυναίκα. Επομένως σταμάτα να σκέφτεσαι ότι έχεις κάποιο «προνόμιο δικαιολογίας» του εαυτού σου, γιατί προφανώς και δεν το έχεις.

Χώρισέ τον

Αν αυτή η σχέση δε σε γεμίζει συναισθηματικά, σεξουαλικά, φαντασιακά ή όπως, τότε χώρισέ τον και προχώρα παρακάτω με τη βοήθεια ενός ειδικού. Γιατί μια τέτοια συμπεριφορά χρειάζεται επαγγελματική παρέμβαση και το σίγουρο είναι πως αυτή θα έρθει όταν συνειδητοποιήσεις ότι κάτι πάει λάθος με εσένα την ίδια.

Η επιθετικότητά σου επειδή ο άλλος δε σε κάνει να νιώθεις όπως εσύ φανταζόσουν ότι θα έπρεπε να νιώθεις, είναι δικό σου θέμα, οπότε πήγαινε λύστο με ψυχοθεραπευτική παρέμβαση.