Λαχταριστό, αφράτο, δίχρωμο μαρμπλ κέικ που συνδυάζει βανίλια με κακάο γίνεται εύκολα και γρήγορα και θα λατρέψουν άπαντες.

Υλικά

225 γραμμάρια βούτυρο

225 γρ. ζάχαρη

225 γρ. αλεύρι

4 αβγά

3 κουταλιές σούπας γάλα

1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

2 κ.σ. σκόνη κακάο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώνουμε μία φόρμα κέικ. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και κατόπιν προσθέτουμε τα αβγά, το αλεύρι, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Διαχωρίζουμε το μείγμα σε 2 μπολ. Στο ένα μπολ προσθέτου6με και ανακατεύουμε πολύ καλά το κακάο. Στη συνέχεια προσθέτουμε εναλλάξ στη φόρμα μία κουταλιά από το ένα μείγμα και μία κουταλιά από το άλλο. Όταν ολοκληρώσουμε τη διαδικασία, χτυπάμε το κάτω μέρος στην επιφάνεια εργασίας μας για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει καθόλου αέρας στο μείγμα. Ψήνουμε το κέικ για 50 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε. Αν θέλουμε πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.